Ανέπαφες πληρωμές στα ΜΜΜ θα υιοθετήσουν οι 8 στους 10 επιβάτες

Οκτώ στα 10 άτομα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, είναι πρόθυμα να υιοθετήσουν τις ανέπαφες πληρωμές στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όταν αυτές γίνουν διαθέσιμες, ενώ επτά στους 10 θα χρησιμοποιούσαν τα ΜΜΜ

συχνότερα αν μια τέτοια υπηρεσία ήταν διαθέσιμη, αναφέρουν τα αποτελέσματα πανελλαδικής έρευνας του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου για λογαριασμό της Visa.

Σημειώνει δε πως ένας στους δύο επιλέγουν ήδη να αγοράζουν το εισιτήριο τους με κάρτα. Επίσης, το 80% δήλωσαν πως θα ήταν αρκετά ή πολύ ικανοποιημένοι εάν αυτή η υπηρεσία ήταν διαθέσιμη και αναγνώρισαν ως πλεονεκτήματα την ταχύτητα (29%), την άνεση (23%) και τη δυνατότητα χρήσης των ΜΜΜ χωρίς μετρητά (21%).

Στον αντίποδα, όσοι δεν χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ για τις μετακινήσεις τους, μετακινούνται με ιδιωτικά οχήματα (70%) με τους κύριους λόγους που τα αποφεύγουν να είναι οι εξής: ασυνέπεια και καθυστερήσεις (27%), ανεπαρκής διαθεσιμότητα γραμμών (18%) και έλλειψη άνεσης ή ασφάλειας (16%). Επιπλέον, όπου διεξήχθη η έρευνα, περισσότεροι από έναν στους δύο δήλωσαν ανοικτοί σε τεχνολογικές λύσεις που βελτιώνουν και απλοποιούν την εμπειρία των επιβατών, ενώ ένας στους τέσσερις επιθυμούν περισσότερη ενημέρωση για την υπηρεσία ανέπαφων πληρωμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα