ΠΑΟΚ: Το πλήρωμα του χρόνου… (videos)

Ήγγικεν η ώρα… Το βράδυ της 19ης Μαϊου, εκεί γύρω στις 22:00 θα γίνει γνωστός ο Πρωταθλητής Ελλάδας της σεζόν 2023-24, με τον ΠΑΟΚ που προηγείται στη βαθμολογία με 77 βαθμούς και την ΑΕΚ ν’ ακολουθεί στους 75, να ερίζουν για την κατάκτησή του, ενώ μεγάλο είναι το ενδιαφέρον και για το ποια ομάδα εκ των Ολυμπιακού

(σ.σ. 73β.) – Παναθναϊκού (σ.σ. 71β.) θα κατακτήσει την τρίτη θέση.

Τα δεδομένα…

Δέκατη – και τελευταία – αγωνιστική λοιπόν της Stoiximan Super League, σύμφωνα με την οποία ο Άρης υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (NOVASPORTS PRIME) και η ΑΕΚ τη Λαμία στην «OPAP Arena», ενώ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα λύσουν τις διαφορές του στη Λεωφόρο, με κοινό παρονομαστή την ώρα έναρξης (20:00).

Έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για την κάθε ομάδα να δρέψει τους καρπούς των προσπαθειών μιας ολόκληρης σεζόν, θέλοντας για τον εαυτό της τον καλύτερο δυνατό επίλογο, που κανείς δεν πρέπει να λησμονεί πως αποτελεί και μια παρακαταθήκη για την έναρξη της επόμενης ανάλογα με τη θέση που θα λάβει στην τελική κατάταξη.

Είναι η στιγμή που από το μυαλό όλων περνούν διάφορα, για το τί θα μπορούσε να έχει συμβεί διαφορετικά στο πρόσφατο αλλά και μακρινό παρελθόν μιας ολόκληρης αγωνιστικής χρονιάς προκειμένου η ομάδα του να είχε ήδη εξασφαλίσει την πρώτη θέση αποφεύγοντας το σημερινό… Χιτσκοκικό φινάλε. Για τον ΠΑΟΚ οι περισσότεροι μιλούν για την εκτός έδρας ισοπαλία με τη Λαμία, για την ΑΕΚ τα δύο διαδοχικά χαμένα «match ball» που είχε με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό κ.ο.κ.

Το σημαντικότερο…

Όμως τίποτα από όλα αυτά δεν έχει την παραμικρή σημασία. Αυτό που έχει είναι το… σήμερα και μόνον αυτό. Άλλωστε, ο γέγονε… γέγονε και το παρελθόν ανήκει στο… παρελθόν. Το σημαντικότερο είναι το παρόν και το άμεσο μέλλον, βάσει του οποίου η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου καλείται να ξορκίσει τον κακό της «δαίμονα», κόντρα στον οποίον φέτος σε σύνολο τριών αναμετρήσεων σε κανονική περίοδο και Play Offs μετράει μία ισοπαλία και δύο ήττες.

Οι γηπεδούχοι ετοιμάζονται για το τελευταίο, δυνατό αγωνιστικό τεστ πριν από τον τελικό Κυπέλλου το ερχόμενο Σάββατο κόντρα στον Παναθηναϊκό και για λόγους γοήτρου – κι όχι μόνον – επιθυμούν σφόδρα να ολοκληρώσουν το φετινό Πρωτάθλημα με νίκη που θα στερήσει τη δυνατότητα από τον αντίπαλό τους να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου μέσα στο ίδιο τους το «σπίτι».

Ο «Δικέφαλος», μετά από μία εξαιρετική σεζόν, η οποία γι’ αυτόν ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο, με τις διαδοχικές προκρίσεις σε νοκ άουτ ματς στο UEFA Europa Conference League, την πορεία στους Ομίλους και το Πρωτάθλημα, την πρόκριση στα προημιτελικά, την πορεία στο Κύπελλο και την παρουσία μέχρι και τα ημιτελικά με τον αποκλεισμό στα πέναλτι από τον Παναθηναϊκό, την επική αντεπίθεση διαρκείας στην τελική ευθεία των Play Offs, έφτασε στο «σήμερα» όπου και χρειάζεται τη νίκη – και μόνον αυτήν – προκειμένου να επιστρέψει στο θρόνο του πρωταθλητή για πρώτη φορά από τη σεζόν 2018-19.

Η απόλυτη συνθήκη ντέρμπι, με τη δύναμη, το πάθος, τη συγκέντρωση, την αποφασιστικότητα αλλά και την τύχη να μοιάζουν ως η… συνταγή της επιτυχίας για τον κάθε ενδιαφερόμενο. Τις δικές τους σκέψεις επ’ αυτού κατέθεσαν χθες μιλώντας αποκλειστικά στο Novasports.gr το μέλος της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας, Παντελής Κωνσταντινίδης αλλά κι οι ποδοσφαιριστές, Τόμας Κεντζιόρα, Μπράντον Τόμας.

Ας αναλάβει ο κάθε ένας τις ευθύνες του…

Η δεδομένη αντιπαλότητα που υπάρχει ανάμεσα στις δύο ομάδες έχει φέρει μια πρωτόγνωρη ένταση στην πόλη της Θεσσαλονίκης, που ενισχυμένη από πάσης φύσεως σενάρια κλιμακώνεται αναγκάζοντας την Αστυνομία να επιστρατεύει απόλυτα μέτρα ασφαλείας προκειμένου να κυλήσουν όλα – όσο τον δυνατόν πιο – ομαλά. Καλό θα ήταν να έχουν όλοι κατά νου, πως το ποδόσφαιρο είναι ένα μέρος της ζωής αλλά όχι η ίδια η ζωή. Κι η ζωή δε σταματά, όχι σήμερα αλλά ποτέ. Υγεία να υπάρχει και θα έρθει και το αύριο, το μεθαύριο κ.ο.κ. Τα λάθη του παρελθόντος έχουν διδάξει πολύ πικρά κι άκρως επώδυνα μαθήματα σε όλους.

Έτσι λοιπόν, πολλά μπορεί να λέγονται και να γράφονται σ’ επίπεδο σεναριολογίας όμως οι πραγματικοί πρωταγωνιστές ή αν θέλετε οι… συγγραφείς του επιλόγου σ’ ένα από τα συγκλονιστικότερα – αν όχι το συγκλονιστικότερο – πρωταθλήματα της ιστορίας, είναι αυτοί και μόνον αυτοί που θα κρίνουν τα πάντα.

Για τον ΠΑΟΚ υπάρχει η απώλεια του Κουλιεράκη που συμπλήρωσε κάρτες και θα μείνει εκτός, ενώ ερωτηματικό αποτελεί η κατάσταση κι η διαθεσιμότητα του Μοιυργκ, που ταλαιπωρείται από διάστρεμμα από τον αγώνα της περασμένης Τετάρτης κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Πολλά και σημαντικά τ’ αγωνιστικά ερωτήματα ενός σπουδαίου αγώνα. Λίγη υπομονή και σε λίγες ώρες θα δοθούν όλες οι απαντήσεις….

Keywords
Τυχαία Θέματα