Τα μηνύματα Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ για τη μέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Η 19 Μαΐου έχει θεσπιστεί ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ τιμούν τη σημερινή (19/05) ημέρα με post που έκαναν στα social media, λέγοντας ότι δεν ξεχνούν μια από τις μεγαλύτερες πληγές του ελληνικού έθνους.

"Πατρίδα

που την αγαπάς ποτέ σου δεν τη χάνεις. Για εκείνους που ξεριζώθηκαν, φεύγοντας μόνο με τις ψυχές τους μαζί, από τη γη που κατοίκησαν επί 2.800 χρόνια, για τους 353.000 καταγεγραμμένους σφαγμένους και ατιμασμένους, η 19η Μαΐου είναι πολλά περισσότερα από μια εθιμοτυπική ημέρα μνήμης.

Ίσως το πιο αρχαίο τμήμα του μικρασιατικού ελληνισμού, οι Πόντιοι, έχουν επιλέξει να τιμούν μέσα τους βαθειά, να ποθούν, να αγαπούν, ποτέ να μην λησμονούν τους προγόνους τους και τα χώματα που άφησαν πίσω ματωμένα. 19η Μαΐου Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, όπως καθιερώθηκε το 1994 με ομόφωνη απόφαση της βουλής των Ελλήνων", αναφέρει το μήνυμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

"19 Μαΐου: Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου (1919-2024). Θυμόμαστε, τιμούμε και δεν ξεχνάμε!", ανέφερε το μήνυμα της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Keywords
Τυχαία Θέματα