Οι κατηγορούμενοι για τον φόνο Κουμανταρέα δεν αντάλλαξαν ματιά!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΟι κατηγορούμενοι για τον φόνο Κουμανταρέα δεν αντάλλαξαν ματιά!Πέμπτη, Δεκέμβριος 17, 2015 - 20:28

Το ίδιο εδώλιο μοιράστηκαν χθες, χωρίς να ανταλλάξουν ούτε βλέμμα ούτε κουβέντα, οι δύο Ρουμάνοι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα πριν από περίπου έναν χρόνο στο διαμέρισμά του στην Κυψέλη. Η δίκη τους αναβλήθηκε για τις 8 Φεβρουαρίου λόγω κωλύματος που προέβαλε ο συνήγορος του ενός.

Η αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών είχε κατακλυστεί από

συγγενείς και φίλους του 83χρονου πεζογράφου, αλλά και των δύο Ρουμάνων, οι οποίοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Αμίλητοι και χωρίς να ανταλλάξουν ούτε μια ματιά, οι δύο νεαροί που αλληλοκατηγορούνται, έχοντας ρίξει την ευθύνη ο ένας στον άλλο στην κατ' αντιπαράσταση εξέταση ενώπιον της 3ης τακτικής ανακρίτριας, οδηγήθηκαν λίγο μετά τις 11 το πρωί στο δικαστήριο. Από εκεί άκουσαν την πρόεδρο της έδρας να ανακοινώνει ότι η δίκη αναβάλλεται για τις 8 Φεβρουαρίου 2016, κάνοντας δεκτό το αίτημα που είχε υποβάλει ο 26χρονος Στεφάν Ματασαρεάνου, επικαλούμενος κώλυμα του δικηγόρου του Αλέξη Κούγια, το οποίο δεν του επέτρεψε να παραστεί στο δικαστήριο.

Από την πλευρά του ο συνήγορος του δεύτερου κατηγορουμένου, του 29χρονου Κοσμίν Γκαϊτάν, υπέβαλε αίτημα για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησής του με περιοριστικούς όρους. Ωστόσο, το δικαστήριο το απέρριψε και παρέτεινε για ακόμη ένα εξάμηνο την κράτησή του, όπως και του 26χρονου συγκατηγορουμένου του, καθώς τον Ιανουάριο συμπληρώνονται 12 μήνες από την προφυλάκισή τους. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο Ρουμάνοι περίμεναν τη νύχτα της 5ης Δεκεμβρίου 2014 τον άτυχο συγγραφέα στην είσοδο της πολυκατοικίας του, προκειμένου να του ζητήσουν δανεικά, αλλά, όταν εκείνος αρνήθηκε να τους δώσει, τον ξυλοκόπησαν και στη συνέχεια τον στραγγάλισαν για να τον ληστέψουν.

ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα