Είναι ασφαλές το αγελαδινό γάλα; – Τι συμβαίνει με τη γρίπη των πτηνών και τις αγελάδες

Η γρίπη των πτηνών στα βοοειδή των ΗΠΑ έχει προκαλέσει ανησυχία στους γαλακτοπαραγωγούς. Είναι το αγελαδινό γάλα ασφαλές για κατανάλωση; Το ερώτημα αυτό θέτει το BBC και ρωτά ειδικούς για το θέμα. Το ξέσπασμα της γρίπης των πτηνών σε αμερικανικά βοοειδή γαλακτοπαραγωγής δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης, με εννέα πολιτείες να αναφέρουν κρούσματα σε αγελάδες, όπως σημειώνει το δημοσίευμα. Ο ιός συνήθως δεν μεταπηδά από τις αγελάδες στον άνθρωπο, ωστόσο ένας εργάτης σε φάρμα στο Τέξας βρέθηκε
θετικός στη γρίπη των πτηνών τον Απρίλιο. Υπολείμματα του ιού της γρίπης των πτηνών (H5N1) έχουν βρεθεί στο 20% των δειγμάτων παστεριωμένου γάλακτος στις ΗΠΑ. Η παστερίωση είναι μια διαδικασία θέρμανσης που χρησιμοποιείται για να σκοτώσει παθογόνα όπως ο ιός H5N1, αφήνοντας πίσω μη μολυσματικά, ανενεργά θραύσματα του ιού. Το μεγαλύτερο μέρος του γάλακτος στις ΗΠΑ είναι παστεριωμένο. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) συνιστά στους πολίτες να μην καταναλώνουν νωπό γάλα. Είναι ασφαλές το παστεριωμένο γάλα; Σε μια αρχική μελέτη, ο FDA εξέτασε […]
Keywords
Τυχαία Θέματα
Είναι ασφαλές το αγελαδινό γάλα; – Τι συμβαίνει με τη γρίπη των πτηνών και τις αγελάδες,