Κολυμπήθρες: Οι φυσικές κολυμπήθρες με την ξεχωριστή ομορφιά

07:04 15/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Για φαντάσου να μπορούσες να κολυμπήσεις ή έστω να βάλεις τα πόδια σε μια μεγάλη κολυμπήθρα φτιαγμένη από την ίδια τη φύση.

Μπορεί αυτό να μοιάζει με μια σκηνή από σελίδες παραμυθιού αλλά έχεις τη δυνατότητα να το κάνεις και μάλιστα στην Ελλάδα. Μπορείς να το κάνεις αν βρεθείς στις Κολυμπήθρες στο Πάπιγκο ή αλλιώς Οβίρες όπως λέγονται.

Πρόκειται για ένα σημείο εκπληκτικής ομορφιάς ανάμεσα στο Μικρό και το Μεγάλο Πάπιγκο στο νομό Ιωαννίνων που αξίζει να επισκεφθείς κάποια στιγμή κάνοντας

ταξίδι στην περιοχή.

Οι Οβίρες Ρογκοβού ή αλλιώς Κολυμπήθρες στο Πάπιγκο είναι στην πραγματικότητα κάποιες εντυπωσιακές φυσικές πισίνες που έχουν τη δική τους ξεχωριστή ομορφιά όλες τις εποχές του χρόνου.

Από την άνοιξη και μετά κλείνουν οι πόρτες που υπάρχουν εκεί και το οποίο έρχεται από το Ρέμα Ρογκοβού και οι… κολυμπήθρες γεμίζουν νερό.

Οι φυσικές πισίνες δημιουργούνται ανάμεσα σε πετρώματα από ασβεστόλιθο ενώ το πράσινο κυριαρχεί στο χώρο. Το σίγουρο είναι ότι θα βγάλεις αμέτρητες φωτογραφίες στις Κολυμπήθρες στο Πάπιγκο οπότε να έχεις προετοιμαστεί γι’ αυτό.

Στον μοναδικής ομορφιάς βιότοπο στις Οβίρες Ρογκοβού, θα έρθεις σε επαφή με πυκνή βλάστηση από βελανιδιές, οξιές, κρανιές, οστρυές, φλαμουριές, σφενδάμια και κράταιγους.

Τα Ζαγοροχώρια είναι ο προορισμός που κυριολεκτικά είναι ιδανικός και τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Η καθεμιά έχει τη δική της ιδιαιτερότητα και ομορφιά.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

To άρθρο Κολυμπήθρες: Οι φυσικές κολυμπήθρες με την ξεχωριστή ομορφιά δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα