Στο Κάιρο η Χαμάς με «θετικό πνεύμα» για εκεχειρία με το Ισραήλ και απελευθέρωση ομήρων

03:12 4/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Η Χαμάς πηγαίνει το Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου στο Κάιρο με «θετικό πνεύμα» για την επίτευξη συμφωνίας με το Ισραήλ. Αναμένεται να απαντήσει γραπτώς σε μία ισραηλινή πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και την απελευθέρωση των ομήρων.

Όπως δήλωσε η Χαμάς τη Μεγάλη Παρασκευή (03.05.2024), μελέτησε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός την οποία έλαβε πρόσφατα και θα μεταβεί σήμερα στο Κάιρο για να καταλήξει σε μία συμφωνία με το Ισραήλ.

«Είμαστε

αποφασισμένοι να εξασφαλίσουμε μία συμφωνία με τρόπο που να εκπληρώνει τα αιτήματα των Παλαιστινίων», ανέφερε η Χαμάς σε ανακοίνωση.

Νωρίτερα, Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι αξιωματούχοι στις ΗΠΑ πιστεύουν πως έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος στις συνομιλίες για τους ομήρους που κρατούνται στη Γάζα, αλλά αναμένουν να ακούσουν περισσότερα ως προς αυτό.

Ο αξιωματούχος μίλησε μετά την επιβεβαίωση από στέλεχος της Χαμάς στο Reuters ότι αντιπροσωπεία της παλαιστινιακής οργάνωσης θα επισκεφθεί το Κάιρο, το Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου, εν μέσω προσδοκιών ότι θα παραδώσει γραπτή απάντηση σε μία ισραηλινή πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και την απελευθέρωση των ομήρων.

To άρθρο Στο Κάιρο η Χαμάς με «θετικό πνεύμα» για εκεχειρία με το Ισραήλ και απελευθέρωση ομήρων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κάιρο, Χαμάς, Ισραήλ - Εκεχειρία,kairo, chamas, israil - ekecheiria