Ο πληθωρισμός πλήττει και τα fast food – Οι καταναλωτές εγκαταλείπουν το «γρήγορο» φαγητό

O πληθωρισμός και οι υψηλές τιμές των τροφίμων δεν έχουν επηρεάσει μόνο τους καταναλωτές και ειδικά τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα στην καθημερινότητά τους, αλλά και τις εταιρείες fast food, γεγονός για το οποίο είχαν προειδοποιήσει οι οικονομολόγοι τους τελευταίους μήνες.

Παρ’ όλα αυτά, αμερικανικές εταιρείες-αλυσίδες αρνούνται να δεχτούν πως η κρίση είναι ο λόγος που οι πελάτες απέχουν από τα καταστήματά τους και αποδίδουν την απομάκρυνσή τους στις ακραίες καιρικές συνθήκες.

Όμως οι αναλυτές επιμένουν ότι «αυτές οι δικαιολογίες

δεν αιτιολογούν τα αδύναμα τριμηνιαία αποτελέσματά τους. Αντίθετα, φαίνεται ότι ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις αλυσίδες γρήγορου φαγητού, είναι πλέον αδυσώπητος για το ποιoς θα κερδίσει την πελατεία που έχει μείνει “πιστή” στα γεύματά τους».

Είναι πλέον πραγματικότητα πως μια έξοδος για φαγητό, ακόμη και σε fast food, κοστίζει πολύ περισσότερο από ένα φαγητό μαγειρεμένο στο σπίτι. Αυτό οδηγεί όλο και περισσότερους πελάτες στο να αλλάξουν τις συνήθειές τους.

«Οι τιμές στα fast food αυξήθηκαν κατά 5% τον Μάρτιο σε σύγκριση με την περσινή περίοδο, ενώ οι τιμές των τροφίμων στα σούπερ μάρκετ αυξάνονται μεν, αλλά με πιο αργούς ρυθμούς», σύμφωνα με το Bureau of Labor Statistics.

Υπάρχουν φυσικά και οι πολύ πιστοί πελάτες οι οποίοι θα αγοράζουν φαγητό από αυτές τις εταιρείες όσο κι αν αυξηθούν οι τιμές τους και υπάρχουν αρκετά τέτοια παραδείγματα, κυρίως στην Αμερική.

«Αυτό που παρατηρούμε είναι ότι ο χαμηλού εισοδήματος καταναλωτής είναι αυτός που πιέζεται περισσότερο οικονομικά, οπότε και επισκέπετεται λιγότερο τα fast food», δήλωσε στο CNBC ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας fast food Wingstop, Μάικλ Σκίπγουορθ.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Keywords
Αναζητήσεις
o-plithorismos-plittei-kai-ta-fast-food--oi-katanalotes-egkataleipoun-to-grigoro-fagito.htm
Τυχαία Θέματα