Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η «Δύση παίζει με τη φωτιά» επιτρέποντας στην Ουκρανία να μας στέλνει τους πυραύλους της

20:29 17/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας προειδοποίησε τη Δύση για το ότι παίζει με τη φωτιά με το να επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί δυτικούς πυραύλους και όπλα για να πλήττει τη Ρωσία και ότι η Μόσχα δεν θα αφήσει μια τέτοια δράση αναπάντητη.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι βλέπει το χέρι των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας πίσω από την πρόσφατη έξαρση των επιθέσεων και κατηγορεί

την Ουάσιγκτον και το Λονδίνο για την κλιμάκωση της σύγκρουσης δίνοντας την άδεια στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και βαρύ οπλισμό με την οποία την έχουν προμηθεύσει, εναντίον ρωσικών στόχων.

«Για μια ακόμη φορά, θα θέλαμε να προειδοποιήσουμε απερίφραστα την Ουάσιγκτον, το Λονδίνο, τις Βρυξέλλες και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπως και το Κίεβο που είναι υπό τον έλεγχο τους, ότι παίζουν με τη φωτιά. Η Ρωσία δεν θα αφήσει τέτοιες παραβιάσεις στο έδαφος της αναπάντητες» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος καταστρέφει μη στρατιωτική υποδομή στην περιοχή της Οδησσού

Στο μεταξύ, ένας ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε σήμερα (17/5/24) μη στρατιωτική υποδομή, προκαλώντας τον τραυματισμό τουλάχιστον πέντε ανθρώπων στην νότια περιοχή της Οδησσού στην Ουκρανία, ανέφερε ο περιφερειακός κυβερνήτης.

Τρεις άνθρωποι διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, πρόσθεσε ο Όλεχ Κίπερ, σε ανάρτηση του στην εφαρμογή Telegram.

«Σε συνοικία της Οδησσού, σημειώθηκε μεγάλη πυρκαγιά» ανέφερε.

Η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι η Ρωσία εκτόξευσε τουλάχιστον τέσσερις πυραύλους ενώ στις τοπικές διαδικτυακές συνομιλίες μεταξύ κατοίκων υπήρξαν αναφορές για μια σειρά ισχυρών εκρήξεων.

Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν επίσης στην περιοχή κατά τη διάρκεια της νύχτας με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία η Ουκρανία δήλωσε ότι κατέρριψε.

To άρθρο Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η «Δύση παίζει με τη φωτιά» επιτρέποντας στην Ουκρανία να μας στέλνει τους πυραύλους της δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρωσικό ΥΠΕΞ, Δύση, Ουκρανία,rosiko ypex, dysi, oukrania