Ιρανοί στο εξωτερικό πανηγύρισαν για τον θάνατο του Ραϊσί

23:05 20/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Θλίψη και οδύνη επικρατεί στο Ιράν, όπου έχει κηρυχθεί πενθήμερο εθνικό πένθος για τον θάνατο του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί από τη συντριβή του προεδρικού ελικοπτέρου στο βορειοδυτικό Ιράν την Κυριακή (19.5.24).

Εκατοντάδες χιλιάδες Ιρανοί βγήκαν στους δρόμους της Τεχεράνης σήμερα Δευτέρα για να θρηνήσουν, αμέσως μόλις ανακοινώθηκε επίσημα ο θάνατος του προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί, του υπουργού Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν και των έξι ακόμα επιβαινόντων στο ελικόπτερο.

Υπήρξαν ωστόσο και οι

Ιρανοί, κυρίως όσοι ζουν στο εξωτερικό, που όχι μόνο δεν θρηνούν αλλά πανηγυρίζουν για τον θάνατο του επονομαζόμενου ως «Χασάπη της Τεχεράνης».

Iranians rejoice the death of Raisi, the butcher of Tehran, in the streets of Germany pic.twitter.com/z4yDoXfG7R

Adam Albilya – אדם אלביליה (@AdamAlbilya) May 20, 2024

 Σύμφωνα με τη «Daily Mail», υπάρχουν και οι Ιρανοί που ύψωσαν ένα ποτήρι με αλκοόλ και ήπιαν γιορτάζοντας τον θάνατο του Ραϊσί.

Δύο Ιρανές, η Μερσεντέχ Σαχινκάρ (Mersedeh Shahinkar) και η Σιμά Μορανμπεϊγκί (Sima Moradbeigi), φαίνεται να χορεύουν και να χαμογελούν ως απάντηση στην είδηση ότι το ελικόπτερο του Ραϊσί είχε συντριβεί στην πλαγιά του βουνού.

Η Σαχινκάρ τυφλώθηκε από τη βαρβαρότητα των δυνάμεων ασφαλείας εν μέσω των διαδηλώσεων του 2022, ενώ η Μπραντμπεϊγκί έχασε τη χρήση του ενός χεριού της όταν ένας ένοπλος φρουρός της ανατίναξε τον αγκώνα της.

     View this post on Instagram           

A post shared by Daily Mail (@dailymail)

Οι κόρες της Μινού Ματζιντί (Minoo Majidi), μιας 62χρονης Ιρανής που ήταν ένας από τους ανθρώπους που πυροβολήθηκαν από τις υπηρεσίες ασφαλείας μετά τον θάνατο της Μάχσα Αμίνι τον Σεπτέμβριο του 2022, μοιράστηκαν ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σηκώνοντας ένα ποτήρι… γιορτάζοντας τον θάνατο του Ιρανού προέδρου.

Iranian diaspora CELEBRATE the death of the countries President, dubbed the ‘Butcher of Tehran,’ outside the Iranian Embassy in Copenhagen, Denmark.

pic.twitter.com/NiBt5mIqTA

— Oli London (@OliLondonTV) May 20, 2024

Meanwhile, the freedom loving people of Iran are passing out sweets to celebrate the death of #IRGCterrorists including Raisi, the Butcher of Tehran.

No one is upset or in mourning except for Islamofascist terrorists & their supporters in the West. https://t.co/ZT5aDJFJ7j pic.twitter.com/tVZnMasL8m

— Goldie Ghamari, MPP | گلسا قمری (@gghamari) May 20, 2024

Επίσης, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, μια σειρά από άλλα βίντεο κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνοντας ανθρώπους να ρίχνουν πυροτεχνήματα στους δρόμους της Τεχεράνης για να πανηγυρίσουν, ωστόσο αυτά τα βίντεο ήταν από το 2023. 

To άρθρο Ιρανοί στο εξωτερικό πανηγύρισαν για τον θάνατο του Ραϊσί δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα