Τέμπη: Μήνυμα από Καρυστιανού και Ασλανίδη – «Σταματήσαμε τη συγκάλυψη, έρχονται νέες μηνύσεις και αγωγές»

Συγκλόνισαν τους Ηρακλειώτες η Μαρία Καρυστιανού και ο Παύλος Ασλανίδης, που μίλησαν σε μία μεγάλη εκδήλωση για το έγκλημα στα Τέμπη που έχει προκαλέσει θλίψη στην Ελλάδα τους τελευταίους 14 μήνες και προκαλεί σφοδρές αναταράξεις στην πολιτική σκηνή, αλλά και στους κόλπους της δικαιοσύνης, εξαιτίας της έντονης αίσθησης περί συγκάλυψης των ευθυνών.

Η πρόεδρος του συλλόγου συγγενών των θυμάτων, ο κ. Ασλανίδης και η νομική

σύμβουλος Ελεονώρα Γεωργίου μίλησαν στο κατάμεστο πάρκο Γεωργιάδη – στο κέντρο του Ηρακλείου – και έστειλαν μήνυμα ότι δεν θα συμβιβαστούν με τίποτα λιγότερο από την αποκάλυψη των συνθηκών του δυστυχήματος και την απόδοση των ευθυνών.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Συμπόσιο Πολιτισμού με θέμα «Τέμπη, Αλήθεια, Δικαιοσύνη, Διαφάνεια».

Όπως μεταδίδει το neakriti.gr, η κυρία Καρυστιανού, τόνισε πως είναι κρίμα να «αναγκαζόμαστε να ζητάμε ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Ελευθερία λόγου, ελευθερία, πραγματική, ατομική ή συλλογική και όχι εισαγωγής!».

Όταν αναφέρθηκε στην κόρη της, την 20χρονη Μάρθη, την οποία έχασε στο δυστύχημα, έσπασε καρδιές: «Αν είχα λίγο χρόνο μαζί της θα τα έκανα όλα διαφορετικά… Δεν ήξερα πως της κληρονόμησα κυβερνώντες που ήταν σε θέση να την κάψουν ζωντανή. Τώρα ξέρω!».

«Ευχαριστούμε την κοινωνία»

Η κυρία Καρυστιανού καθήλωσε τους παρευρισκόμενους όταν κατέθεσε τη δική της μαρτυρία για το πώς βιώνει την κατάσταση:  

«Αυτό που εμείς απαιτούμε είναι πλήρη συνταύτιση των πολιτών, ίσα δικαιώματα, όμοια ευκολία στην ζωή και ισότιμη πρόσβαση με τους άριστους της Βουλής σε γενετήσια δικαιώματα των ανθρώπων, όπως η ασφάλεια η ισονομία η εξασφάλιση της τροφής της υγείας, της παιδείας. Αξιοπρέπεια για όλους απέναντι στη ζωή και στο θάνατο. Πόσο κρίμα να αναγκαζόμαστε να ζητάμε ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Ελευθερία λόγου, ελευθερία. Ανάπτυξη. Πραγματική, ατομική ή συλλογική, δική μας και όχι εισαγωγής…

…Εκείνο το βράδυ για εμάς ο χρόνος σταμάτησε. Οι μανάδες και πατεράδες παγώσαμε… Νεκρώθηκε μαζί με τα παιδιά μας το πιο τρυφερό κομμάτι της ψυχής μας… Μόλις αρχίσαμε να συνερχόμαστε αντιληφθήκαμε πως η καρδιές μας δεν χτυπάνε πια το ίδιο… Ευχαριστούμε που πλέον όλη η κοινωνία τα παιδιά μας τα γνωρίζει, τα αγάπησε, δεν τα παραμέρισε, δεν τα ξέχασε!».

«Να πάνε φυλακή»

Η κυρία Καρυστιανού τόνισε επίσης πως «αντί να τους απασχολεί αν θα πάνε φυλακή, νοιάζονται για τα αποτελέσματα των εκλογών. Αλήθεια, όταν αποδείξουμε την ενοχή τους, πώς θα δικαιολογήσουν την ανεμπόδιστη συμμετοχή τους στις εκλογές και την παρουσία τους στη Βουλή; Αν είχαν ποτέ ανθρωπιά ή στην πορεία την έχασαν, δεν με απασχολεί! Και από τη στιγμή που έχω χάσει το παιδί μου εξαιτίας τους, είναι κάτι που δεν με αφορά να δω με συμπόνια, κάθε άλλο. Δεν γνωρίζω αν όσοι έχουν στα χέρια τους τις τύχες της ζωής μας είναι από αυτόν τον κόσμο ή πρεσβεύουν κάτι ξένο από αγάπη. Ξένο είναι σίγουρα απέναντι στα πρόσωπα των παιδιών μας. Αυτό το γνωρίζω. Δεν ξέρω, αν ξεκίνησε έτσι αυτό το κακό ή αν στην πορεία εξελίχθηκε σε τέτοιο τέρας», είπε.

«Δεν έχουμε φόβο, μόνο οργή»

Από την πλευρά του ο Παύλος Ασλανίδης, που έχασε τον 26χρονο γιο του, Δημήτρη, τόνισε ότι «ο τρόπος να δικάσεις και να συγκρίνεις και να μετρήσεις τον πόνο που εσύ ο ίδιος προκάλεσες..  εμείς απαντάμε: σιωπή να κάνετε εσείς που είστε με τους δολοφόνους .. εμείς οι υπόλοιποι θα ουρλιάζουμε… Για μας δεν έμεινε στάλα φόβος, απέμεινε μόνο οργή που μας ωθεί και μετατρέπεται σε δύναμη ανεξάρτητη.

Ο φόβος έρχεται όταν πλησιάζει κάτι κακό ή άγνωστο. Για μας αυτό το συναίσθημα εξαντλήθηκε. Όλο το φόβο που μπορεί άνθρωπος να φανταστεί τον έζησαν τα παιδιά μας τη νύχτα της 28 Φεβρουαρίου 2023. Για μας δεν έμεινε στάλα φόβος, απέμεινε μόνο οργή που μας ωθεί και μετατρέπεται σε δύναμη ανεξάρτητη», τόνισε.

Δηλώσεις Καρυστιανού και Παύλου Ασλανίδη, μετά την εκδήλωση

Μαρία . Καρυστιανού: «Η διαφθορά μας έχει ακουμπήσει όλους, αρκετά πια»

«Από την Κρήτη, φεύγουμε πιο δυνατοί. Τα πράγματα πάνε πολύ καλά, ξέρουμε ότι ο αγώνας θα είναι επίπονος, αλλά η στήριξη του κόσμου μας δίνει επιπλέον κουράγιο, δύναμη. Η διαφθορά μας έχει ακουμπήσει όλους, κάποιους περισσότερο. Αρκετά πιά…

Δικαίωση για μας είναι καταρχάς να μπουν οι υπεύθυνοι στην φυλακή, να αλλάξουν τα πράγματα στον τρόπο που λειτουργεί η κοινωνία μας, να επανέλθουν όλες οι χαμένες αξίες της ισονομίας, της δικαιοσύνης, της ασφάλειας, της αξιοπρέπειας, να ζούμε σε μια τελείως διαφορετική και δημοκρατική κοινωνία. Αυτό είναι δικαίωση».

Παύλος Ασλανίδης: «Η αγάπη για τα παιδιά μας σταμάτησε την συγκάλυψη»

«Από την επόμενη μέρα, ξεκίνησε η συγκάλυψη, αλλά δυστυχώς για αυτούς η αγάπη για τα παιδιά μας, σταμάτησε το έργο της συγκάλυψης.»

Σε ερώτηση αν πιστεύει πως ήταν περισσότερα τα θύματα από 57 ο κ. Ασλανίδης απάντησε πως «αυτό δεν το ξέρω, αλλά αυτό το τρένο το παίρνουν αργά το βράδυ και πολλοί αλλοδαποί, ποιος τους έψαξε αυτούς τους ανθρώπους… 

Τώρα περιμένουμε τα αποτελέσματα από το Εγκληματολογικό και ανάλογα τα αποτελέσματα θα κάνουμε καινούργιες μηνύσεις και αγωγές».

Δηλώσεις της Μαρία Καρυστιανού και του Παύλου Ασλανίδη, μετά την εκδήλωση στο Ηράκλειο.
Μ. Καρυστιανού: «Από την Κρήτη, φεύγουμε πιο δυνατοί. Τα πράγματα πάνε πολύ καλά, ξέρουμε ότι ο αγώνας θα είναι επίπονος αλλά η στήριξη του κόσμου μας δίνει επιπλέον κουράγιο, δύναμη.
Η… pic.twitter.com/x8zyNcJwp9

— Areti Athanasiou (@AretiAthanasiu) May 18, 2024

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Η Αστυνομία συνέλαβε οπαδό για υποκίνηση βίας – Απαγόρευση συγκεντρώσεων αύριο στη πόλη λόγω του ντέρμπι Αρης – ΠΑΟΚ

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Κηδεύτηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα της στην Αλβανία η 40χρονη – Αμετανόητος παραμένει ο δράστης

Με ποινικό μητρώο φέρεται να είναι ο μοναχός με το ομοφοβικό σχόλιο στον Λάκη Γαβαλά – Τί σχολίασε ο γνωστός στυλίστας

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τέμπη, Μήνυμα, Καρυστιανού, Ασλανίδη – Σταματήσαμε,tebi, minyma, karystianou, aslanidi – stamatisame