Φιορεντίνα-Νάπολι 2-2: Κρατάει την τύχη “στα χέρια της”

Σε έναν πολύ κρίσιμο αγώνα για την έξοδο στην Ευρώπη, υπό το βλέμμα του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου, Φιορεντίνα και Νάπολι αναμετρήθηκαν στο “Αρτέμιο Φράνκι” για την 37η αγωνιστική της Serie A. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον τελικό του UEFA Conference League έπρεπε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους “παρτενοπέι” ώστε να

παραμείνει στην όγδοη θέση και στην έξοδο στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν. Το τελικό 2-2 αφήνει ικανοποιημένους τους “βιόλα”, που κρατούν την τύχη στα χέρια τους.

Παρά το γκολ του Ραχμάνι στο 8′, η ομάδα του Βιτσέντζο Ιταλιάνο ανέτρεψε το σκορ μέσα σε δύο λεπτά και προηγήθηκε στο ημίχρονο με 2-1. Το φάουλ του Κβαρατσκέλια διαμόρφωσε το τελικό 2-2. Η Φιορεντίνα είναι πλέον στους 54 βαθμούς με δύο παιχνίδια να της απομένουν, ενώ η Νάπολι είναι στους 52 με μόνο ένα ματς.

Το ματς

Οι φιλοξενούμενοι θα πετύχουν γκολ στην πρώτη ευκαιρία τους στο παιχνίδι. Ο Πολιτάνο θα εκτελέσει το κόρνερ με τον Ραχμάνι να παίρνει την κεφαλιά για το 1-0 της Νάπολι. Ακολούθησε “ψυχρολουσία” στο “Αρτέμιο Φράνκι”, με τους γηπεδούχους να κρατούν μπάλα και να δείχνουν διαθέσεις να απειλήσουν αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Από την άλλη, η περσινή πρωταθλήτρια προσπαθούσε να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Τελικά, οι “βιόλα” χρειάστηκαν δύο λεπτά για να κάνουν την ολική ανατροπή.

Αρχικά στο 40′, ο Μπιράγκι θα ισοφαρίσει σε 1-1 χάρη σε άψογη εκτέλεση φάουλ. Αμέσως μετά, η ομάδα της Φλωρεντίας θα πιέσει, αναγκάζοντας τον Ματσόκι σε λάθος. Η μπάλα θα καταλήξει στον Ενζολά, ο οποίος θα κάνει ωραίο συρτό σουτ και θα σκοράρει για το 2-1, που αποτέλεσε και το σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι “παρτενοπέι” θα ισοφαρίσουν με τον ίδιο τρόπο που ισοφάρισαν οι “βιόλα”. Ο Κβαρατσκέλια θα εκτελέσει αριστουργηματικά το φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων, ο Τερατσιπάνο δεν θα μπορέσει να αντιδράσει και θα γίνει το 2-2.

Από κει και πέρα, και οι δύο ομάδες θα έχουν ευκαιρίες για το γκολ της νίκης. Στο 80′ η Φιορεντίνα θα κερδίσει πέναλτι σε ανατροπή του Μπελότι από τον Λομπότκα, αλλά ο διαιτητής θα το πάρει πίσω, με την βοήθεια του VAR. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν θα έχουμε κάποια σπουδαία ευκαιρία, με το 2-2 να είναι το τελικό σκορ και την Φιορεντίνα να κρατάει το εισιτήριο για την Ευρώπη.

Φιορεντίνα (Ιταλιάνο): Τερατσιάνο, Ντοντό, Μιλένκοβιτς, Μαρτίνεζ-Κουάρτα, Μπιράγκι (78′ Παρίζι), Αρτούρ, Μποναβεντούρα (88′ Λόπεζ), Γκονζάλεζ, Μπελτράν (78′ Μαντράγκορα), Κουαμέ (66′ Ικονέ), Ενζολά (66′ Μπελότι)

Νάπολι (Καλτσόνα): Μερέτ, Ματσόκι, Έστεγκααρντ, Ραχμάνι, Ολιβέρα, Ανγκισά, Λομπότκα, Κατζούστ, Πολιτάνο (76′ Ενγκόνγκ), Σιμεόνε (76′ Ρασπαντόρι), Κβαρατσκέλια (86′ Λίντστρεμ)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φιορεντίνα-Νάπολι 2-2, Κρατάει, “στα,fiorentina-napoli 2-2, krataei, “sta