Youth Pass: Πότε ξεκινά η καταβολή των 150 ευρώ και σε ποιες υπηρεσίες μπορούν να εξαργυρωθούν

Μετά τη λήξη της προθεσμίας για την αίτηση για το Youth Pass, πλέον μένει να καταβληθεί το voucher των 150 ευρώ στους νέους δικαιούχους.

Δικαιούχοι είναι φυσικά πρόσωπα, φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας, που κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου από την αίτησή τους ημερολογιακού έτους έχουν συμπληρώσει το 18ο ή το 19ο έτος της ηλικίας τους και δεν έχουν συμπληρώσει κατά την ίδια ημερομηνία το 20ό έτος.

Τα 150

ευρώ του Youth Pass θα καταβληθούν σε όλους τους δικαιούχους που έκαναν την αίτηση μέχρι τις 31 Μαΐου

Να τονιστεί ότι η πίστωση της ενίσχυσης γίνεται με τη μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, η οποία θα αποσταλεί στα πιστωτικά ιδρύματα έως και την Παρασκευή 31 Μαΐου, με ένα ενδεχόμενο να υπάρξει σε ορισμένες περιπτώσεις μια καθυστέρηση μάξιμουμ 2 εργάσιμων ημερών.

Πού μπορεί να αξιοποιηθεί το Youth Pass;

Να σημειωθεί πως το Youth Pass μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών.

Οι υπηρεσίες που μπορεί να χρησιμοποιηθεί, είναι οι εξής:

αεροπορικές εταιρείες, αερομεταφορέςενοικίαση αυτοκινήτωνξενοδοχειακές επιχειρήσεις / καταλύματασιδηροδρομικές μεταφορέςσιδηροδρομικές μεταφορές επιβατώνυπηρεσίες ταξίυπηρεσίες λεωφορείωνθαλάσσιες μεταφορές / ακτοπλοϊκάενοικίαση θαλάσσιων σκαφώνμαρίνες / παροχή υπηρεσιών σε μαρίνεςλοιπές αερομεταφορέςαεροδρόμια / αεροσταθμοίταξιδιωτικά πρακτορείαλοιπές μεταφορέςενοικίαση σκαφώνμεταφορέςενοικίαση τροχόσπιτων κ.λπ.λοιπές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις / καταλύματακατασκηνώσεις αναψυχής και αθλητισμούcampingsλοιπές ενοικιάσεις μηχανοκίνητων οχημάτωνσινεμάαίθουσες χορού, σχολεία, στούντιοθεατρικές επιχειρήσεις, πρακτορεία εισιτηρίωνορχήστρες και μπάντεςεκθέσεις, τουριστικές ατραξιόν, μουσείαλοιπές υπηρεσίες αναψυχής

Διαβάστε επίσης:

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 20 έως 24 Μαΐου

Αυξάνονται τα χρεωστικά ραβασάκια της εφορίας

Wall Street: Ιστορική μέρα για τον Dow Jones – Έσπασε το φράγμα των 40.000 μονάδων

Keywords
Τυχαία Θέματα