Οι σύμμαχοι του Φίτσο ξεσπούν και... απειλούν

Η απόπειρα δολοφονίας του Πρωθυπουργού της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, δημιουργεί... κλίμα ενόψει και των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Ο Σλοβάκος Πρωθυπουργός φαίνεται πως χάρη στις προσπάθειες των γιατρών διαφεύγει τον κίνδυνο και οι σύμμαχοί του σπεύδουν να δείξουν με το δάχτυλο την κριτική που του ασκούσαν το προηγούμενο διάστημα τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Ο δράστης μοναχικός λύκος «ακολούθησε τις ειδήσεις

που γράψατε», είπε ο υπουργός Εσωτερικών Matus Sutaj-Estok στους δημοσιογράφους, προκαλώντας ανησυχίες ότι η κυβέρνηση θα εντείνει τις προσπάθειές της να περιορίσει την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης.

Ένας άλλος σύμμαχος του Φίτσο ορκίστηκε «να ξεκινήσει έναν πολιτικό πόλεμο», σημειώνει το Bloomberg, ενώ ο εκλεγμένος πρόεδρος Πίτερ Πελεγκρίνι, προέτρεψε τα κόμματα να αναστείλουν προσωρινά τις εκστρατείες τους για τις ευρωεκλογές του επόμενου μήνα.

Την ίδια ώρα η ΕΕ παρακολουθεί με αμηχανία και προσπαθεί να περιορίσει τη διάδοση ψευδών ειδήσεων σχετικά με τον πυροβολισμό. Στο πλαίσιο αυτό, προειδοποίησε ότι μπορεί να επιβάλει πρόστιμα στις πλατφόρμες Big Tech για αποτυχία αντιμετώπισης της παραπληροφόρησης.

#Φίτσο #Σλοβακία #απόπειρα_δολοφονίας
Keywords
Αναζητήσεις
oi-symmachoi-tou-fitso-xespoun-kai-apeiloun.htm
Τυχαία Θέματα