Καραβίας: Προς νέα αρνητική υπεραξία από αύξηση μεριδίου στην Ελληνική

Το ενδεχόμενο η Eurobank να λογιστικοποιήσει νέα αρνητική υπεραξία από την αύξηση του μεριδίου της στο μετοχικό κεφάλαιο της Ελληνικής Τράπεζας άφησε ανοικτό ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της τράπεζας, Φωκίων Καραβίας.

Σε ενημέρωση αναλυτών για τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου για το πρώτο

τρίμηνο του 2024, ο κ. Καραβίας είπε ακόμη ότι τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να δοθούν οι εποπτικές εγκρίσεις για την αύξηση του μεριδίου της τράπεζας στο μετοχικό κεφάλαιο της Ελληνικής στο 55,3%.

«Αναμένουμε τις τελικές εγκρίσεις τις επόμενες μερικές εβδομάδες και τότε θα προχωρήσουμε με το κλείσιμο τωΝ εκκρεμουσών συναλλαγών και την υποχρεωτική προσφορά», προς τους υπόλοιπους μετόχους, ανέφερε ο κ. Καραβίας. Ενόψει της υποχρεωτικής προσφοράς, ο CEO της Eurobank δεν προέβη σε καμία εκτίμηση όσον αφορά το μελλοντικό ποσοστό της Eurobank στην Ελληνική.

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή το ποσοστό της Eurobank στην Ελληνική Τράπεζα είναι στο 29,2%, ενώ μετά τις εποπτικές εγκρίσεις το ποσοστό θα αυξηθεί στο 55,3%.

Σημείωσε ακόμη ότι αναλόγως «των εποπτικών εγκρίσεων το δεύτερο τρίμηνο θα είμαστε σε θέση να αναφέρουμε την όποια αρνητική υπεραξία που μπορεί να έχουμε από τις εκκρεμούσες συναλλαγές».

Υπενθυμίζεται ότι η Eurobank είχε λογιστικοποιήσει αρνητική υπεραξία ύψους €111 εκατ. το 2023 από την απόκτηση του 29,2% στην Ελληνική Τράπεζα.

Στην ενημέρωση του προς τους αναλυτές, ο κ. Καραβίας αναφέρθηκε και στην πρόσφατη συμφωνία εξαγοράς των εργασιών της CNP Κύπρου από την Ελληνική, επισημαίνοντας πως η συμφωνία αυτή, για την οποία εκκρεμούν οι σχετικές εγκρίσεις, «ενισχύουν περαιτέρω το δίκτυο της τράπεζας και αναμένεται να την καταστήσουν ως την ηγέτιδα στην τοπική ασφαλιστική αγορά».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα