Microsoft Copilot – Το απόλυτο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης των Windows 11

Κάποτε, στο όχι πολύ μακρινό παρελθόν, η τεχνητή νοημοσύνη αποτελούσε μια έννοια βγαλμένη από την επιστημονική φαντασία. Ελάχιστοι μπορούσαν να φανταστούν ότι με την εξέλιξη της τεχνολογίας των υπολογιστών και την αύξηση της ισχύος τους, θα φτάναμε σε σημείο οι μηχανές να σκέφτονται και να υλοποιούν πράγματα αντί για εμάς, με μεγάλη ακρίβεια στην εκτέλεση εντολών. Αν και η δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη βρίσκεται ακόμα στα πρώτα της βήματα, υπάρχουν ήδη εκπληκτικά δείγματα του τι μπορεί να επιτύχει η ανθρωπότητα χάρη σε αυτή και μάλιστα, σε ελάχιστο χρόνο, με πού μικρή προσπάθεια. Όπως συμβαίνει

σε αυτές τις περιπτώσεις, το ζητούμενο είναι να μπορέσει να διασφαλιστεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη δεν θα χρησιμοποιηθεί για σκοπούς που θα μπορούσαν να είναι δυνητικά βλαπτικοί για τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Να μην αντικατασταθεί η ανθρώπινη υπόσταση, αλλά να ενισχυθεί για να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον.

Από αυτήν την τεχνολογική κούρσα, αν θα μπορούσε κάποιος να τη χαρακτηρίσει έτσι, δεν θα ήταν δυνατό να λείψουν κολοσσοί της πληροφορικής, όπως η Microsoft. Τους τελευταίους μήνες, η επανάσταση που έχουν φέρει τα Windows 11 ενισχύεται από την ύπαρξη ενός νέου εργαλείου τεχνητής νοημοσύνης, που αν είσαι άνθρωπος ο οποίος ασχολείται έστω και λίγο με την τεχνολογία, κατά πάσα πιθανότητα κάπου το έχεις ακούσει και δεν είναι άλλο από το Copilot.

Τι είναι το Copilot

Το Copilot είναι ένας ψηφιακός βοηθός, που σου προσφέρει μια σειρά από εργαλεία για να επιταχύνεις την καθημερινότητά σου. Για παράδειγμα, μπορεί να αναζητήσει συγκεκριμένες πληροφορίες στο διαδίκτυο, να δημιουργήσει την περίληψη ενός κειμένου ή μιας ιστοσελίδας στο στυλ που εσύ θα επιλέξεις, να προτείνει την απάντηση σε ένα email, να παράγει εικόνες με βάση εντολές κειμένου, να προτείνει ερωτήσεις σχετικά με την εκάστοτε ιστοσελίδα που έχεις ενεργοποιημένη και πολλά άλλα.

Για να ενεργοποιήσεις το Copilot, αρκεί να πατήσεις το πλήκτρο των  Windows ταυτόχρονα με το C ή απλά να επιλέξεις το σχετικό εικονίδιο που υπάρχει στο πάνω δεξί μέρος του Edge Browser.

To Copilot σου προσφέρει βοήθεια τη στιγμή που τη χρειάζεσαι

Στα Windows 11 το Copilot σε βοηθάει να παραμένεις προσηλωμένος στις εργασίες σου τη στιγμή που λειτουργεί προς όφελός σου στο παρασκήνιο. Για παράδειγμα τροποποιεί τις ρυθμίσεις του υπολογιστή σου για να σε βοηθάει να οργανώνεις τα ανοιχτά παράθυρα με το Snap Assist και έτσι σου γλιτώνει χρόνο, κάνοντάς σε παράλληλα πιο παραγωγικό.

Πηγή έμπνευσης και απαντήσεων

Αν θέλεις έμπνευση και δημιουργικές ιδέες για να ξεκινήσεις το επόμενο project σου, το Copilot είναι ο κατάλληλος σύμμαχος. Μέσω της προηγμένης τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης θα έχεις άμεσα τις απαντήσεις που ζητάς, θα σε βοηθήσει να κάνεις τις κατάλληλες ερωτήσεις για να αποκομίσεις το μέγιστο δυνατό των πληροφοριών από τα εκάστοτε δεδομένα και θα μετατρέψει τις ιδέες σου ακόμα και σε εικόνες, για να έχεις μια “ζωντανή” αναπαράσταση της μορφής που μπορούν να πάρουν τα όσα έχεις στο μυαλό σου.

Έτοιμο ανά πάσα στιγμή

Δεν απαιτείται η οποιαδήποτε προετοιμασία για να ξεκινήσει να συνεργάζεται μαζί σου το Copilot. Είναι έτοιμο να σε εξυπηρετήσει όποτε και για όσο το χρειαστείς, με εργαλεία σύγχρονης τεχνολογίας.

Η τεχνολογία πίσω από τα εργαλεία

Τα κορυφαία εργαλεία δεν μπορεί παρά να βασίζονται σε κορυφαίες τεχνολογίες. Έτσι λοιπόν το Copilot χρησιμοποιεί το μοντέλο Prometheus της Microsoft, που είναι βασισμένο στο ChatGPΤ-4 της Open AI αλλά και στο DALL-E 3. Το πιο σημαντικό είναι ότι ένας χρήστης του ChatGPT πληρώνει για τα παραπάνω εργαλεία, ενώ ένας χρήστης των Windows 11 έχει δωρεάν πρόσβαση μέσω του Copilot.

Γιατί ξεχωρίζει το Copilot

Το Copilot έχει αρκετά χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει σε σχέση με τον ανταγωνισμό, πέρα από τη δωρεάν πρόσβαση στο ChatGPΤ-4 και το DALL-E 3 που προαναφέρθηκαν.

Φωνητικές εντολές και εκφώνηση απαντήσεων: Με τη χρήση ενός μικροφώνου μπορείς να υπαγορεύσεις τις ερωτήσεις που θέλεις να απευθύνεις στο Copilot, εκτός από την πραγματοποίησή τους μέσω της πληκτρολόγησης κειμένου.

Επιλογή Στυλ: Έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις ανάμεσα σε τρία διαφορετικά στυλ για τις απαντήσεις του Copilot, More Creative, More Balance ή More Precise, ενώ για τις περιλήψεις ή το κείμενο που του ζητάς να συνθέσει υπάρχουν επιλογές για το ύφος, όπως Professional, Casual, Enthusiastic, Informational, Funny.

Links σε πηγές πληροφοριών: Μαζί με τις απαντήσεις του, το Copilot προσφέρει links με τις πηγές από τις οποίες άντλησε τις πληροφορίες, σε περίπτωση που θελήσεις να επεκτείνεις την έρευνα.

Το Copilot αποτελεί αδιαμφισβήτητα το μέλλον της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης από πλευράς Microsoft. Η δοκιμή αλλά και η χρήση του είναι δωρεάν και το σίγουρο είναι πως θα καταλάβεις από την πρώτη στιγμή τα άμεσα οφέλη σε σχέση με τον τρόπο που εργαζόσουν ως τώρα ή αναζητούσες πληροφορίες.

The post Microsoft Copilot – Το απόλυτο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης των Windows 11 appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα