Ρωτήσαμε το ChatGPT σε ποια αυτοκινητοβιομηχανία πρέπει να επενδύσω για να γίνω πλούσιος -Τι μας απάντησε

Η τεχνητή νοημοσύνη μας αποκάλυψε τις αυτοκινητοβιομηχανίες που θεωρούνται ελκυστικές για επένδυση λόγω των μεγάλων προοπτικών ανάπτυξης που έχουν.

«Πώς θα γίνω πλούσιος». Πρόκειται για ένα ερώτημα που έχει απασχολήσει σχεδόν κάθε ανθρώπινη οντότητα στον πλανήτη γη, βάζοντας την σε ατελείωτες σκέψεις για το πώς θα καταφέρει να εξασφαλίσει μια ζωή δίχως το παραμικρό οικονομικό άγχος.

Σίγουρα, ένας τρόπος να αυξήσει κανείς το εισόδημά του είναι να επενδύσει σε μετοχές, που δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια (εμπορεύσιμη) απόδειξη ότι είναι μέτοχος μιας εταιρείας.

Οι ενδιαφερόμενοι,

φυσικά, μπορούν να αποκτήσουν μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών, η απόδοση των οποίων εξαρτώνται από πλήθος παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των πωλήσεων και των κερδών της κάθε εταιρείας, το ύψος των επιτοκίων, του ανταγωνισμού στον κλάδο, του γενικού κλίματος στην αγορά, των καινοτομιών που εισάγει κάθε εταιρεία κ.ο.κ.

«Σε ποια αυτοκινητοβιομηχανία, λοιπόν, θα πρέπει να επενδύσω»; Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα σε αυτή την απάντηση, κάτι το οποίο αναγνωρίζει και η τεχνητή νοημοσύνη, το γνωστό σε όλους μας “ChatGPT”.

Όταν, λοιπόν, του θέσαμε το συγκεκριμένο ερώτημα, η τεχνητή νοημοσύνη μας απάντησε ότι «η επένδυση σε μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών ενέχει ρίσκο και δεν υπάρχει εγγυημένη επιτυχία».

Δεν δίστασε, ωστόσο, να παραθέσει ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες, που στα… μάτια του ChatGPT «θεωρούνται ελκυστικές λόγω των προοπτικών ανάπτυξης».

Πρώτη της επιλογή ήταν η Tesla, που σύμφωνα με την τεχνητή νοημοσύνη είναι η κορυφαία εταιρεία στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων και της αυτόνομης οδήγησης.

Κατά την άποψη της τεχνητής νοημοσύνης, η τιμή της Tesla αναμένεται να αυξηθεί -μεταξύ άλλων- λόγω της αύξησης της ζήτησης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά και των συνεχών προσπαθειών της μάρκας να καινοτομεί και να ενισχύει την ανταγωνιστική της θέσης.

Η μετοχή της εταιρείας του Elon Musk βρίσκεται στα επίπεδα των 175 δολαρίων, καταγράφοντας άνοδο τις τελευταίες εβδομάδες, μετά τις δηλώσεις του Elon Musk στους επενδυτές ότι η παραγωγή νέων προσιτών ηλεκτρικών μοντέλων θα μπορούσε να ξεκινήσει νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Είχε, βέβαια, προηγηθεί μια τεράστια υποχώρηση (άνω του 40%) των μετοχών της εταιρείας, φθάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδό τους από τον Ιανουάριο του 2023, λόγω των ανησυχιών για τις αδύναμες παραδόσεις, τον ανταγωνισμό από την Κίνα και τις συνεχιζόμενες μειώσεις τιμών της εταιρείας.

Όσον αφορά, στις υπόλοιπες εταιρείες, που προτείνει το ChatGPT αυτές είναι Toyota και οι VW. Για την ιαπωνική μάρκα αναφέρει ότι έχει «μεγάλη γκάμα οχημάτων και επενδύσεις σε υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα», ενώ για τη γερμανική εταιρεία επισημαίνει ότι έχει «μεγάλη παρουσία στην ηλεκτροκίνηση και φιλόδοξα πλάνα για το μέλλον».

Η τεχνητή νοημοσύνη, βέβαια, μας συμβουλεύει ότι «η επένδυση πρέπει να βασίζεται σε προσεκτική έρευνα και ενδεχομένως στη συμβουλή χρηματοοικονομικού συμβούλου».

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα