Δίκη Πισπιρίγκου: Οι τελευταίες στιγμές της Μαλένας -«Ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, δεν πίστευα πως πέθανε»

Τις τελευταίες ώρες της 3,5 ετών Μάλενας Δασκαλάκη στο νοσοκομείο, πριν καταλήξει περιέγραψε στη δεύτερη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου η παιδίατρος Μαρία Νικήτα.

Το κοριτσάκι νοσηλευόταν με λευχαιμία, που όμως έβαινε καλά, όπως τόνισε η παιδίατρος. Η κλινική εικόνα της μικρής ασθενούς ήταν πολύ καλή και η πρόγνωση ίασης ήταν στο 90%, ανέφερε η μάρτυρας και στη συνέχεια μίλησε για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν το παιδί λίγο πριν επέλθει το μοιραίο.

«Θυμάμαι, το παιδί ήταν μια χαρά δεν με προβλημάτισε κάτι. Το παιδί αυτό δεν ήταν ταλαιπωρημένο ήταν ένα ''καλό παιδί'', το χρώμα

του, όπως καθόταν, η όψη του ήταν καλή, δεν είχε κάτι να προβληματίζει. Αν ήταν κάτι κλινικά σημαντικό θα έδινα σχετική οδηγία, μια αγωγή», υποστήριξε η κα Νικήτα.

Δίκη Πισπιρίγκου: «Το παιδί είναι μπλε χτυπάει η αντλία»

«Ήμουν στο διάδρομο μαζί με τη νοσηλεύτρια έξω από την πόρτα ενός δωματίου. Τα μεσημέρια υπάρχει μια απόλυτη ηρεμία στον όροφο. Βλέπω τη μαμά με την άκρη του ματιού μου να βγαίνει και να έρχεται προς το μέρος μου αναστατωμένη, σοκαρισμένη . Όταν την είδα είπα πως κάτι έχει γίνει. Πλησίασε με γρήγορο βήμα. Ερχόμενη λέει ''το παιδί είναι μπλε χτυπάει η αντλία''. Ήταν αναστατωμένη. Φύγαμε με τη νοσηλεύτρια να πάμε στο δωμάτιο», περιέγραψε η παιδίατρος.

Πρόεδρος: Αν έτρεχε πριν στρίψει στο διάδρομο θα την ακούγατε;Μάρτυρας: Υποθέτω πως ναι. Πρόεδρος: Ακούσατε κάποιον να φωνάζει;Μάρτυρας: Όχι. Πρόεδρος: Η μητέρα μίλησε σιγανά ή δυνατά; Μάρτυρας: Ήταν αναστατωμένη, δεν άκουσα βήματα την είδα Πρόεδρος: Αν φώναζε, θα την ακούγατε;Μάρτυρας: Ναι, έχει τύχει να είμαι μέσα στο γραφείο και να ακούσω τον γονιό να ουρλιάζει. Όμως ο καθένας αντιδρά διαφορετικά.

Όπως υποστήριξε η παιδίατρος, όταν μπήκε στο δωμάτιο βρήκε το παιδί νεκρό, χωρίς αναπνοή.

«Το κοριτσάκι ήταν σε πλαγιά θέση στο κρεβάτι με το πρόσωπο προς το παράθυρο. Θυμάμαι ότι γυρίσαμε το παιδί ανάσκελα. Το παιδί ήταν ωχρό , δεν ανέπνεε. Αμέσως άνοιξα τα μάτια του ήταν σε μυδρίαση. Άκουσα ότι δεν έχει παλμό και είχα ένδειξη ότι δεν κυκλοφορεί το αίμα. Ήταν χαλαρό, λυμένο… η νοσηλεύτρια έπαιρνε την πίεση, έβαλε οξυγόνο. Συνειδητοποιώ ότι το παιδί δεν είναι ζωντανό .Ήρθε και τρίτη νοσηλεύτρια. Από το κινητό πήρα την μονάδα στις 17.15 Είπα: ''έχω παιδί που έχει πεθάνει ελάτε γρήγορα'', είχα σοκαριστεί, δεν μου έχει ξανατύχει να φεύγει έτσι ένα «καλό» παιδί», υποστήριξε η μάρτυρας.

Περιγράφοντας την αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου, η παιδίατρος είπε πως ήταν πανικοβλημένη και ζητούσε να βοηθήσουν το παιδί.

«Ήταν σοκαρισμένοι οι άνθρωποι στην ανακοίνωση του θανάτου. Άνθρωποι που χάνουν το παιδί τους χωρίς να το περιμένουν», ανέφερε η μάτυρας.

Πρόεδρος : Οι γονείς σας ρώτησαν τι έγινε , γιατί έφυγε το παιδί ;Μάρτυρας :Όχι εμένα … όταν μάζεψαν τα πράγματα ήρθαν μας ευχαρίστησαν και μας χαιρέτησαν. Δεν ήταν επιθετικοί ήταν πολύ ευγενικοί οι άνθρωποι , πολύ σωστοί απέναντι μας.

Η πρόεδρος επέδειξε στην παιδίατρο φωτογραφίες της Μαλένας όπου φαίνονται σημάδια στο πρόσωπο. Η μάρτυρας εκτίμησε πως αν είχε σημάδια δίπλα στη μύτη του το παιδί την ώρα της εξέτασης θα το πρόσεχε καθώς είχε εξετάσει και το στόμα του παιδιού. «Θα τα πρόσεχα τα σημάδια φαντάζομαι», ανέφερε χαρακτηριστικά . Ωστόσο , στη συνέχεια δεν μπόρεσε να αποκλείσει το ενδεχόμενο τα συγκεκριμένα σημάδια να έχουν προκληθεί κατά την ανάνηψη .

Η γιατρός ανέφερε πως τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής προβλημάτισαν τους γιατρούς και όταν έμαθαν στο νοσοκομείο για το θάνατο του δεύτερου παιδιού συζήτησαν το ενδεχόμενο «να υπάρχει κάτι κληρονομικό» στην οικογένεια Δασκαλάκη.

Η δίκη συνεχίζεται με καταθέσεις άλλων μαρτύρων τη Δευτέρα 20 Μαΐου.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα