Εξαφάνιση στο Πτελεό Μαγνησίας: Ο 49χρονος Γιάννης Καραμπάτσης και το θρίλερ για τη ζωή του

08:33 21/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Συμπληρώνεται ένας μήνας από την εξαφάνιση του 49χρονου στη Μαγνησία, με συγγενείς, φίλους και γείτονες να σκέφτονται τα χειρότερα για τον αγνοούμενο άντρα…

Η εξαφάνιση του 49χρονου στη Μαγνησία παραμένει άλυτος γρίφος τόσο για τις Αρχές όσο και για τους στενούς συγγενείς του. Ήταν 23 Απριλίου του 2024, όταν ο Γιάννης Καραμπάτσης εθεάθη για τελευταία φορά και συνομίλησε με δικούς του. Από εκείνο το πρωινό, το κινητό του τηλέφωνο παραμένει κλειστό και οι έρευνες για τον εντοπισμό του, στο Πτελεό και την ευρύτερη περιοχή άκαρπες. Οι μαρτυρίες συγγενών

για μια κληρονομιά που τον είχε κάνει πλουσιότερο στις αρχές του χρόνου, δίνουν διαστάσεις θρίλερ στην υπόθεση.

Το μπουφάν του με όλα τα προσωπικά του αντικείμενα εκτός του κινητού του εντοπίστηκαν στο ελαιοτριβείο της περιοχής. Στο σπίτι που έμενε, το παράθυρο ανοιχτό, το ραδιόφωνο να παίζει και το φως αναμμένο. Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει σε αυτό που συνέβη. Είχε μπει στο στόχαστρο κάποιων που θέλησαν να του κλείσουν το στόμα; Ήταν θύμα ατυχήματος; Επέλεξε ο ίδιος να χαθεί από προσώπου γης εκείνη την ημέρα; Μήπως τα χρήματα που κληρονόμησε πριν από δύο μήνες άνοιξαν την όρεξη σε κάποιους και του έκαναν κακό;

Ο  Γιάννης Καραμπάτσης το πρωί της ημέρας που χάθηκε  κάλεσε ταξί, στο οποίο επιβιβάστηκε στις 7 παρά δέκα από τη διασταύρωση κοντά στο σπίτι του. Είπε στον οδηγό που τον μετέφερε να τον αφήσει στην πλατεία του Πτελεού, για να πάρει το λεωφορείο του ΚΤΕΛ, με προορισμό τον Βόλο. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής φαινόταν ανήσυχος. Ο οδηγός ταξί τον άφησε στην πλατεία και δεν είδε προς τα που κατευθύνθηκε.

Στη συνέχεια τον αγνοούμενο είδε ένας ακόμη μάρτυρας, ο υπάλληλος του ΚΕΠ Πτελεού να περιφέρεται έξω από το σπίτι των θείων του. Τον πήρε με το αυτοκίνητο, αλλά όταν αντιλήφθηκε ότι ήταν σε σύγχυση, έκανε κύκλο και τον επέστρεψε στο ίδιο σημείο. Ειδοποίησε μάλιστα τη θεία του, αλλά μέχρι εκείνη να κατέβει να τον παραλάβει, ο ευαίσθητος άνδρας είχε εξαφανιστεί.

Εκείνη τον κάλεσε αμέσως στο τηλέφωνο αλλά την καθησύχασε. Της είπε ότι είναι καλά και κάνει κάποια ψώνια στην πλατεία. Λίγο μετά τις 9 το πρωί , τον κάλεσε ο θείος του. Ο αγνοούμενος  του είπε ότι βρίσκεται στο ελαιοτριβείο, ότι δεν ήξερε πως θα φύγει από εκεί και έκλεισε το τηλέφωνο.

Όταν αργότερα έσπευσαν στο σημείο ο υπάλληλος του ΚΕΠ με τον κοινοτάρχη δεν τον βρήκαν πουθενά. Το μόνο που εντόπισαν ήταν πίσω από κάποια τελάρα το σκουρόχρωμο μπουφάν του. Στις τσέπες υπήρχε το πορτοφόλι του χωρίς χρήματα με την κάρτα τραπέζης και την ταυτότητα του.

«Φαινόταν ότι ήταν σε σύγχυση. Τον είδα περίπου στις 7 και μισή εδώ στα πενήντα μέτρα από το σπίτι της θείας του. Μου ζήτησε να τον μεταφέρω με το αυτοκίνητο. Δεν μιλήσαμε καθόλου αλλά φαινόταν ότι κάτι τον απασχολούσε. Όταν τον ρώτησα που να τον αφήσω μου απάντησε «εκεί που πάω». Τότε κατάλαβα ότι δεν μιλούσαμε λογικά και αυτομάτως του έκανα τον γύρο όπως πάμε τώρα και τον άφησα στο σημείο από όπου τον πήρα. Με ευχαρίστησε και κατέβηκε από το αυτοκίνητο. Πήρα την θεία του τηλέφωνο για να βγει να τον συνοδεύσει στο σπίτι του. Στα λίγα λεπτά που έκανε η θεία του να κατέβει, ο Γιάννης εξαφανίστηκε», είπε προ ημερών στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» o ταξιτζής που τον μετέφερε.

«Μίλησα με τον θείο του και του είπε ότι είναι στο ελαιοτριβείο και ότι είχε εγκλωβιστεί και δεν μπορούσε να βγει. Το χρηματικό ποσό που κληρονόμησε θα μπορούσε να είναι ένα κίνητρο για αυτήν την περίεργη εξαφάνιση. Αυτό θεωρώ ότι θα μας απαντηθεί αν η αστυνομία προχωρήσει στην άρση του τραπεζικού και τηλεφωνικό του απορρήτου», κατέληξε.

To άρθρο Εξαφάνιση στο Πτελεό Μαγνησίας: Ο 49χρονος Γιάννης Καραμπάτσης και το θρίλερ για τη ζωή του δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα