«Ο 14χρονος άναψε το τσιγάρο με το ναρκωτικό Σάλβια από περιέργεια» λέει ο 15χρονος κατηγορούμενος στη Λαμία

09:49 14/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Ο 14χρονος κατέρρευσε σε πλατεία στη Λαμία και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Αιτία ένα τσιγάρο που περιείχε το ναρκωτικό Σάλβια. Ο 15χρονος κατηγορούμενος δήλωσε αθώος…

Ο 15χρονος υποστηρίζει ότι δεν έδωσε εκείνος το επικίνδυνο τσιγάρο στον ανήλικο που κατέρρευσε. Προσπαθεί να τα ρίξει όλα στον 14χρονο που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στη Λαμία. Όλα είχαν συμβεί στην πλατεία Πάρκου, με τον κόσμο που έτυχε να δει τις σκηνές να φωνάζει για βοήθεια. Ο 14χρονος παρελήφθη από το ΕΚΑΒ σε κωματώδη κατάσταση για να μεταφερθεί στα Επείγοντα. Εκεί ανέκτησε τις αισθήσεις του και πλέον η ζωή του, δεν διατρέχει κίνδυνο. Όπως διαπιστώθηκε το τσιγάρο περιείχε το επικίνδυνο ναρκωτικό «Σάλβια» που τα τελευταία 10 χρόνια κάνει θραύση στα παράνομα στέκια και το οποίο για οικονομικούς λόγους εμπλουτίζεται με χημικά, όπως υγρά μπαταρίας, ακόμη και χλωρίνη.

Στα Δικαστήρια Λαμίας, βρέθηκε ξανά το πρωί της Δευτέρας (13/5) ο 15χρονος Ρομά, ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη (9/5), για την προμήθεια του επικίνδυνου «τσιγάρου» που έστειλε στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση έναν 14χρονο παιδί.

Τόσο ο Ανακριτής όσο και ο Εισαγγελέας συμφώνησαν να αφεθεί ελεύθερος, επιβάλλοντας του τον περιοριστικό όρο της επίβλεψης από επιμελητή ανηλίκων. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 15χρονου, το «τσιγάρο» το είχε στην κατοχή του ο παθών από τρίτο άτομο και από περιέργεια είπαν να το δοκιμάσουν. Το άναψε, όπως είπε, ο 14χρονος και έγινε ότι έγινε.

Η συνήγορος του 15χρονου σημείωσε ότι τα στοιχεία της υπόθεσης δεν ήταν επαρκή για να θεμελιώσει την κατηγορία σχετικά με την προμήθεια του επικίνδυνου ναρκωτικού.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, ο ανήλικος κατηγορούμενος απολογήθηκε και για τις κλοπές που είχε διατελέσει στο χρονικό διάστημα από Ιανουάριο μέχρι Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

Λόγω ανηλικότητας του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της επίβλεψης από την αρμόδια κοινωνική λειτουργό της Εισαγγελίας Ανηλίκων.

To άρθρο «Ο 14χρονος άναψε το τσιγάρο με το ναρκωτικό Σάλβια από περιέργεια» λέει ο 15χρονος κατηγορούμενος στη Λαμία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λαμία, Ο 14χρονος, Σάλβια, 15χρονος,lamia, o 14chronos, salvia, 15chronos