Κάτοχοι iPhone αναφέρουν ότι η τελευταία ενημέρωση του iOS επαναφέρει διαγραμμένες "πικάντικες" φωτογραφίες

Άτομα που μετέχουν στο beta testing του iOS επίσης ανέφεραν την επιστροφή παλιών φωτογραφιών.

Η Apple φαίνεται πως βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα bug το οποίο ανασύρει δεδομένα τα οποία οι κάτοχοι των iPhone θεωρούσαν ότι ανήκαν οριστικά στο παρελθόν. Σύμφωνα με ορισμένους κατόχους iPhone, μετά την ενημέρωση του λογισμικού των

κινητών τους στην έκδοση iOS 17.5, οι διαγραμμένες φωτογραφίες τους -ορισμένες εξ αυτών πολύ παλιές- εμφανίζονται και πάλι, σύμφωνα με νήμα που δημιουργήθηκε στο Reddit και εντοπίστηκε αρχικά από το MacRumors. 

Το πρόβλημα φαίνεται πως εντοπίζεται μετά την ενημέρωση που διατέθηκε τη Δευτέρα. Το iOS πράγματι προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα ανάκτησης διαγραμμένων φωτογραφιών, αλλά εφόσον παρέλθει διάστημα 30 ημερών υποτίθεται πως το υλικό έχει αφαιρεθεί οριστικά. Ο χρήστης που ξεκίνησε το νήμα υποστηρίζει πως ορισμένες "πικάντικες" φωτογραφίες, οι οποίες είχαν διαγραφεί "εδώ και χρόνια", επανήλθαν στο κινητό. Άλλος χρήστης ανέφερε πως φωτογραφίες τραβηγμένες το 2016 εμφανίζονται ως νέο υλικό, αν και ο συγκεκριμένος είχε την αίσθηση ότι δεν τις είχε διαγράψει.

Η εξήγηση θα μπορούσε να είναι περισσότερο αθώα από ό,τι θα συμπέραινε κανείς από την παραπάνω περιγραφή. Τα δεδομένα ουσιαστικά δεν "διαγράφονται" ποτέ, έως ότου αντικατασταθούν από νέα 1 και 0, απλά τα λειτουργικά συστήματα τερματίζουν τις παραπομπές σε αυτά. Χρήστης ανέφερε πως είδε φωτογραφία να επανέρχεται, παρότι δεν συγχρονίζει τα κινητά του, ούτε χρησιμοποιεί το iCloud, πράγμα που συντείνει στο ότι οι φωτογραφίες θα μπορούσαν να ανασύρονται από εκεί όπου έχουν αποθηκευτεί στη συσκευή. Η Apple δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα του Verge να σχολιάσει το θέμα.

Εντωμεταξύ, υπάρχει περίπτωση το θέμα αυτό να μην περιορίζεται στις φωτογραφίες, καθώς χρήστης σε ανάρτησή του στο Χ ανέφερε πως, μετά την ενημέρωση στη νέα έκδοση του λειτουργικού, είδε παλιά ηχογραφημένα μηνύματα να επιστρέφουν:

Παράλληλα, αρκετά άτομα που μετέχουν στο beta testing του νέου λειτουργικού των iPhone είχαν αναφέρει παρόμοια θέματα με προηγούμενες beta εκδόσεις του iOS 17. Το ζήτημα που προέκυψε, είτε σημαίνει ότι η Apple διατηρεί, χωρίς να ενημερώνει, παλιά διαγραμμένα δεδομένα, είτε είναι απλά μια ιδιοτροπία του τρόπου που το iOS 17.5 διαχειρίζεται τα συγκεκριμένα δεδομένα, κάθε άλλο παρά ιδανική κατάσταση συνιστά.

Κανείς δεν θέλει να δει παλιές γυμνές φωτογραφίες, που νόμιζε πως είχε διαγράψει, να επιστρέφουν. Οπότε, ο τεχνολογικός κολοσσός θα πρέπει να διευκρινίσει και να διορθώσει το συντομότερο το θέμα που προέκυψε.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα