Αlco: Πού στρέφονται οι ψηφοφόροι των Σπαρτιατών για τις ευρωεκλογές – Οι δημοφιλέστεροι υπουργοί της κυβέρνησης

Τις συσπειρώσεις των κομμάτων ενόψει των ευρωεκλογών καταγράφει το β΄ μέρος της δημοσκόπησης της Alco για λογαριασμό του Alpha.

Οι μεγαλύτερες διαρροές ψηφοφόρων της ΝΔ είναι προς τους αναποφάσιστους και την αποχή, ενώ κέρδη από το κυβερνών κόμμα έχει τόσο το κόμμα Λοβέρδου, όσο και το κόμμα της

Αφροδίτης Λατινοπούλου – 3% των ψηφοφόρων του περασμένου Ιουνίου.

Οι μεγαλύτερες διαρροές του ΣΥΡΙΖΑ είναι προς τους αναποφάσιστους και τη Νέα Αριστερά, ενώ το ΠΑΣΟΚ, που έχει και την μεγαλύτερη συσπείρωση από τα τρία κόμματα, χάνει 7% προς τους «Δημοκράτες».

Ποιον επιλέγουν όσοι ψήφισαν Σπαρτιάτες

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το εύρημα, ποιο κόμμα επιλέγουν όσοι ψήφισαν Σπαρτιάτες το 2023: Το μεγαλύτερο ποσοστό, σχεδόν ένας στους 4 (36%) θα ψηφίσει Ελληνική Λύση. Στη Φωνή Λογικής στρέφεται το 19% και το 9% στη Νίκη. Αναποφάσιστο παραμένει ένα ποσοστό της τάξης του 27%.

Δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη για το Μάτι

Το 77% δηλώνει ότι δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη για την τραγωδία στο Μάτι, στη δίκη που ολοκληρώθηκε πρόσφατα σε πρώτο βαθμό.

Στην ερώτηση «πόσο σας ενδιαφέρον οι εκλογές», «πολύ» απαντά το 22% και «αρκετά» το 36%. «Λίγο» δηλώνει το 21% και «καθόλου» το 20%.

Από εκεί και πέρα το 47% των ερωτηθέντων υποστηρίζει  ότι αποφάσεις που λαμβάνονται στην Ευρώπη επηρεάζουν αρκετά τη ζωή τους. Το 37% απαντά «πολύ», «λίγο» λέει το 8% και «καθόλου» μόλις το 5%.



Οι δημοφιλέστεροι υπουργοί της κυβέρνησης

Η δημοσκόπηση κατέγραψε και τους 5 δημοφιλέστερους υπουργούς της κυβέρνησης, τόσο στο γενικό σύνολο όσο και μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Πρόκειται για τους Νίκο Δένδια, Κυριάκο Πιερρακάκη, Άδωνη Γεωργιάδη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Κωστή Χατζηδάκη.

Διαβάστε επίσης:

Ανάρτηση ντροπή από Γεωργιάδη για Ευαγγελισμό VIP – Φρίκη για τη διαλογή ασθενών με… διοικητική πράξη και καρτελάκι

Συμφωνία των Πρεσπών: Σύγχυση στη ΝΔ για τη Βόρεια Μακεδονία – «Αντιμέτωπη με την κωλοτούμπα του αιώνα» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Μητσοτάκης από Γιαννιτσά: «Στα λόγια όλοι μπορούμε να είμαστε πολεμοχαρείς τουρκοφάγοι»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αlco, Πού, Σπαρτιατών,alco, pou, spartiaton