Οι απόφοιτοι της Πληροφορικής του ΠΑΜΑΚ είναι ήδη στελέχη εταιρειών του κλάδου

18:50 17/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

«Πολύ σύντομα θα ανακοινώσουμε την ίδρυση του πρώτου επαγγελματικού προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών, του πρώτου για τη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα είναι χρηματοδοτούμενο και υποστηριζόμενο από μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου στη Θεσσαλονίκη», αποκάλυψε ο αντιπρύτανης Εξωστρέφειας και Διεθνών Σχέσεων του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Αλέξανδρος Χατζηγεωργίου, κατά την ομιλία του, στο TechSaloniki 2024.

Αναφερόμενος στη συνεισφορά του

τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του ΠΑΜΑΚ στο τεχνολογικό οικοσύστημα της Θεσσαλονίκης, σημείωσε: «Προσπαθούμε να στεκόμαστε δίπλα στις εταιρείες για κάθε συνεργασία, να έχουμε διαρκή δίαυλο επικοινωνίας, ο οποίος υλοποιείται με πάρα πολλά εργαλεία, αλλά και να τροφοδοτούμε εντέλει τις εταιρείες, αν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτόν τον όρο, με όσο το δυνατόν πιο καλά στελέχη, επ’ ωφελεία και των ίδιων και των εταιρειών».

«Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής πλέον έχει τη χαρά να έχει πάρα πολύ μεγάλο αριθμό αποφοίτων ως στελέχη σε αυτές τις εταιρείες. Υπάρχει πραγματικά συνεχής επικοινωνία. Μπορώ να αναφέρω μερικά ενδεικτικά παραδείγματα, όπως για παράδειγμα, μέσω του γραφείου του κέντρου δια βίου μάθησης, τρέχουμε ταχύρρυθμα προγράμματα κατάρτισης τα οποία χρηματοδοτούνται από εταιρείες, παρέχουν εκπαίδευση σε γενικές τεχνολογίες και είναι ανοιχτά προς οποιονδήποτε. Το δε κόστος αυτών των προγραμμάτων είναι μηδενικό, διότι καλύπτεται εξ ολοκλήρου από τις εταιρείες», επισήμανε ο κ. Χατζηγεωργίου.

Όπως ο ίδιος εξήγησε, στελέχη των εταιρειών που συμμετέχουν στα “industrial advisory board”, του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, «μας παρέχουν ανάδραση για το τι θα έπρεπε ενδεχομένως να προσθέσουμε ή με τι θα έπρεπε να εμπλουτίσουμε τα προγράμματα σπουδών μας. Έχουμε συνεργασία, διότι πολύ συχνά διπλωματικές εργασίες έχουν ως θέμα ένα πρόβλημα που ταλανίζει τις εταιρείες. Επιπρόσθετα πολύ συχνά έχουμε στελέχη των εταιρειών που κάνουν μια παρουσίαση τεχνικού περιεχομένου στους προπτυχιακούς ή μεταπτυχιακούς φοιτητές μας».

Σχολιάζοντας τον αυξημένο αριθμό συμμετοχών αλλά και την προσέλευση του κόσμου στο TechSaloniki 2024, ο αντιπρύτανης Εξωστρέφειας και Διεθνών Σχέσεων του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, υπογράμμισε πως, «είναι μια πραγματικά αισιόδοξη ημέρα. Αυτό που συμβαίνει είναι ένα πραγματικό πάρτι πληροφορικής. Είναι πάρα πολύ ευχάριστο για την πόλη, για τα πανεπιστήμια, για τους αποφοίτους, για τις εταιρείες, για όλο το οικοσύστημα τεχνολογίας όπως το αποκαλούμε, αυτό συμβαίνει».

Keywords
Αναζητήσεις
oi-apofoitoi-tis-pliroforikis-tou-pamak-einai-idi-stelechi-etaireion-tou-kladou.htm
Τυχαία Θέματα