Σε κλοιό αφρικανικής σκόνης και ζέστης έως την Τετάρτη - Η πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού στο newsit.gr

23:22 18/5/2024 - Πηγή: NewsIt

«Η αφρικανική σκόνη ήρθε για να μείνει έως την Τετάρτη που αλλάζουν οι άνεμοι» λέει στο newsit.gr ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός.

Όπως τονίζει ο Τάσος Αρνιακός «η μεταφορά αφρικανικής σκόνης συνεχίζεται με περισσότερες συγκεντρώσεις στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας ιδιαίτερα στη δυτική και νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Από την άλλη δεν θα λείψουν αύριο Κυριακή (19/05) και τοπικές βροχές και μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στην Μακεδονία τη Θράκη και την Ήπειρο».

Η θερμοκρασία , σύμφωνα

με τον κ.Αρνιακο «θα φτάσει αύριο (19/05) στα ηπειρωτικά τους 28 με 31°C, στην Κρήτη τους 33-33 βαθμούς Κελσίου.

Στην αττική περιμένουμε τον υδράργυρο μέχρι 30°C με αραιές νεφώσεις κυρίως από σκονοσυννεφιες και μία μικρή πιθανότητα στα δυτικά να ρίξει κάποια τοπική βροχή μικρής διάρκειας το απόγευμα.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε παρόμοιες καιρικές συνθήκες με αρέσει συγκεντρώσεις σκόνης αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα και κάποιας τοπικής μπόρας στα βουνά με βελτίωση το βράδυ.

Η θερμοκρασία στην συμπρωτεύουσα θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου».

Δείτε Live την πορεία του καιρού

Πως θα κινηθεί η αφρικανική σκόνη από τη Δευτέρα (20/05)

Όσον αφορά στην Δευτέρα (20/05) ο γνωστός μετεωρολόγος μιλώντας στο newsit.gr αναφερει ότι «συνεχίζεται σχεδόν ίδια κατάσταση με τοπικές βροχές στην Ήπειρο, Μακεδονία, Θεσσαλία, την Θράκη και κυρίως στα βουνά της Μακεδονίας το μεσημέρι και το απόγευμα θα έχουμε εκεί τοπικές μπόρες. Στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν».

Η αφρικανική σκόνη , όπως μας εξηγεί «θα είναι παρούσα πάλι στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας ενώ οι νοτιοι-νοτιοανατολικοι άνεμοι στο Ιόνιο μπορεί να φτάσουν τα 5-6 μποφόρ, οι βοριάδες στο Αιγαίο τα 3 με 5 μποφόρ, τοπικά 6. Ο υδράργυρος στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 30-31 βαθμούς Κελσίου την Δευτέρα , στα δυτικά όμως πάλι θα δούμε 32-33°C, θερμοκρασίες που θα σημειωθούν και στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη».

Μάλιστα επισημαίνει ότι «δεν φαίνεται κάποια σημαντική μεταβολή την Τρίτη (21/05) με τις θερμοκρασίες να επιμένουν σε μεγάλες τιμές, 33-34°C, δεν αποκλείεται την Τρίτη να φτάσουμε και τους 35 βαθμούς Κελσίου. Από την Τετάρτη (22/05) και μετά, ενώ θα υπάρχουν τα τελευταία σημεία της σκόνης, σιγά σιγά οι άνεμοι θα γυρίσουν σε δυτικούς βορειοδυτικούς από το απόγευμα και αυτό θα έχει σαν συνέπεια την απομάκρυνση της σκόνης η οποία θα είναι εμφανής την Πέμπτη (23/05).

Και ο υδράργυρος θα υποχωρήσει επειδή ο βορειοδυτικός άνεμος, δηλαδή το μαϊστράλι συνήθως ρίχνει την θερμοκρασία. Θα βελτιωθεί ο καιρός. Όμως το μεσημέρι και το απόγευμα δεν θα λείψουν κάποιες μπόρες στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης».

To άρθρο Σε κλοιό αφρικανικής σκόνης και ζέστης έως την Τετάρτη - Η πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού στο newsit.gr δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα