Διεξαγωγή αυτεπάγγελτης έρευνας της ΡΑΣ για 5 συμβάντα παραβίασης σηματοδότη

Η Ολομέλεια της ΡΑΣ στην τελευταία συνεδρίασή της αποφάσισε τη διεξαγωγή αυτεπάγγελτης έρευνας, βάσει του άρθρου 5, παρ. 2 του Κανονισμού Ακροάσεων της Αρχής, σχετικά με τα ακόλουθα σιδηροδρομικά συμβάντα (παραβίαση σηματοδότη):

(I) από την αμαξοστοιχία 80314 ΑΙΡ-Θριασίου της HELLENIC TRAIN στις 18-02-2024,

(II) από την αμαξοστοιχία 2235 Αεροδρόμιο – Λιόσια της HELLENIC

TRAIN στις 09-03- 2024,

(III) από την αμαξοστοιχία 6015 Αεροδρόμιο – Δ. Πλακεντίας της ΣΤΑΣΥ στις 15-03-2024,

(IV) από την αμαξοστοιχία 1302 ΑΙΡ – Κιάτο της HELLENIC TRAIN στις 20-03-2024,

(V) από την αμαξοστοιχία 1553 Χαλκίδας – Αθηνών της HELLENIC TRAIN στις 22-04-2024.

Σύμφωνα με το άρθρο 5, παρ. 3, του προαναφερθέντος Κανονισμού, το ειδικό αντικείμενο της έρευνας θα είναι ο έλεγχος της τήρησης των κανονισμών, των διατάξεων της σιδηροδρομικής νομοθεσίας και των απαιτήσεων των οικείων Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας (ΣΔΑ) του Διαχειριστή Υποδομής (ΔΥ) και των ανωτέρω εμπλεκομένων Σιδηροδρομικών Επιχειρήσεων (ΣΕ), σε σχέση με την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών, βάσει των ενδείξεων και των αποδεικτικών στοιχείων που έχει στα χέρια της η Αρχή.

Η σχετική έρευνα θα διενεργηθεί από στελέχη του προσωπικού της αρμόδιας Μονάδας Ασφάλειας Σιδηροδρόμων και Διαλειτουργικότητας (ΜΑΣΔ) της ΡΑΣ (συμφώνως και προς τον Κανονισμό Εσωτερικής Λειτουργίας και Διαχείρισης της ΡΑΣ), μετά το πέρας της οποίας, θα συνταχθεί πόρισμα με σχετική εισήγηση, μέσω της Προέδρου, στην Ολομέλεια της Αρχής για την ενεργοποίηση ή μη της διαδικασίας ακρόασης, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 5, παρ. 5 του Κανονισμού Ακροάσεων της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων.

Το άρθρο Διεξαγωγή αυτεπάγγελτης έρευνας της ΡΑΣ για 5 συμβάντα παραβίασης σηματοδότη εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
diexagogi-aftepangeltis-erevnas-tis-ras-gia-5-symvanta-paraviasis-simatodoti.htm
Τυχαία Θέματα