Γιάννης Πάριος: Στη θεατρική σκηνή μαζί με Ναθαναήλ, Παράβα και Πρέκα – Σπάνια φωτογραφία από το 1973

23:08 15/5/2024 - Πηγή: InStyle

Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λουπάσης, δημοσίευσε στο Instagram μια σπάνια φωτογραφία από το 1973. Ο Γιάννης Πάριος ποζάρει μαζί με τους Έλενα Ναθαναήλ, Σταύρο Παράβα και Κώστα Πρέκα, στην πρώτη εμφάνισή του στη θεατρική σκηνή ως τραγουδιστής στο έργο του Γιάννη Δαλιανίδη “Ένας δημοκράτης χορεύει”.

Γράφει ο Άρης Λουπάσης στην ανάρτησή του:

Ο Γιάννης Πάριος

(αριστερά) με τους Έλενα Ναθαναήλ, Σταύρο Παράβα και Κώστα Πρέκα, στην πρώτη εμφάνισή του στην θεατρική σκηνή ως τραγουδιστής, στο έργο του Γιάννη Δαλιανίδη “Ένας δημοκράτης χορεύει” που ανεβαίνει το καλοκαίρι του 1973 στο θέατρο “Βέμπο” από τον θίασο Ναθαναήλ -Παράβα, όπου αποθεώνεται κάθε βράδυ ερμηνεύοντας αξέχαστες επιτυχίες των Μίμη Πλέσσα και Πυθαγόρα.

Τρία χρόνια αργότερα κάνει την δεύτερη και τελευταία εμφάνισή του στο θέατρο με την κωμωδία “Ευτυχέστα και άστα” των Νικολαΐδη-Πυθαγόρα σε σκηνοθεσία Φώτη Μεταξόπουλου όπου παρουσιάζει δικό του μουσικό πρόγραμμα στο δεύτερο μέρος της παράστασης μαζί με την αξέχαστη Ρένα Βλαχοπούλου. Η παρουσία ονομάτων της μουσικής στο θέατρο και το σινεμά υπήρξε συχνό φαινόμενο της εποχής και μια ευκαιρία τόσο για τους ίδιους ώστε να διαφημίζουν την δισκογραφία τους στο πλατύ κοινό όσο και για το κοινό που δεν είχε την δυνατότητα να τους απολαύσει στο νυχτερινό κέντρο.

Η πρώτη εμφάνιση του Γιάννη Πάριου στον κιν/φο γίνεται το 1970 στην κωμωδία των Λειβαδίτη -Ανδρίτσου “Ο τρελός της πλατείας αγάμων” με το τραγούδι “Στην οδό Αριστοτέλους” των Κατσαρού -Πυθαγόρα. Ένα χρόνο αργότερα τον βλέπουμε στις ταινίες “Πρόκληση”, “Τα ομορφόπαιδα” και “Μια νταντά και τέζα όλοι” να ερμηνεύει τα τραγούδια “Μάνα δε φυτέψαμε”(Λοϊζος -Παπαδόπουλος), “Σαραντάρης”(Βασιλειάδης -Πυθαγόρας) και “Η θάλασσα του Πειραιά”( Γιώργος Μητσάκης) αντίστοιχα καθώς και στην κωμωδία της Φίνος Φιλμ και του Αλέκου Σακελλάριου “Ζητείται επειγόντως γαμπρός” όπου δανείζει την φωνή του στον κανταδόρο Βασίλη Τσιβιλίκα στο τραγούδι “Άνθρωπε φιλοσόφησε” (Κατσαρός -Σακελλάριος).

Το 1991 ο διαχρονικός και διακεκριμένος Έλληνας τραγουδοποιός ερμηνεύει συγκλονιστικά το τραγούδι “σταθμός” στην πορεία του Σταμάτη Σπανουδάκη “Σήμερα” για την βραβευμένη ταινία του Γιώργου Τσεμπερόπουλου “Άντε γεια” καθώς και το “Φεύγουν οι ώρες”, συνεχίζοντας μέχρι σήμερα μέσα από την αισθαντική και ανεπανάληπτη φωνή του να υμνεί με τρόπο ξεχωριστό τον έρωτα και την αγάπη όσο κανένας άλλος καλλιτέχνης.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aris Loupasis (@arisloupasis)

Keywords
Τυχαία Θέματα