Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Κωφών: Στην Αττάλεια της Τουρκίας η Εθνική Ανδρών

Το πρωτάθλημα πραγματοποιείται σε συνεργασία της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Αθλητισμού Κωφών (EDSO) και την Τουρκική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών και δίνει πρόκριση στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών, που θα φιλοξενηθούν στο Τόκιο, το 2025.

Η Εθνική ομάδα κληρώθηκε στο Β΄ όμιλο, με πέντε ομάδες, από τον οποίο θα προκριθούν στην επόμενη φάση, οι τρεις. Στον όμιλο η εθνική Ελλάδος αντιμετωπίζει τη Γερμανία και

όλη τη «βρετανική σχολή», Αγγλία, Σκωτία και Ουαλία.

Στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που φιλοξενήθηκε στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην Κρήτη, η εθνική ομάδα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, που είναι και το καλύτερο αποτέλεσμα που έχει στη διοργάνωση, ενώ μετράει και μια 4η θέση το 1995 στη διοργάνωση του Βερολίνου στη Γερμανία.

Η ελληνική αποστολή αποτελείται από 23 ποδοσφαιριστές: Δημήτρης Παππάς, Λευτέρης Ανδρεοσόπουλος, Παναγιώτης Μπελτσίδης, Δημήτρης Καράμπελας, Παναγιώτης Παυλόπουλος, Διαμαντής Τσιάνος, Κρίστιαν Σκέμπι, Φώτης Καραπιπέρης, Νίκος Ιωαννίδης, Σωτήρης Μικελάτος, Σπύρος Σπίνουλας, Δημήτρης Κοντογιάννης, Τσαμπίκος Ρουφας, Φώτης Τρικαλίτης, Μιχαήλ Γεωργιάδης, Θόδωρος-Φίλιππος Παυλικόφσκι, Αργύρης Μοσχοπαίδης Τζανίδης, Ιωάννης Γαλάνης, Γιώργος Σχοινάς, Ορέστης Τσουτης, Στέλιος Βαρβαρήγος, Κωνσταντίνος Καλαμιώτης, Δημήτρης Τσεκούρας.

Την ομάδα συνοδεύουν ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Καραντζάς, ο συνεργάτης του Προκόπης Καραγιάννης και αρχηγός αποστολής είναι ο τεχνικός διευθυντής ποδοσφαίρου της Ομοσπονδίας Λευτέρης Μηνάς.

Γιώργος Καραντζάς: «Στόχος μας αρχικά είναι η 8άδα και βλέπουμε»

Λίγο πριν την αναχώρηση της ομάδας για την Τουρκία, ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Καραντζάς μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΑΚ, για την προετοιμασία της ομάδος, τους νέους παίκτες και τους στόχους της: «Είχαμε αρκετά προβλήματα στην προετοιμασία μας, με τη συμμετοχή των παικτών, λόγω των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων, αυτό δυσκόλεψε το έργο μας, αλλά δυσκολεύει και την αποστολή. Έχουμε κι έναν τραυματισμό του Καράμπελα, από το Champions League κωφών και δεν είναι σίγουρο αν θα είναι έτοιμος στο πρώτο παιχνίδι με τη Γερμανία. Κάποιοι παίκτες θα ενσωματωθούν και αργότερα. Η προετοιμασία μας περιλάμβανε καθημερινές προπονήσεις και φιλικά στο γήπεδο των Σπάτων και στο γήπεδο του Winners Club. Τέλος, κάναμε και ένα φιλικό με τη Βουλιαγμένη. Απλά όπως προ είπα δεν μπορούσαν όλοι οι παίκτες να ακολουθήσουν το πρόγραμμα και αυτό μας δυσκόλεψε αρκετά».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής μίλησε και για τους τρεις νέους παίκτες, που έχει στη διάθεσή του: «Ο Ανδρεοσόπουλος, ο Σπίνουλας και ο Καλαμιώτης είναι οι τρεις παίκτες που τους έχω για πρώτη φορά στην ομάδα και ελπίζω να τα πάνε καλά». Όσο για τους αντιπάλους στον όμιλο, ο Γιώργος Καρατζάς τόνισε: «Δεν έχω πρόσφατη εικόνα για τη Γερμανία. Από τους Ολυμπιακούς Κωφών, που τους είχαμε δει δεν ήταν και κάτι φοβερό. Απλά η Γερμανία είναι Γερμανία και μέσα σε δύο χρόνια, μπορεί να παρουσιαστεί αλλιώς. Επίσης, εκείνο που γνωρίζω είναι ότι η Μεγάλη Βρετανία έχει υποστεί διάσπαση και πλέον αντιμετωπίζουμε την Αγγλία, την Ουαλία και τη Σκωτία, χωριστά. Είμαστε 3 όμιλοι, από εμάς περνούν 3 επειδή είμαστε ο όμιλος των 5 ομάδων, οι άλλοι δύο όμιλοι είναι των 4 ομάδων και περνούν δύο και ο καλύτερος τρίτος, για να συμπληρωθεί η 8άδα των προημιτελικών».

Όσον αφορά στο στόχο: «Ο στόχος μας είναι να προκριθούμε αρχικά στην 8άδα και στη συνέχεια στη διαδικασία των νοκ άουτ είναι ένα παιχνίδι και εκεί είναι η μέρα, η στιγμή, μετρούν όλα».

Το πρόγραμμα της Εθνικής μας στη φάση των Ομίλων

Β’ Όμιλος (5 ομάδες, 3 προκρίνονται στην 8άδα)

20/5: 17:00 Ελλάδα-Γερμανία, Ουαλία-Αγγλία

22/5: 10:30 Αγγλία-Ελλάδα, Σκωτία-Ουαλία

23/5: 17:00 Σκωτία-Αγγλία, Γερμανία-Ουαλία

25/5: 10:30 Ουαλία-Ελλάδα, Γερμανία-Σκωτία

26/5: 17:00 Ελλάδα-Σκωτία, Αγγλία-Γερμανία

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ευρωπαϊκό, Κωφών, Αττάλεια, Τουρκίας, Εθνική Ανδρών,evropaiko, kofon, attaleia, tourkias, ethniki andron