ΣΕΒ: Οι ελληνικές επιχειρήσεις πρέπει να κάνουν άλμα για τους ψηφιακούς στόχους που έχουν τεθεί

19:26 17/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο Γιώργος Ξηρογιάννης, γενικός διευθυντής του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών), τόνισε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι αρκετά πίσω ως προς τους ψηφιακούς στόχους που έχουν τεθεί έως το 2030 και για τον λόγο αυτό πρέπει να να πραγματοποιήσουν πραγματικό ψηφιακό άλμα.

«Πραγματικό άλμα πρέπει να κάνουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, προκειμένου να πιάσουν τους ψηφιακούς στόχους που έχουν τεθεί έως το 2030. Η συνολική εικόνα, μας λέει πως οι ελληνικές επιχειρήσεις καλούνται να επιταχύνουν την προσαρμοστικότητα

στο περιβάλλον Industry 4.0».

Παρατηρώντας τα στοιχεία διαπιστώνεται ότι καλούνται να πολλαπλασιάσουν τις προσπάθειές τους ανέφερε ο Γ. Ξηρογιάννης, και πρόσθεσε πως «οι επιχειρήσεις σε σχέση με το Cloud πρέπει να πενταπλασιάσουν τα αποτελέσματα, μεγαλύτερη προσπάθεια χρειάζεται για την τεχνητή νοημοσύνη, καθώς τα αποτελέσματα πρέπει να βελτιωθούν 19 φορές και 6 φορές στα big data», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Ξηρογιάννης μιλώντας στο 2nd CIO Summit@ Costa Navarino που διοργανώνει η Boussias events.

Παράλληλα, επισήμανε ότι «ο μέσος όρος σε σχέση με την ΕΕ υιοθέτησης πρακτικών ΤΝ (Τεχνητής Νοημοσύνης) από τις ελληνικές επιχειρήσεις είναι 50%, ενώ το 66% δηλώνει ότι το θέμα δεν τις αφορά», αν και αναγνώρισε πως τα πράγματα βαίνουν καλύτερα για την ελληνική βιομηχανία. 

«Συγκριτικά με το μέσο όρο της ΕΕ η ελληνική βιομηχανία έχει υιοθετήσει στο 78% λύσεις ΤΝ» ανέφερε ο Γ. Ξηρογιάννης. «Υπάρχει επίσης μεγάλο ενδιαφέρον για λύσεις ΤΝ σε predictive maintenance και έλεγχο ποιότητας. Είναι γεγονός πως οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν επιδείξει ανθεκτικότητα σε διαδοχικές κρίσεις: οικονομική, υγειονομική, ενεργειακή, γεωπολιτική. Ήδη ο ΣΕΒ έχει εγκαινιάσει διάφορες δράσεις ώστε να στηρίξει τις ελληνικές επιχειρήσεις στα τεχνολογικά τους βήματα».

Ο Γ. Ξηρογιάννης ανέφερε πως ο ΣΕΒ, ανάμεσα σε άλλα, έχει συντάξει πρακτικό οδηγό για λύσεις ΤΝ, λειτουργεί κλειστά εργαστήρια για θέματα συμμόρφωσης στο AI Act, έχει εγκαινιάσει συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή για την Τεχνητή Νοημοσύνη, όπως και δράσεις για την ενίσχυση των δεξιοτήτων σε συνεργασία με τη Google.

Keywords
Αναζητήσεις
sev-oi-ellinikes-epicheiriseis-prepei-na-kanoun-alma-gia-tous-psifiakous-stochous-pou-echoun-tethei.htm
Τυχαία Θέματα