Δίκη Πισπιρίγκου:«Η Μαλένα ήταν σε άριστη κατάσταση δεν το πίστευα ότι πέθανε»

Με την κατάθεση της κ. Μαρίας Νικήτα, παιδιάτρου του «Αγλαΐα Κυριακού» συνεχίστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δεύτερη δίκης της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους των άλλων δυο μικρότερων κοριτσιών της, Μαλένας και Ίριδας.

Η γιατρός ήταν εκείνη που είχε σπεύσει στο δωμάτιο της μικρής Μαλένας όταν η Ρούλα Πισπιρίγκου την κάλεσε «αναστατωμένη» σε βοήθεια λέγοντας της πως το «παιδί είναι μπλε και χτυπάει η αντλία».

Η γιατρός αφού εξήγησε

ότι η κλινική εικόνα της Μαλένας ήταν άριστη καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας της στο νοσοκομείο και πως η λευχαιμία από την οποία έπασχε είχε πολύ υψηλά ποσοστά ίασης, χαρακτήρισε το θάνατο του κοριτσιού «αιφνίδιο».

Στη συνέχεια περιέγραψε τα όσα έγιναν λίγο πριν διαπιστώσει ότι το παιδί είχε φύγει πλέον από τη ζωή. «Ήμουν στο διάδρομο μαζί με τη νοσηλεύτρια έξω από την πόρτα ενός δωματίου. Είδα τη μαμά με την άκρη του ματιού μου να βγαίνει και να έρχεται προς το μέρος μου, αναστατωμένη, σοκαρισμένη. Με προβλημάτισε. Πλησίασε με γρήγορο βήμα. Ερχόμενη είπε: «το παιδί είναι μπλε χτυπάει η αντλία»», είπε στο δικαστήριο η μάρτυρας για να συνεχίσει: «Πήγαμε με τη νοσηλεύτρια στο δωμάτιο. Το κοριτσάκι ήταν σε πλαγιά θέση και θυμάμαι ότι τη γυρίσαμε ανάσκελα. Το παιδί ήταν ωχρό, δεν ανέπνεε. Αμέσως άνοιξα τα μάτια του ήταν σε μυδρίαση. Άκουσα ότι δεν έχει παλμό και είχα ένδειξη ότι δεν κυκλοφορεί το αίμα. (…) Συνειδητοποίησα ότι δεν είναι ζωντανό. Ήρθε και τρίτη νοσηλεύτρια. Από το κινητό μου πήρα την μονάδα στις 17:15».

Δεν της είχε ξανατύχει «παιδί να φεύγει έτσι»

Η κ. Νικήτα είπε ακόμη στην κατάθεσή της ότι δεν της είχε ξανατύχει «παιδί να φεύγει έτσι» και είπε πως υπέστη σοκ όταν διαπίστωσε πως η Μαλένα ήταν νεκρή.

Πρόεδρος: Οι γονείς σας ρώτησαν τι έγινε; Γιατί έφυγε το παιδί;

Μάρτυρας: Όχι εμένα. Όταν μάζεψαν τα πράγματα ήρθαν μας ευχαρίστησαν και μας χαιρέτησαν. Δεν ήταν επιθετικοί, ήταν πολύ ευγενικοί οι άνθρωποι, πολύ σωστοί απέναντί μας.

Ακόμη, η γιατρός διέψευσε τους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου ότι όταν το παιδί κατέρρευσε εκείνη έψαχνε γιατρούς για βοήθεια επί 10 λεπτά.

Τέλος, η μάρτυρας ρωτήθηκε για τα σημάδια στο πρόσωπο της Μαλένας και είπε πως αν υπήρχαν, θα τα είχε δει την ημέρα εκείνη.

Όμως δεν μπόρεσε να αποκλείσει το ενδεχόμενο τα συγκεκριμένα σημάδια στο πρόσωπο του κοριτσιού να έχουν προκληθεί κατά την ανάνηψη.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δίκη Πισπιρίγκου Η Μαλένα,diki pispirigkou i malena