Πανιώνιος-Μίλωνας 79-87: Ιστορική νίκη και επιστροφή, 23 χρόνια μετά…

Πανιώνιος και Μίλωνας τέθηκαν αντιμέτωποι στο κλειστό των Άνω Λιοσίων για το Final-4 της Elite League, σε ένα παιχνίδι που πέρα από το τοπικό ντέρμπι της Νέας Σμύρνης, αποτέλεσε τελικό… ανόδου στη Stoiximan Basket League.

Ύστερα από ένα παιχνίδι… διαφήμιση του μπάσκετ με γρήγορο ρυθμό, αλλεπάλληλα μεγάλα σουτ και συνεχόμενες εναλλαγές στο προβάδισμα, ο

Μίλωνας επικράτησε του Πανιωνίου (79-87), κατέκτησε το πρωτάθλημα της Elite League και πανηγύρισε την άνοδο στην πρώτη κατηγορία ύστερα από 23 ολόκληρα χρόνια και τη σεζόν 2000-2001.

Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη θα έχει δεύτερη ευκαιρία για άνοδο κόντρα στον Ηρακλή, ο οποίος νωρίτερα επικράτησε του Ερμή Σχηματαρίου νωρίτερα.

«Σκληρό» ντέρμπι στο πρώτο μέρος

Ο Πανιώνιος ήταν… σαρωτικός στην αρχή της αναμέτρησης στα Άνω Λιόσια και κατάφερε να προηγηθεί με διαφορά δεκατριών πόντων (18-5), κάτι λιγότερο από τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. Ο νευρικός και αγχωμένος Μίλωνας άργησε να βρει ρυθμό επιθετικά και το μόνο που κατάφερε ήταν μειώσει σε μονοψήφιο αριθμό τη διαφορά (22-14).

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι με οδηγό την άμυνά τους και τις επιθετικές… εμπνεύσεις των Μπαρτ Τζούνιορ και Μπράιαντ κατάφεραν να πλησιάσουν σε απόσταση… αναπνοής στα μισά της δεύτερης περιόδου (27-26). Στη συνέχεια, ακολούθησε ένα παιχνίδι… μία σου και μία μου για τις δύο ομάδες που έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο στο 41-38, υπέρ του Πανιωνίου.

Ο Ιάκωβος Μιλεντίγιεβιτς και ο Ντεζόν Ντέιβις ήταν οι κορυφαίοι των «κυανέρυθρων» στο πρώτο μέρος, έχοντας 13 πόντους έκαστος. Από την άλλη, ξεχώρισε ο Πέτρος Μελισσαράτος, που πρόλαβε να σημειώσει εννέα πόντους σε εννέα λεπτά συμμετοχής. Επιπλέον για τον Μίλωνα, εννέα πόντους μέτρησε και ο Ζακ Μπράιαντ, ο οποίος αγωνίστηκε σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, δίχως να γίνει αλλαγή.

Ο Μπράιαντ… έκλεψε την παράσταση και έστειλε τον Μίλωνα στην Basket League

Με εξαιρετικό ρυθμό και από τις δύο πλευρές του παρκέ, συνεχόμενα μεγάλα σουτ και εντυπωσιακές ατομικές προσπάθειες ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Πανιώνιος και Μίλωνας εναλλάσσονταν συνεχώς στο σκορ και κανένας από τους δύο δεν μπορούσε να ξεφύγει μέχρι τα μισά του τρίτου δεκαλέπτου. Εκεί, το σύνολο του Μιχάλη Κουρή έτρεξε ένα σερί 9-0 και κατάφερε για πρώτη φορά στην αναμέτρηση να πάρει προβάδισμα πέντε πόντων (52-57). Ο Πανιώνιος στη συνέχεια έβγαλε αντίδραση και έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ (60-59), χάρη στις εξαιρετικές προσπάθειες του Ντεζόν Ντέιβις.

Υστέρα από τα πρώτα πέντε λεπτά του τέταρτου δεκαλέπτου στα οποία κυριάρχησαν οι συνεχόμενες εναλλαγές στο προβάδισμα, ο Μίλωνας έδειξε να έχει καθαρότερο μυαλό και να πάρει… κεφάλι πέντε πόντων (73-78), περίπου τρία λεπτά πριν τη λήξη. Οι «κυανέρυθροι» κατάφεραν να μείνουν «ζωντανοί» στην αναμέτρηση (79-80) με πέντε συνεχόμενους πόντους του Κακλαμανάκη, όμως ο Ζακ Μπράιαντ με ένα εντυπωσιακό κλέψιμο και στη συνέχεια ένα κάρφωμα έδωσε προβάδισμα τεσσάρων πόντων (82-78) στον Μίλωνα, ένα λεπτό πριν το τέλος. Το σύνολο του Μιχάλη Κουρή διατήρησε αυτό το υπέρ του σκορ μέχρι τέλους και έφτασε σε μια ιστορική νίκη που του εξασφάλισε την άνοδο στην πρώτη εθνική κατηγορία, ύστερα από 23 χρόνια.

Κορυφαίος της αναμέτρησης για τους νικητές ο Ζακ Μπράιντ με 23 πόντους σε σχεδόν 40 λεπτά συμμετοχής. Από την άλλη, Ντεζόν Ντέιβις (19 πόντους) και Ιάκωβος Μιλεντίγιεβιτς (16 πόντους) ήταν εξαιρετικοί, όμως δεν κατάφεραν να οδηγήσουν τον Πανιώνιο στην πολυπόθητη άνοδο. Οι «κυανέρυθροι» θα έχουν δεύτερη ευκαιρία κόντρα στον Ηρακλή, ο οποίος νωρίτερα επικράτησε του Ερμή Σχηματαρίου.

Τα δεκάλεπτα: 22-14, 19-24, 19-21,

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πανιώνιος-Μίλωνας 79-87, Ιστορική,panionios-milonas 79-87, istoriki