Σκάφος με 4 επιβάτες μπλέχτηκε σε δίχτυα ανοιχτά της Θεσσαλονίκης - Δύτης βούτηξε και έδωσε τη λύση

19:53 11/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Περιπέτεια για 4 άτομα που επέβαιναν σε σκάφος. Μπλέχτηκε σε δίχτυα στη θάλασσα, νότια από το Αγγελοχώρι στη Θεσσαλονίκη και χρειάστηκε η επέμβαση δύτη…

Τις πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή της Νέας Μηχανιώνας στη Θεσσαλονίκη, ενημερώθηκε για σκάφος σε δυσχερή θέση λόγω εμπλοκής του σε δίχτυα, με τέσσερις Έλληνες επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 0,6 ναυτικά μίλια,

νότια του λιμένα Αγγελοχωρίου.

Αμέσως ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Α/Κ “ΤΟΥΛΑ” Σ.Θ. 1326, στο οποίο επέβαιναν στέλεχος της Λιμενικής Αρχής και ιδιώτης δύτης.

Με τη συνδρομή του δύτη πραγματοποιήθηκε απεμπλοκή των διχτύων από το σκάφος, το οποίο κατέπλευσε αυτοδύναμα με ασφάλεια στον λιμένα της Νέας Μηχανιώνας.

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

To άρθρο Σκάφος με 4 επιβάτες μπλέχτηκε σε δίχτυα ανοιχτά της Θεσσαλονίκης - Δύτης βούτηξε και έδωσε τη λύση δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σκάφος, Θεσσαλονίκης - Δύτης,skafos, thessalonikis - dytis