Κολωνός: Δεύτερος δικαστικός γύρος με 18 νέους κατηγορούμενους

Νέα εξέλιξη στο ζήτημα της σεξουαλικής κακοποίησης και μαστροπείας της 12χρονης μαθήτριας από τον Κολωνό με πλειάδα νέων κατηγορουμένων να οδηγούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Πρόκειται για συνολικά 18 άνδρες, στην πλειονότητά τους αλλοδαποί, οι οποίοι σύμφωνα με πρόταση 78 σελίδων που κατέθεσε στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χρήστος Ντζούρας, θα πρέπει να δικαστούν για τα κακουργήματα των γενετήσιων πράξεων με ανήλικο έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση και κατά περίσταση για πορνογραφία ανηλίκων.

Η εισαγγελική πρόταση, την οποία παρουσιάζει το protothema.gr,

βάζει στον προθάλαμο του ποινικού δικαστηρίου το δεύτερο κύμα των κατηγορουμένων για τη σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης και έρχεται στον απόηχο της ανακοίνωσης -τον περασμένο Απρίλιο- της ετυμηγορίας δικαστών και ενόρκων για τους 20 πρώτους καταδικασθέντες της ζοφερής αυτής υπόθεσης.

Τότε, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας είχε επιβάλει ισόβια στον 55χρονο Ηλία Μίχο για τον βιασμό της ανήλικης και επιπλέον κάθειρξη 27 ετών για άλλα αδικήματα, μεταξύ αυτών και για μαστροπεία. Μάλιστα, ο 55χρονος, όπως και ένας ακόμη συγκατηγορούμενός του, ο αποκαλούμενος «Μιχάλης», ήταν οι μόνοι που οδηγήθηκαν, βάσει της απόφασης, στη φυλακή για να εκτίσουν τις ποινές τους. Αντίθετα, 17 εκ των κατηγορουμένων που είχαν καταδικαστεί ως «πελάτες» της ανήλικης ή ως κάτοχοι πορνογραφικού υλικού του παιδιού, αφέθηκαν ελεύθεροι αφού το δικαστήριο τους χορήγησε αναστολή μέχρι την έφεση.

Με την απόφαση αυτή εκτός φυλακής είχε βρεθεί, και η μητέρα της ανήλικης, η οποία κρίθηκε αθώα από τις κακουργηματικές κατηγορίες της μαστροπείας σε βάρος της κόρης της και της παιδικής πορνογραφίας. Η 38χρονη γυναίκα καταδικάστηκε μόνο για το πλημμέλημα της εκβίασης, σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών. Επειδή όμως είχε σχεδόν εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής που της επιβλήθηκε κατά τη διάρκεια της 18μηνης προφυλάκισής της αποφυλακίστηκε άμεσα. Ηδη, ωστόσο, για τη συγκεκριμένη κατηγορούμενη έχει ασκηθεί έφεση από την Εισαγγελία Εφετών κατά το σκέλος της απόφασης που την αθώωσε από το αδίκημα της μαστροπείας, γεγονός που σημαίνει ότι η 38χρονη γυναίκα θα δικαστεί εκ νέου για τη συγκεκριμένη κατηγορία, αυτή τη φορά από Μεικτό Ορκωτό Εφετείο.

Η υπόθεση του Κολωνού δεν έκλεισε όμως με την ανακοίνωση της παραπάνω ετυμηγορίας. Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων διεξαγόταν μία ακόμη ανάκριση, καθώς η ανήλικη είχε αναγνωρίσει με τις καταθέσεις που έδινε στις Αρχές και άλλα πρόσωπα που την είχαν κακοποιήσει. Η ανάκριση αυτή ολοκληρώθηκε και ο εισαγγελέας προτείνει προς το δικαστικό συμβούλιο να καθίσουν στο σκαμνί και να δικαστούν από άλλο δικαστήριο 18 ακόμη πρόσωπα για σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού.

Αυτό που όμως έχει ιδιαίτερα αξία είναι ότι και σε αυτή τη νέα δικογραφία ερευνάται και πάλι ο ρόλος του Ηλία Μίχου, τον οποίο η 12χρονη μαθήτρια κατονομάζει εκ νέου ως τον άνθρωπο που την εξώθησε στη πορνεία και στον οποίο έδινε τα χρήματα που αποκόμιζε από τα ραντεβού της φρίκης. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην εισαγγελική πρόταση, με έγγραφο του αρμόδιου ανακριτή δόθηκε παραγγελία για εξαγωγή εγγράφων από τη δεύτερη δικογραφία «προκειμένου να διερευνηθούν τα όσα αναφέρονται στις καταθέσεις της παθούσας ανήλικης, ότι δηλαδή ο Ηλίας Μίχος αφενός ήταν εκείνος που την εξώθησε στην πορνεία αφετέρου σε εκείνον παρέδιδε τα χρήματα που της έδιναν οι παρόντες κατηγορούμενοι ως αμοιβή για τη σεξουαλική συνεύρεση μαζί της». Ηδη αρμόδιος εισαγγελέας διεξάγει ποινική έρευνα για το σκέλος αυτό της δικογραφίας και παραμένει έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο ο 55χρονος να καθίσει εκ νέου στο σκαμνί για νέες πράξεις που αφορούν στη μαστροπεία σε βάρος του παιδιού.

Παραμένουν στη φυλακή

Με την πρότασή του ο κ. Ντζούρας ζητεί από το δικαστικό συμβούλιο να διατάξει την παράταση της προσωρινής κράτησης για 10 εκ των 18 νέων κατηγορουμένων οι οποίοι βρίσκονται στη φυλακή υπό καθεστώς προφυλάκισης και για 5 από αυτούς να διατηρηθούν οι περιοριστικοί όροι που τους είχαν επιβληθεί μετά τις απολογίες τους. Υπάρχουν ακόμη και 3 κατηγορούμενοι πακιστανικής καταγωγής για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης. Οι προφυλακισθέντες, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, θα πρέπει να παραμένουν κρατούμενοι καθώς είναι άτομα χωρίς «ηθικούς φραγμούς» και σε περίπτωση που αφεθούν ελεύθεροι μπορεί να διαπράξουν άλλα ομοειδή αδικήματα με πιθανά θύματα άλλους ανηλίκους.

Μεταξύ του νέου κύματος των κατηγορουμένων βρίσκεται δε και ένας 82χρονος άνδρας, ο οποίος μετά την απολογία του στον ανακριτή είχε αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο να μην προσεγγίζει την ανήλικη και να μην έχει καμία συναναστροφή και επικοινωνία μαζί της. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην εισαγγελική πρόταση, ο 82χρονος κατηγορείται για γενετήσια πράξη με την ανήλικη. Η 12χρονη αναφέρει πως είχε σεξουαλική επαφή μαζί του μέσα στο διαμέρισμά του, κάτι το οποίο ωστόσο ο ηλικιωμένος αρνήθηκε κατά την απολογία του. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι ενώ έκανε ψώνια και επέστρεφε στην οικία του, η ανήλικη είδε ότι δεν μπορούσε να περπατήσει καλά και προσφέρθηκε να του κρατήσει τις τσάντες. Εκείνος, όπως υποστήριξε, της έδωσε 8 ευρώ για τη βοήθειά της και το παιδί στη συνέχεια του ζήτησε να ανέβει στο διαμέρισμά του. Περαιτέρω ισχυρίστηκε ότι η 12χρονη μέσα στο διαμέρισμα τον προσέγγισε σεξουαλικά λέγοντάς του ότι είναι μαθήτρια Λυκείου και εκείνος την απώθησε. Οι ισχυρισμοί του δεν έγιναν δεκτοί από τον εισαγγελέα, ο οποίος αναφέρει ότι το παιδί πήγε στον ηλικιωμένο κατηγορούμενο «μιλημένο» και συγκεκριμένα καθ’ υπόδειξη άλλου εμπλεκομένου στην υπόθεση, και είχε σεξουαλική συνεύρεση μαζί του έναντι αμοιβής.

Πλέον, τον τελικό λόγο για τους 18 νέους κατηγορουμένους του Κολωνού την έχει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, το οποίο θα αποφανθεί για την παραπομπή τους ή μη στο ακροατήριο με βούλευμα που θα εκδώσει.

Διαβάστε επίσης:

Μεσολόγγι: 15χρονος απείλησε με μαχαίρι και λήστεψε 13χρονο

Κρήτη: Εντοπίστηκε ξύλινο σκάφος με μετανάστες – Επιχείρηση διάσωσης από το Λιμενικό

Κλείνουν τα σχολεία και αρχίζουν προαγωγικές και πανελλαδικές εξετάσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα