Έξι απογευματινές συνήθειες για έναν βαθύ και υπέροχο ύπνο

At home

Κι όμως, ένας καλός ύπνος δεν βασίζεται αποκλειστικά στη βραδινή ρουτίνα μας.  Θα εκπλαγούμε αν μάθουμε πώς μερικές μικρές αλλαγές στις απογευματινές μας συνήθειες θα επιφέρουν πολύ πιο σημαντική διαφορά στην ποιότητα της βραδινής μας ξεκούρασης.

Για αυτό ζητήσαμε από τους ειδικούς να μοιραστούν μαζί μας τις απογευματινές πρακτικές, που υπόσχονται την πιο θετική επίδραση στη διάθεσή μας την επόμενη μέρα.

1. Κάνουμε έναν βραδινό περίπατο

Mία βόλτα μετά το δείπνο γύρω από το τετράγωνο ή ένας μικρός περίπατος με τον σκύλος

μας, μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα μετά από ένα γεύμα και να μας βοηθήσουν να χαλαρώσουμε.

Επιπλέον, ένα ήσυχο περιβάλλον και ένας γαλήνιος διάλογος με τον εαυτό μας μας στέλνουν στο κρεβάτι πολύ πιο εύκολα. 

2. Αφήνουμε το κινητό στην άκρη

Ένας καλός βραδινός ύπνος έχει σημαντική επίδραση στην ψυχική μας κατάσταση το επόμενο πρωί. Αν όμως θέλουμε  πραγματικά να βελτιώσουμε την ποιότητα της ξεκούρασής μας, θα πρέπει να κάνουμε αποχή από το smartphone τουλάχιστον 30 λεπτά πριν κοιμηθούμε. Και γενικότερα να παραμείνουμε μακριά από κάθε ψηφιακή συσκευή και οθόνη. Οι οθόνες ως γνωστόν προκαλούν υπερένταση και μας εμποδίζουν να ηρεμήσουμε τις αισθήσεις μας.

3. Κάνουμε ένα ζεστό μπάνιο ή ντους

To ζεστό νερό έχει αποδειχθεί ότι ανεβάζει τη διάθεση σε άτομα με κατάθλιψη, βελτιώνει τον ύπνο ασθενών με αϋπνία και έχει θετικά αποτελέσματα στο καρδιαγγειακό σύστημα. Τούτου λεχθέντος, ένα τελετουργικό ντους υπόσχεται να βελτιώσει τον ύπνο μας. 

4. Κάνουμε «σάρωση» του σώματός μας

Μια προσεκτική σάρωση του σώματος μας είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να απαλύνουμε το χρόνιο στρες και τις αρνητικές σκέψεις, που επανέρχονται διαρκώς.

Μπορούμε να κάνουμε αυτή την απλή άσκηση ενσυνειδητότητας, ενώ είμαστε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι: Δίνουμε προσοχή σε κάθε μέρος του σώματός μας, ξεκινώντας από το κεφάλι και προχωρώντας αργά προς τα κάτω, μέχρι να φτάσουμε στα δάχτυλα των ποδιών. Δίνουμε βάση σε όλες τις αισθήσεις που παρατηρούμε στο σώμα μας.

Αυτό ενεργοποιεί το δίκτυο του εγκεφάλου που είναι κρίσιμο για την αυτορρύθμιση και την εσωτερική ισορροπία. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να απαλλαγούμε από το άγχος και να αφήσουμε όλη την ένταση που προκύπτει από τις πολυάσχολες ζωές μας.

5. Σκεφτόμαστε πώς τα πήγαμε στην ημέρα

Αντί να ανησυχούμε για όλα τα πράγματα που δεν έχουμε βγάλει από τη λίστα των υποχρεώσεών μας, είναι προτιμότερο να εκτιμήσουμε απλώς την πρόοδο που κάναμε. Ο αυτοστοχασμός με θετική διάθεση είναι μια εξαιρετική πρακτική για να ολοκληρωθεί μια κουραστική μέρα.

Ας αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να σκεφτούμε και να επαναπροσδιορίσουμε τα αγχωτικά γεγονότα ως ευκαιρίες για αυτοανακάλυψη. Έτσι θα ξεκινήσουμε την επόμενη μέρα με ανοιχτό μυαλό, έτοιμο για νέες γνώσεις και περιπέτειες.

6. Πριν πάμε για ύπνο, γράφουμε τρία έως πέντε πράγματα για τα οποία είμαστε ευγνώμονες

Η απαρίθμηση των πραγμάτων που πάνε καλά στη ζωή μας μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές βελτιώσεις στην ευημερία μας. Για αυτό, η «νυχτερινή λίστα ευγνωμοσύνης» θα πρέπει να μας γίνει καθημερινή συνήθεια.

Αφιερώνοντας λίγα λεπτά στοχαζόμενοι τους ανθρώπους που εκτιμάμε και τα πράγματα για τα οποία είμαστε ευγνώμονες ως μέρος της ρουτίνας μας πριν τον ύπνο, θα περιορίσουμε το άγχος και αυτό αμέσως θα χαλαρώσει τόσο το σώμα, όσο και το μυαλό μας.

Related...Σεξυπνία: Η «ένοχη» διαταραχή ύπνου που αποφεύγουμε να λέμε με το όνομά της - Μα τι συμβαίνειΠόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τη μαξιλαροθήκη μας - Η απάντηση σοκάρειΕρευνητές πιστεύουν ότι ανακάλυψαν γιατί ο κακός ύπνος επιδεινώνει τον πόνο
Keywords
Τυχαία Θέματα
Έξι,exi