Στις 21.000 οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις και στις 26.000 οι επικουρικές

17:09 17/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, επισκέφθηκε τον ΕΦΚΑ (Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης) Αίγινας και στάθηκε στο έργο που έχει επιτελέσει η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια ως προς τις συντάξεις, επισημαίνοντας πως έχουν μειώσει κατά πολύ τις εκκρεμείς συντάξεις.

«Είναι ένας αγώνας δύσκολος και άνισος πρωτίστως για τους συμπολίτες μας που ταλαιπωρούνταν, αλλά τον κερδίζουμε. Σήμερα ο αριθμός των εκκρεμών ληξιπρόθεσμων συντάξεων έχει υποχωρήσει στις 21.000 στις κύριες συντάξεις, στις 26.000 στις

επικουρικές ενώ υπάρχουν και 9.000 ληξιπρόθεσμα εφάπαξ», ανέφερε η υπουργός.

Παράλληλα, δήλωσε πως «προτεραιότητα μας είναι η επίσπευση των συντάξεων και η επαφή με τους πολίτες. Γι’ αυτό και είμαστε καθημερινά δίπλα σε όλες και όλους από άκρη σε άκρη της χώρας» και πρόσθεσε ότι «αυτό που πριν το 2019 ήταν ακατόρθωτο και αδύνατο, εμείς, με οργανωμένο σχέδιο και πολλή δουλειά καταφέραμε να το κάνουμε πράξη. Τους τελευταίους 60 μήνες, οι υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ κατάφεραν να εκκαθαρίσουν περισσότερες από 1 εκατομμύριο εκκρεμείς συντάξεις. Μόνο τους δύο πρώτους μήνες του έτους εκκαθαρίστηκαν επιπλέον 40.000».

Αναφερόμενη στον ΕΦΚΑ, η Δόμνα Μιχαηλίδου υποστήριξε ότι η πρόοδος είναι ορατή και η πρόοδος οφείλεται και στους ασφαλισμένους και στις οικογένειες τους. «Ο ΕΦΚΑ έχει αλλάξει. Η πρόοδος είναι ορατή. Αλλά δεν σταματάμε. Η δουλειά μας είναι να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο την καθημερινότητα των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων. Ο στόχος μας είναι πως με μικρά αλλά και με μεγαλύτερα βήματα θα δώσουμε λύσεις στους συμπολίτες μας. Ως Πολιτεία και ως Υπουργείο είμαστε καθημερινά δίπλα σε όλες και όλους. Ακούμε, συζητάμε και δίνουμε λύσεις. Το οφείλουμε στους ασφαλισμένους και στις οικογένειες τους».

Keywords
Αναζητήσεις
stis-21000-oi-ekkremeis-kyries-syntaxeis-kai-stis-26000-oi-epikourikes.htm
Τυχαία Θέματα