Ηρακλής-Ερμής Σχηματαρίου 80-73: Ο Κάρι έστειλε τον… αλύγιστο «γηραιό» στον τελικό ανόδου (highlights)

Ηρακλής και Ερμής Σχηματαρίου τέθηκαν αντιμέτωποι στον αγώνα που… άνοιξε την αυλαία του Final-4 της Elite League που διεξάγεται στο κλειστό των Άνω Λιοσίων. 

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι έχοντας ως ηγέτη τον Δημήτρη Γερομιχαλό (29 πόντους, 6/12 τρίποντα) και σε εξαιρετική ημέρα τον Στέφεν Ουγκοτσούκου (20 πόντους, 9/17 σουτ εντός πεδιάς), έφτασαν σε σημείο να προηγούνται με δέκα πόντους 9 λεπτά πριν τη λήξη, όμως δεν τα κατάφεραν κόντρα στον «αλύγιστο» Ηρακλή,

που έκανε σερί 12-0 στο τέλος και πήρε τη σπουδαία πρόκριση για τον τελικό ανόδου στη Stoiximan Basket League.

Κορυφαίος για τον «γηραιό» στην αναμέτρηση, ήταν ο Κάρι με συνολικά 20 πόντους και 10 στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Το σύνολο του Δημήτρη Αγγέλου περιμένει, πλέον, τον αντίπαλό του, ο οποίος θα προκύψει από τον ηττημένο της αναμέτρησης του Πανιωνίου με τον Μίλωνα.

Προβάδισμα για τον «γηραιό», από… κοντά ο Ερμής

Παρόλο που οι τυπικά φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα την αναμέτρηση και πήραν προβάδισμα πέντε πόντων (19-14), χάρη στο επιθετικό… κρεσέντο του Ουγκοτσούκου (12 πόντους στην πρώτη περίοδο), ο «γηραιός» κατάφερε με ένα σερί 11-0 να κλείσει την πρώτη περίοδο μπροστά στο σκορ (25-19). 

Το σύνολο του Δημήτρη Αγγέλου ήλεγξε το ρυθμό του παιχνιδιού και το προβάδισμά του για το μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου δεκαλέπτου, όμως ο Ερμής έβγαλε αντίδραση και με σερί οχτώ αναπάντητων πόντων πήγε στα αποδυτήρια σε απόσταση… αναπνοής (43-38). 

Οι Ουγκοτσούκου και Γερομιχαλός ήταν οι κορυφαίοι του πρώτου μέρους για τον Ερμή Σχηματαρίου με 14 και 11 πόντους αντίστοιχα, ενώ για τον Ηρακλή ξεχώρισε ο Μαστρογιαννόπουλος με 9 πόντους και 3 ριμπάουντ. 

«Αλύγιστος» Ηρακλής, πήρε το εισιτήριο για τον τελικό ανόδου

Ο Ερμής Σχηματαρίου στο καλύτερό του αμυντικό διάστημα στο παιχνίδι μέχρι εκείνο το σημείο, κράτησε χωρίς πόντο τον Ηρακλή για κάτι παραπάνω από τρία λεπτά, και περίπου πέντε λεπτά πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου κατάφερε να πάρει το προβάδισμα (45-50), χάρη στα δύο σερί εύστοχα σουτ τριών πόντων του Γερομιχαλού. Το επιμέρους σκορ που… έτρεξε μέχρι εκείνο το σημείο η ομάδα του Κωνσταντίνου Σίσκου ήταν 20-2 (το 43-30 υπέρ του Ηρακλή, έγινε 45-50 υπέρ του Ερμή). Οι τυπικά φιλοξενούμενοι έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο στο +4 (58-54), χάρη στην τρίποντη… βόμβα του Μπολάτογλου 20 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη.

Με επιθετικό… ίστρο του Γερομιχαλού ξεκίνησε η κρίσιμη τέταρτη περίοδος. Ο Έλληνας γκαρντ με ακόμη ένα εύστοχο τρίποντο και στη συνέχεια ένα γκολ-φάουλ, έδωσε προβάδισμα δέκα πόντων στον Ερμή (64-54). Ο Ηρακλής δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια, κατάφερε για ακόμη μια φορά να βγάλει αντίδραση και χαρακτήρα και με ένα σερί 9-0 να πλησιάσει στον πόντο (65-66). Ο Γερομιχαλός όμως έμοιαζε πραγματικά ανίκητος στο παρκέ τον Άνω Λιοσίων. Ο ηγέτης του Ερμή πέτυχε νέο τρίποντο και στη συνέχεια μοίρασε μια εντυπωσιακή ασίστ στον ΜακΚίσικ για να δώσει προβάδισμα πέντε πόντων στην ομάδα του (68-73). Ο Ηρακλής έδειξε… αλύγιστος για ακόμη ένα σημείο στην αναμέτρηση και με σερί 12 αναπάντητων πόντων κατάφερε να πάρει μια μεγάλη νίκη, που τον στέλνει στον τελικό ανόδου στην Stoiximan Basket League με το ηττημένο της αναμέτρησης Πανιώνιος-Μίλωνας.

Τα δεκάλεπτα: 25-19, 18-19, 11-20, 26-15.

Keywords
Τυχαία Θέματα