Quesadillas με κοτόπουλο, καλαμπόκι και κόκκινα φασόλια

Προσθήκη στα αγαπημένα

ΥΛΙΚΑ

2 κομμάτια στήθος κοτόπουλου (περίπου 600 γρ.)

2 κ. γ. πάπρικα

2 κ. γ. κύμινο

½ κ. γ. μαύρο πιπέρι

1 κ. γ. σκόρδο, σκόνη

½ κ. γ. πάπρικα καπνιστή, καυτερή

Αλάτι, όσο χρειαστεί

6 μεγάλες τορτίγιες (60 γρ.)

1 Χ 340 γρ. συσκευασία, Gold Texas Mix, “Bonduelle”

200 γρ. τυρί τσένταρ

2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

Κόλιανδρο και φρέσκο κρεμμυδάκι για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το κάθε στήθος κοτόπουλου στη μέση κατά μήκος για να

έχουμε 2 πιο λεπτά φιλέτα. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα μπαχαρικά και το αλάτι. Πασπαλίζουμε τα φιλέτα και στις δύο μεριές με το μείγμα μπαχαρικών, τρίβοντας καλά με τα χέρια να πάει παντού.

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ψήνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε δύο ή τρεις δόσεις μέχρι μόλις να ψηθούν (κόβουμε ένα κομμάτι για να επιβεβαιώσουμε ότι ψήθηκε). Τα μεταφέρουμε σε ένα σκεύος και τα κόβουμε σε λωρίδες. Βάζουμε όλες τις λωρίδες μαζί πίσω στο τηγάνι και τις ανακατεύουμε να περαστούν με όλα τα ζουμιά από το τηγάνι. Αποσύρουμε ξανά το κοτόπουλο πίσω στο σκεύος.

Σκουπίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας. Βάζουμε μια μεγάλη τορτίγια σε ένα πιάτο. Πασπαλίζουμε τη μισή με 1 κουταλιά τυρί τσένταρ. Προσθέτουμε ένα περίπου κουταλάκι Gold Texas Mix και 1 κουταλάκι κρεμμυδάκι φρέσκο. Βάζουμε από πάνω 3 κουταλιές λωρίδες κοτόπουλου και συνεχίζουμε με 1 κουταλιά τυρί τσένταρ, ένα περίπου κουταλάκι Gold Texas Mix και 1 κουταλάκι κρεμμυδάκι φρέσκο. Διπλώνουμε την τορτίγια στη μέση ώστε να σχηματίσουμε ένα ημικύκλιο.

Με μια σπάτουλα μεταφέρουμε την τορτίγια στο τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά. Πιέζουμε με τη σπάτουλα την πίτα ώστε να μείνει διπλωμένη και να μην ανοίξει. Την αφήνουμε να ψηθεί 5-6 λεπτά και την γυρίζουμε προσεκτικά, να μην ανοίξει. Συνεχίζουμε το ψήσιμο και στην άλλη μεριά μερικά λεπτά μέχρι να λιώσουν τυριά.

Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τις υπόλοιπες πιτούλες. Κόβουμε την κάθε πίτα στη μέση και σερβίρουμε με γουακαμόλε και sour cream.

Keywords
Τυχαία Θέματα