Στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Βολές» σε Βελόπουλο και Νατσιό και μήνυμα προς τη Βόρεια Μακεδονία

06:45 20/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Στη “μάχη” του Βορρά ρίχνεται για άλλη μία φορά, στο δρόμο προς τις εκλογές, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα Δευτέρα (20.5.2024) με επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη. Η επικράτηση της Ν.Δ. στη Βόρεια Ελλάδα είναι “στοίχημα” για την Πειραιώς, δεδομένης της απήχησης που έχουν αναπτύξει τα κόμματα δεξιά της Ν.Δ..

Μία

ημέρα μετά την παρουσία των προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, κ.κ. Κασσελάκη και Ανδρουλάκη στη συμπρωτεύουσα – με κοινή παρουσία, μάλιστα, σε εκδήλωση για την Γενοκτονία των Ποντίων – ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη, θα ζητήσει από τους ψηφοφόρους, να δώσουν ισχυρή στήριξη στη Ν.Δ..

Προτάσσοντας τα διλήμματα της κάλπης, την ανάγκη συμμετοχής στις εκλογές, “καταγγέλλοντας” πρωτίστως την Ελληνική Λύση και τη Νίκη για “καπηλεία” του πατριωτισμού και της πίστης, ο πρωθυπουργός δίνει τη “μάχη” της συσπείρωσης των “γαλάζιων” ψηφοφόρων.

Ένα εικοσιτετράωρο πριν από την επίσκεψη του, με συνέντευξη στην εφημερίδα “Μακεδονία” έδωσε το στίγμα των θέσεων που θα επικοινωνήσει από τη συμπρωτεύουσα.

Μήνυμα στη Βόρεια Μακεδονία

Ο Κ. Μητσοτάκης, από την πρωτεύουσα της Μακεδονίας, αναμένεται να στείλει αυστηρό μήνυμα στη γείτονα χώρα ότι η πιστή εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι προϋπόθεση για την ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας στη Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Η νέα Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας με την προκλητική επιλογή να παραβεί το επίσημο κείμενο του όρκου της και να αποκαλέσει τη χώρα της με διαφορετικό όνομα από αυτό που ορίζει το ίδιο το Σύνταγμα του γειτονικού κράτους, δεν παραβίασε, μόνο τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και τον Καταστατικό Χάρτη της πατρίδας της” δήλωσε ο πρωθυπουργός (εφ. “Μακεδονία”), τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν θα δεχτεί ξανά παρόμοιες “προκλητικές και παράνομες επιλογές”.

Παράλληλα, έκανε σαφές ότι η Ελλάδα δεν θα κυρώσει τα τρία Μνημόνια της Συμφωνίας, αν η γείτονα δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα.

“Πυρά” στο ΣΥΡΙΖΑ

Από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός αναμένεται να επιτεθεί εκ νέου στον ΣΥΡΙΖΑ για την επιμονή του να έρθουν άμεσα προς κύρωση στη Βουλή τα Μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών, κατηγορώντας την Κουμουνδούρου ότι είναι απαράδεκτο να εισηγείται κάτι που “δεν το προτείνει καν η άλλη πλευρά”, ενώ θα καλέσει τον Στέφανο Κασσελάκη να βάζει πάνω από το κομματικό το εθνικό συμφέρον.

Ευθείες “βολές” σε Βελόπουλο και Νατσιό

Στο στόχαστρο όμως του πρωθυπουργού αναμένεται να βρεθούν κυρίως η Ελληνική Λύση αλλά και η Νίκη.

Μέσω της εφημερίδας “Μακεδονία” ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε – όπως αναμένεται να πράξει και σήμερα κατά την επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη – σε όσους ψηφοφόρους κοιτούν… δεξιά της Ν.Δ..

Επιχειρώντας να αναδείξει πολιτική εκμετάλλευση από πλευράς τους, της μεταρρύθμισης για την ισότητα στον γάμο, αλλά και μιας σειράς θεμάτων που αφορούν στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, ο Κ. Μητσοτάκης μιλά για “«πατριώτες του καναπέ» που συνεχίζουν να πωλούν αμφιλεγόμενα προϊόντα μαζικής κατανάλωσης” και “λαϊκιστές που επιμένουν να δίνουν εύκολες απαντήσεις σε δύσκολα προβλήματα”.

“Ενώ, αυτοί που διεκδικούν το μονοπώλιο της πίστης, μας απειλούν με χριστιανόμετρα, ψαρεύοντας στα θολά νερά της δικαιολογημένης δυσαρέσκειας και απογοήτευσης” πρόσθεσε ο πρωθυπουργός. “Η πολιτική, όμως, δεν είναι telemarketing…Ο κορμός της παράταξής μας γνωρίζει καλά πως δεν μπορεί να τους εμπιστευθεί” τονίζει.

Στη “μάχη” της Βόρειας Ελλάδας σύσσωμη η Ν.Δ.

Οι επισκέψεις του πρωθυπουργού στη Βόρεια Ελλάδα θα συνεχιστούν ως τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Στις περίπου 20 ημέρες που απομένουν ως τις κάλπες ο Κ. Μητσοτάκης θα περιοδεύσει σε αρκετούς ακόμη νομούς του Βορρά, ενώ στη “μάχη” της Βόρειας Ελλάδας έχουν πέσει, εκτός από τους αρμόδιους υπουργούς που είναι επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας στην περιοχή, και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές αλλά και σύσσωμος ο κομματικός μηχανισμός.

Το δίλημμα της κάλπης και η ανησυχία για αποχή – ρεκόρ

Με το σύνθημα “Σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη” ο πρωθυπουργός και όλα τα “γαλάζια” στελέχη, στέλνουν μήνυμα κατά της αποχής και υπέρ της συμμετοχής στις κάλπες, σε μια στιγμή που οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν ακόμη και αποχή – ρεκόρ από τις κάλπες.

“Η αποχή και η αδράνεια δεν είναι αντίπαλος μόνο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά της ίδιας της Δημοκρατίας. Στις νέες και τους νέους που σκέφτονται την αποχή, λοιπόν, λέω: Η ψήφος σας είναι η φωνή σας! Η δύναμή σας να διαμορφώσετε το μέλλον που θέλετε να ζήσετε” δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος και σήμερα αναμένεται να τονίσει ότι η πολιτική σταθερότητα για να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι μεταρρυθμίσεις αλλά και για να μπορεί η Ν.Δ. και ο ίδιος με “μεγαλύτερη δύναμη” να διεκδικεί τα εθνικά δίκαια στην Ευρώπη, είναι το βασικό διακύβευμα της κάλπης.

Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης

Ο πρωθυπουργός στις 10:15 σήμερα το πρωί, θα παραστεί και θα μιλήσει στην παρουσίαση της Μελέτης Ανάπτυξης του Μετρό Θεσσαλονίκης, στο Καραπάντσειο Πνευματικό Κέντρο.

Στις 11:00 θα επισκεφθεί το αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στη Σταυρούπολη, όπου θα μιλήσει σε εκδήλωση για την έναρξη των πρώτων δρομολογίων ηλεκτρικών λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη.

Στις 12:00 θα έχει συνάντηση με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλόθεο και αμέσως μετά θα μεταβεί στο Δημαρχείο, όπου θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Πολεμικό Μουσείο και το Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Α/Τ Βέλος.

Στις 19:00 ο πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία στο πλαίσιο της 49ης τακτικής γενικής συνέλευσης του ΣΕΒΕ.

To άρθρο Στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Βολές» σε Βελόπουλο και Νατσιό και μήνυμα προς τη Βόρεια Μακεδονία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεσσαλονίκη, Κυριάκος Μητσοτάκης, Βολές, Βελόπουλο, Νατσιό, Βόρεια Μακεδονία,thessaloniki, kyriakos mitsotakis, voles, velopoulo, natsio, voreia makedonia