«ΜΚΟ αποσπούν παράνομα πολλές χορηγίες» διαπιστώνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας

11:52 14/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας,  Ντ. Γιαννακόπουλος, εστίασε σε ΜΚΟ που καταφέρνουν να ξεγελούν διαχρονικά, με τα μέλη τους, να κερδίζουν χρήματα…

Ζήτημα με τη στάση ορισμένων ΜΚΟ που με «το πρόσχημα των προληπτικών εξετάσεων, καπηλεύονται τον εθελοντισμό και την κοινωνική ευαισθησία-αλληλεγγύη, για να αποσπούν χορηγίες και πόρους από διάφορα προγράμματα», έθεσε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας

κ. Ντ. Γιαννακόπουλος σε τηλεδιάσκεψη με την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, στην οποία μετείχε με άλλους προέδρους Ιατρικών Συλλόγων.

Σχετικά με το θέμα που έθεσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας η κα. Αγαπηδάκη παραδέχθηκε πως η δράση των ΜΚΟ αποτελεί μείζον πρόβλημα και  θα πρέπει να συζητηθεί διεξοδικά σε ξεχωριστή διάσκεψη με τον ΠΙΣ και το σύνολο των Ιατρικών Συλλόγων. Παράλληλα αποδέχθηκε και συμφώνησε πως η κλινική εξέταση δεν ανήκει στις προληπτικές εξετάσεις παρά μόνο στις διαγνωστικές.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, θεωρεί πως η έγκυρη ενημέρωση αποτελεί το κλειδί για την επιτυχία των προγραμμάτων πρόληψης, γι’ αυτό άλλωστε μέλη της Εν.Ελ. Παιδιάτρων Λάρισας την προηγούμενη Κυριακή διέθεσαν ενημερωτικό υλικό σε συμπολίτες μας για τον εμβολιασμό κατά του HPV.

Τέλος, η κ. Υπουργός αποδέχθηκε την πρόταση του Προέδρου για την συγκρότηση μικρών ομάδων παιδιάτρων, που θα επισκεφθούν σχολικές μονάδες της ΠΕ Λάρισας, προς ενημέρωση για τον εμβολιασμό κοριτσιών και αγοριών  κατά του HPV, όπου υστερούμε σημαντικά, και διαβεβαίωσε πως θα φροντίσει για την σχετική αδειοδότηση από το Υπ. Παιδείας.

To άρθρο «ΜΚΟ αποσπούν παράνομα πολλές χορηγίες» διαπιστώνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΜΚΟ, Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας,mko, iatrikou syllogou larisas