Οι τράπεζες στοχεύουν μερικά από τα πιο επικίνδυνα ιδιωτικά χρέη

19:19 21/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Προωθούν ευρέως κοινοπρακτικές αναχρηματοδοτήσεις ορισμένων από τους πιο επικίνδυνους τύπους ιδιωτικών χρεών οι επενδυτικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Goldman Sachs, στο πιο πρόσφατο σημάδι ότι η Wall Street προσπαθεί να αποσπάσει επιχειρήσεις από τους άμεσους δανειστές, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Οι τραπεζίτες στην Ευρώπη μιλούν με τις

εταιρείες εξαγορών σχετικά με τις επιλογές ιδιωτικών πληρωμών σε είδος που ανέλαβαν οι εταιρείες τους, όταν οι ευρέως κοινοπρακτικές αγορές ήταν πολύ πιο ασταθείς και ακριβές. Τώρα που οι συνθήκες έχουν βελτιωθεί, οι θεσμικές τράπεζες γίνονται όλο και πιο διεκδικητικές.

Ο Luke Gillam, συν-επικεφαλής των πιστωτικών κεφαλαιαγορών EMEA της Goldman Sachs δήλωσε: «Αυτή είναι τώρα η ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τις δημόσιες αγορές για να αναχρηματοδοτήσουν αυτά τα μέσα, τα οποία είναι πολύ φθηνότερα από την ιδιωτική πίστωση», σύμφωνα με το Bloomberg.

Σε πολλές περιπτώσεις, το ιδιωτικό χρέος μπορεί να αναχρηματοδοτηθεί ως ομόλογα PIK toggle, τα οποία δίνουν στους δανειολήπτες τη δυνατότητα να καθυστερήσουν τις πληρωμές τόκων μέχρι την τελική λήξη των ομολόγων. Ο εκδότης συνήθως συμφωνεί να καταβάλει υψηλότερο επιτόκιο εάν επιλέξει να αναβάλει την πληρωμή.

Μέχρι σήμερα, τα ομόλογα PIK ήταν σπάνιο θέαμα – μόνο μια χούφτα έχουν πωληθεί στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων υψηλής απόδοσης μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022. Ωστόσο, η δομή αυτή αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα των ιδιωτικών πιστωτικών χρηματοδοτήσεων τα τελευταία δύο χρόνια, δίνοντας στις εταιρείες μεγαλύτερη ευελιξία για αναχρηματοδότηση ή άντληση νέου χρέους παρά τα απότομα επιτόκια.

To άρθρο Οι τράπεζες στοχεύουν μερικά από τα πιο επικίνδυνα ιδιωτικά χρέη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Αναζητήσεις
oi-trapezes-stochevoun-merika-apo-ta-pio-epikindyna-idiotika-chrei.htm
Τυχαία Θέματα
Οι τράπεζες στοχεύουν μερικά από τα πιο επικίνδυνα ιδιωτικά χρέη,