Δίκη Πισπιρίγκου: «Δεν νοείται ανεπάρκεια σε λίγες ώρες» είπε παιδίατρος για τον θάνατο της Μαλένας

18:21 20/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίστηκε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, της Μαλένας και της Ίριδας.

Μία νοσηλεύτρια και μία παιδίατρος που είχε εξετάσει τη μικρή Μαλένα κατέθεσαν στο δικαστήριο πως το παιδάκι είχε καλή πρόγνωση και η κατάσταση του ήταν εξαιρετική.

«Είχε από τις πιο καλές λευχαιμίες που μπορούσαμε να έχουμε, με πολύ καλή πρόγνωση σύμφωνα με τους γιατρούς» κατέθεσε νοσηλεύτρια η οποία σημείωσε ότι ο θάνατος του παιδιού ήταν αιφνίδιος και τους σόκαρε.

Η

μάρτυρας πρόσθεσε πως όταν κατάλαβαν πως το παιδί πέθανε δεν μπορούσαν να πιστέψουν τι είχε συμβεί ενώ είπε χαρακτηριστικά πως έμειναν «με το στόμα ανοιχτό» όταν έμαθαν ότι η ιατροδικαστική έκθεση έκανε λόγο για ηπατική ανεπάρκεια.

Παράλληλα, περιέγραψε πως όταν η μητέρα τους είπε: «τρέξτε , τρέξτε δεν αναπνέει» «έφυγε σφαίρα» για να πάει στο δωμάτιο όπου βρήκαν ένα «νεκρό παιδί».

Η νοσηλεύτρια αναφέρθηκε στις προσπάθειες ανάνηψης του παιδιού, την άφιξη της ΜΕΘ στο δωμάτιο η οποία ανέλαβε και συνέχισε για 45 λεπτά αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Η μάρτυρας δέχτηκε «βροχή» ερωτήσεων για τα σημάδια που είχε το παιδί στο πρόσωπο του. Μάλιστα, της υπέδειξαν φωτογραφία του νεκρού παιδιού με τη νοσηλεύτρια να κάνει την εκτίμηση πως θα τα θυμόταν γιατί είναι έντονα. «Αυτά τα σημάδια θα τα θυμόμουν είναι έντονα, μήπως δεν ήταν τόσο έντονα και έγιναν μετά ;» αναρωτήθηκε.

Η μάρτυρας μίλησε για τους γονείς της Μαλένας οι οποίοι όπως είπε ήταν συντετριμμένοι.

«Θυμάμαι ότι έκλαιγαν …» ανέφερε και ανακάλεσε στη μνήμη της τη στιγμή που, ενώ η Μαλένα είχε φύγει από τη ζωή, τους ευχαρίστησαν.

«Η κατάσταση της Μαλένας ήταν εξαιρετική»

Η παιδίατρος Σμαράγδα Παπαχρηστίδου η οποία είχε εξετάσει τη Μαλένα κατέθεσε επίσης στο δικαστήριο πως επρόκειτο «για ένα παιδί που δεν είχε προβληματίσει ιδιαίτερα».

Μάλιστα η μάρτυρας είπε πως η κατάσταση του παιδιού ήταν εξαιρετική και έκανε λόγο για «πολύ μεγάλους προβληματισμούς» που δημιούργησε ο «αιφνίδιος θάνατος του παιδιού».

«Είχαμε πολύ μεγάλες απορίες γιατί πήγαινε παρά πολύ καλά, μας έκανε μεγάλη εντύπωση. Το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής η αίσθηση μου είναι πως δεν ταιριάζει με την πραγματικότητα …», είπε αναφερόμενη στο συμπέρασμα ότι η Μαλένα πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια.

«Δεν νοείται ανεπάρκεια σε λίγες ώρες»

«Δεν νοείται ηπατική ανεπάρκεια μιας ημέρας. Δεν νοείται ανεπάρκεια σε λίγες ώρες» ενώ πρόσθεσε πως της έκανε εντύπωση ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν έκανε πολλές ερωτήσεις όταν την ενημέρωνε για ειδικές εξετάσεις που θα έκαναν στη Μαλένα. «Δεν συνδεόταν ιστορικά με το παιδί όποτε το αποσύνδεσα…» είπε.

Η μάρτυρας κλήθηκε να δει τη φωτογραφία της νεκρής Μαλένας προκειμένου να σχολιάσει το ενδεχόμενο τα σημάδια στο πρόσωπο της να έχουν γίνει κατά τη διάρκεια της ανάνηψης .

«Οι βλάβες στα μάγουλα δεν νομίζω ότι συνδέονται με τη μάσκα… Με βάση την τεχνική θεωρώ ότι δεν θα μπορούσε να γίνει τραυματισμός κατά τη διασωλήνωση» εκτίμησε η μάρτυρας υπογραμμίζοντας, ωστόσο, πως δεν ήταν παρούσα κατά τη διάρκεια της προσπάθειας των γιατρών να επαναφέρουν στη ζωή το παιδί .

To άρθρο Δίκη Πισπιρίγκου: «Δεν νοείται ανεπάρκεια σε λίγες ώρες» είπε παιδίατρος για τον θάνατο της Μαλένας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα