Συνελήφθη 48χρονος στη Λαμία για πορνογραφία ανηλίκων

16:08 29/4/2024 - Πηγή: NewsIt

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας 48χρονος στη Λαμία ο οποίος συνελήφθη για πορνογραφία ανηλίκων την Παρασκευή (26.4.24), όπως έγινε γνωστό σήμερα Μεγάλη Δευτέρα (29.4.24).

Ο 48χρονος συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά από κατάλληλη αξιολόγηση δεδομένων και πληροφοριών που περιήλθαν από αρχές άλλων χωρών, μέσω της EUROPOL.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να παραδέχτηκε σε διαδικτυακή συνομιλία με άλλους χρήστες ότι προβαίνει σε σεξουαλική κακοποίηση ανήλικου ατόμου.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και από την επακόλουθη ενδελεχή και εμπεριστατωμένη ψηφιακή και διαδικτυακή έρευνα, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και ο τόπος διαμονής του εμπλεκόμενου ατόμου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -2- κινητά τηλέφωνα, laptop, σκληρός δίσκος και κάρτα μνήμης, ενώ ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του κατηγορούμενου στην υπόθεση καθώς στα πειστήρια εντοπίστηκε πλήθος φωτογραφιών που απεικόνιζαν σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω twitter: @CyberAlertGR
Μέσω του gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα/ Καταγγελίες / Καταγγελίες για εγκλήματα κυβερνοχώρου
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones): CYBERΚΙD

To άρθρο Συνελήφθη 48χρονος στη Λαμία για πορνογραφία ανηλίκων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνελήφθη 48χρονος, Λαμία,synelifthi 48chronos, lamia