Ασφυκτική πίεση Βελόπουλου στη ΝΔ για το μακεδονικό

Συνεχίζει να πιέζει τη ΝΔ ο Βελόπουλος, επιχειρώντας να εκμεταλλευτεί την… παραζάλη που επικρατεί στις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος σε ό,τι αφορά τις τελευταίες εξελίξεις στο Μακεδονικό και τη διάθεση της νέας ηγεσίας στα Σκόπια να αμφισβητήσει στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Με δεδομένο δε ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος κάνει σόου για αυτό το θέμα επενδύοντας πολιτικά για άλλη μία φορά σε όσους διαφωνούν με την συμφωνία

αυτή, κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης βρίσκονται σε αντιπαράθεση για το εάν θα έπρεπε να έχουν κυρωθεί τα μνημόνια τα οποία θα είχαν βάλει σε άλλη βάση την συμφωνία των Πρεσπών.

Ακόμη και ο Άδωνις Γεωργιάδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο καταγγελίας της Συμφωνίας και προεξόφλησε κίνηση του κ. Μητσοτάκη, την ώρα που ο πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Αντιθέτως λέει ότι αν η νέα ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας δεν συμμορφωθεί απολύτως με όσα προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών, ο δρόμος της χώρας τους για την ΕΕ θα παραμείνει κλειστός και η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τα υπόλοιπα Μνημόνια Συνεργασίας.

Πατριδέμποροι με περικεφαλαίες στο εσωτερικό της ΝΔ δίνουν ουσιαστικά την ευκαιρία στην κυβέρνηση των Σκοπίων να συνεχίσουν τη ρητορική με τους αλυτρωτισμούς, εμφανιζόμενη στην εσωτερική κοινή γνώμη της γείτονος ως δικαιωμένη, που αμφισβητεί τη συνθήκη, προκειμένου να συγκρατήσουν τους ψηφοφόρους που βρίσκονται στα δεξιά της ΝΔ και τους οποίους διεκδικεί ο Βελόπουλος.

«Όταν οι Σκοπιανοί, των οποίων η ίδια η επιβίωση και η παροχή βασικών αγαθών “περνά” από την Ελλάδα, σε εκβιάζουν λέγοντας κατά πρόσωπο ότι θα αποκαλούν τη χώρα τους “Μακεδονία”, τότε -εάν σέβεσαι τον εαυτό σου- η μόνη λύση είναι τα σκληρά αντίμετρα: Κλείσιμο των συνόρων και εμπάργκο, όπως έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου και βέτο παντού, όπως έκανε ο Κώστας Καραμανλής, είναι η επιβεβλημένη αντίδραση», δήλωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Ελληνικής Λύσης, ο πρόεδρος του κόμματος τόνισε ότι «αυτό φυσικά προϋποθέτει ότι δεν θα υπάρχουν “κολλητοί” και ‘κουμπάροι” που θα παραβιάζουν το εμπάργκο λειτουργώντας ως “μαυραγορίτες”, που θησαυρίζουν επάνω στους εθνικούς αγώνες, όπως έγινε επί κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη…».

Διαβάστε επίσης:

Ψηφιακό σχολείο: Πώς θα γίνονται τα μαθήματα, ποιος ο ρόλος των γονέων – Πότε θα ξεκινήσει το ψηφιακό φροντιστήριο

Κασσελάκης: Στο Φεστιβάλ «Strong me» για την Έμφυλη Βία απόψε, σε Κιλκίς, Γιαννιτσά, Θεσσαλονίκη, Βέροια το ερχόμενο τριήμερο

Δένδιας: Σε άλλη γραμμή με Μαξίμου για ελληνοτουρκικά

Keywords
Τυχαία Θέματα