Αδιανόητο: Βάζουν σε «prive» λειτουργία τον «Ευαγγελισμό» για τους VIP του Conference League – Πρωτοφανής απόφαση

Την ώρα που εκατοντάδες ασθενείς περιμένουν με τις ώρες για να εξεταστούν και πολλές φορές νοσηλεύονται στριμωγμένοι σε ράντζα, οι VIP του τελικού του Conference League θα έχουν… προτεραιότητα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Μετά τις προκλήσεις απέναντι στις κραυγές απόγνωσης των υγειονομικών,σε ό,τι αφορά τις ανάγκες για στελέχωση και χρηματοδότηση των νοσοκομείων, με απόφαση κυβέρνησης και διοίκησης, δίνεται εντολή να μπει το μεγαλύτερο Νοσοκομείο της Αττικής σε… τριήμερη 24ωρη ετοιμότητα, ώστε να

εξυπηρετεί κατά… απόλυτη προτεραιότητα τους VIP επισκέπτες της χώρας για τον τελικό του Conference League, στον οποίο θα αναμετρηθούν ο Ολυμπιακός με τη Φιορεντίνα.

Στη συγκεκριμένη αποκάλυψη προχώρησε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) που έφερε στη δημοσιότητα ένα έγγραφο στο οποίο ο διοικητής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» ζητά από τους διευθυντές των τμημάτων να εξετάζουν κατά προτεραιότητα τους VIP του τελικού του Conference League.

«Εν όψει της διεξαγωγής του τελικού του CONFERENCE CUP στην OPAP ARENA στις 29/05/2024 σας ενημερώνουμε ότι το Νοσοκομείο τίθεται σε 24ωρη ετοιμότητα κατά τις 28, 29, και 30/05/2024 , για την αντιμετώπιση των VIP (διαπιστευμένων και φιλάθλων) που θα διαμένουν στα Ξενοδοχεία “Μεγάλη Βρετάνια”, “Grand Hyatt” και “Marriot Athens”.

Τα περιστατικά τα οποία θα προσέλθουν θα πρέπει να καταγράφονται σε ξεχωριστή λίστα στο Γραφείο Κινήσεως και θα έχουν απόλυτη προτεραιότητα στην εξέτασή τους και διεξαγωγή όλων των απαραίτητων εξετάσεων, εφόσον χρειαστεί. Την όλη διαδικασία θα συντονίζει ο Αναπληρωτής Διοικητής κος Βεν. Μπατής», αναφέρεται στο έγγραφο που υπογράφει ο διοικητής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» Αναστάσιος Γρηγορόπουλος.

H Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος στην ανάρτηση στην οποία δημοσιεύει και το έγγραφο αναφέρει μεταξύ άλλων πως «Αν είσαι vip, πλούσιος, θεατής του τελικού ποδοσφαίρου απ τους λίγους και κάτοικος ακριβών ξενοδοχείων του κέντρου κάτω δεξιά στην εικόνα. Ευαγγελισμός μόνο για σένα», τονίζοντας πως την ίδια ώρα εκατοντάδες ασθενείς περιμένουν με τις ώρες για να εξεταστούν και πολλές φορές νοσηλεύονται στα ράντζα.

Η ανάρτηση της ΟΕΝΓΕ:

«Είσαι εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος, κανονικός άνθρωπος; αν αρρωστήσεις κάτω αριστερά, στην εικόνα, σε φορείο μαζί με άλλους ποιος ξέρει πόσους ασθενείς, σα σαρδέλα παστωμένος στο ΤΕΠ περιμένοντας ώρες να εξεταστείς με το προσωπικό να κάνει ακροβατικά για να μπορέσει να σε προσεγγίσει. Αν είσαι vip, πλούσιος, θεατής του τελικού ποδοσφαίρου απ τους λίγους και κάτοικος ακριβών ξενοδοχείων του κέντρου κάτω δεξιά στην εικόνα. Ευαγγελισμός μόνο για σένα. Κατά προτεραιότητα (άσχετα του τι έχεις) και με το προσωπικό (αυτό το ίδιο εξουθενωμένο που τις άλλες μέρες κάνει ακροβατικά) σε τριήμερη ετοιμότητα ασχέτως αν έχει να πάρει ρεπό η άδεια μήνες, η αν έχει κάνει απανωτές εξοντωτικές εφημερίες» σημειώνει η ΟΕΝΓΕ και προσθέτει:

«Δυο εικόνες χίλιες λέξεις. Για την πλέμπα ράντζα και αναμονές, για τους προύχοντες δημόσια νοσοκομεία σε prive λειτουργία, κατά προτεραιότητα και με ξεχωριστή καταγραφή γιατί έτσι αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας τα πράγματα. Αυτούς υπηρετούν και γι αυτούς δουλεύουν. Τα υπόλοιπα περί δημόσιας δωρεάν υγείας για όλους είναι για λαϊκή κατανάλωση. Ντροπή!».

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, Γιώργος Φερεντίνος, δήλωσε: «H απόφαση της διοίκησης του Ευαγγελισμού είναι όχι μόνο προκλητική κι επικίνδυνη για το ήδη αποψιλωμένο και εξουθενωμένο προσωπικό του νοσοκομείου, αλλά και άκρως αντιεπιστημονική, όταν καλεί τους υγειονομικούς να εξυπηρετήσουν τα περιστατικά με βάση την τσέπη ή το αξίωμα ή την αναγνωρισιμότητα τους κι όχι με επιστημονικά κριτήρια που οριοθετούν τη σοβαρότητα των περιστατικών.

Επιχειρούν να κρυφτεί “κάτω από το χαλί” η απαράδεκτη εικόνα των επισφαλών πολύωρων αναμονών στα ΤΕΠ του νοσοκομείου και η αγωνία των ασθενών να βρουν ένα κρεβάτι για νοσοκομειακή περίθαλψη. Αδιαφορούν πλήρως για τις συνθήκες εργασίας και την υγεία & ασφάλεια του προσωπικού που σε επίπεδο εφημερίας καλείται να δουλέψει σε τριπλοβάρδια (απόγευμα-πρωί-νύχτα) για να είναι παρόντες στους ασθενείς την ώρα της ανάγκης τους, ή για να εξυπηρετούν 2 νοσηλευτές 70 ασθενείς στα τμήματα κ τους ορόφους. Επιβεβαιώνεται ακόμη μια φορά ότι η πολιτική που ακολουθείται στην Υγεία από υπουργείο και διοικήσεις είναι επικίνδυνη για την υγεία του λαού, αφού προτεραιότητα έχει ο ελίτ τουρισμός και όχι οι ασθενείς που έχουν χρυσοπληρώσει πολλές φορές -με εισφορές, άμεσους κι έμμεσους φόρους- για την υγεία τους. Καλούμε τους υγειονομικούς και το λαό μας να φτιάξουν την κοινωνική συμμαχία που μπορεί να σταθεί εμπόδιο απέναντι στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση κι εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας. Να παλέψουν για ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας που θα καλύπτει κάθε ανάγκη σε πρόληψη, ΠΦΥ, διάγνωση και θεραπεία με σύγχρονους όρους όπως το επιτρέπει η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας».

Διαβάστε επίσης:

Παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας δήλωσαν στον Ανακριτή οι γονείς του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη

Θεσσαλονίκη: Τρία ελαφρυντικά και ποινή με αναστολή στον πατέρα που είχε σκοτώσει τον γιο του στην Πυλαία

Χαλκίδα: Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών για τη δολοφονία της 63χρονης – Οι υποψίες ότι γνώριζε τον δράστη

Keywords
Τυχαία Θέματα