«Πάντρεμα» λογοτεχνίας και ιστορίας για τα παιδιά του Χαλανδρίου

Περίπατο στην ιστορική Πλάκα και συζήτησαν εκτενώς το θέμα της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς τα παιδιά που συμμετέχουν στο εργαστήριο «Ο κόσμος της Άλκης Ζέη», που πραγματοποιείται από το Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Χαλανδρίου. Ο περίπατος διοργανώθηκε στο πλαίσιο του πρότζεκ «Καρυάτιδες» με αφορμή το βιβλίο της Άλκης Ζέη «Η Αλίκη στη χώρα των μαρμάρων».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η νηπιαγωγός Σπυριδούλα Χρόνη παρουσίασε στα παιδιά ένα μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα, που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα στο Βρετανικό Μουσείο και στο Νέο Μουσείο

της Ακρόπολης με θέμα τις Καρυάτιδες.

Η κάθε ομάδα περιηγήθηκε στους χώρους του Μουσείου της Ακρόπολης και του Βρετανικού Μουσείου αντίστοιχα, συμμετέχοντας σε διαδραστικές δραστηριότητες που σχεδιάστηκαν για τα προγράμματα «Μια διαφορετική βόλτα στο νέο μουσείο της Ακρόπολης» και «Στα ίχνη της χαμένης Καρυάτιδας». Οι δύο ομάδες παιδιών «συναντήθηκαν» μέσω τηλεδιάσκεψης, όταν η μια ομάδα βρισκόταν στην αίθουσα της Καρυάτιδας στο Βρετανικό Μουσείο και η άλλη στις Καρυάτιδες του Μουσείου της Ακρόπολης.

Τα παιδιά της παροικίας συνομίλησαν με τα παιδιά στην Αθήνα στα ελληνικά και έκαναν ερωτήσεις για να αντλήσουν πληροφορίες για τις πέντε Καρυάτιδες και την Καρυάτιδα C, αντίστοιχα. Οι συμμετέχοντες/ουσες στο εργαστήριο, με αφορμή αυτή τη συζήτηση και τις δράσεις, δημιούργησαν δικές τους ιστορίες και τις εικονογράφησαν. Η δουλειά αυτή συμπεριλήφθηκε σε ένα μικρό βιβλίο που αναμένεται να κυκλοφορήσει το επόμενο διάστημα.

The post «Πάντρεμα» λογοτεχνίας και ιστορίας για τα παιδιά του Χαλανδρίου appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα