Γνωστή εφαρμογή στο κινητό βγάζει στους δρόμους τους κατοίκους μιας πόλης- Γιατί διαμαρτύρονται

Οι κάτοικοι της γαλλικής πολίχνης Camphin-en-Carembault κατηγορούν την εταιρεία της εφαρμογής πλοήγησης Waze ότι στέλνει τους οδηγούς μέσα από την πόλη τους και έχει κάνει τη ζωή τους ανυπόφορη.

Τα συστήματα πλοήγησης των οδηγών, όπως αυτό της Waze, ενίοτε στέλνουν τους οδηγούς στον επιλεγμένο τους προορισμό από δευτερεύοντες δρόμους - αν υπολογίσουν ότι κάτι τέτοιο θα τους κερδίσει χρόνο σε σχέση με τις κεντρικές οδικές αρτηρίες, όταν οι τελευταίες έχουν έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Ειδικά η εφαρμογή

της Waze βασίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των οχημάτων, ώστε να προβάλλει στους χρήστες τις επικείμενες επικίνδυνες καταστάσεις ή να τους ανακατευθύνει σε άλλους, δευτερεύοντες δρόμους.

Κάτι τέτοιο, όπως είναι φυσικό, έχει διαταράξει την ησυχία των κατοίκων των μικρότερων πόλεων και χωριών, που βιώνουν πλέον καθημερινά την έντονη κυκλοφορία πολύ περισσότερων αυτοκινήτων από όσα διέσχιζαν στο παρελθόν τους στενούς τους δρόμους.

Μια από τις μικρές αυτές πόλεις είναι η Camphin-en-Carembault, ένας οικισμός 1.631 κατοίκων στη Γαλλία, που πλέον κατακλύζεται καθημερινά από μια ασταμάτητη ροή αυτοκινήτων. Τώρα, ο δήμαρχος της πόλης αυτής, Matthieu Lestoquoy, αποφάσισε να αναλάβει δράση για το πρόβλημα, και αρχικά το γνωστοποίησε μιλώντας στην εφημερίδα Le Monde.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο κεντρικός οδικός άξονας της πολίχνης αυτής διασχίζεται καθημερινά από περισσότερα από 14.000 αυτοκίνητα. Οι οδηγοί τους, οι περισσότεροι εξ αυτών, επιλέγουν το δρόμο αυτόν για να αποφύγουν την κυκλοφοριακή συμφόρηση στον αυτοκινητόδρομο Α1.

Ο Lestoquoy λέει ότι αυτό προκαλεί έντονη ενόχληση στους κατοίκους, λόγω της ρύπανσης, του κυκλοφοριακού στο κέντρο της πόλης, της ηχορύπανσης, και βεβαίως των προβλημάτων ασφάλειας των κατοίκων που προκύπτουν από την πυκνή κυκλοφορία των οχημάτων. Για την ακρίβεια, ο δήμαρχος είπε ότι ήδη τρία παιδιά έχουν χτυπηθεί από τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Μια από τις πρώτες κινήσεις του Lestoquoy για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ήταν να μειώσει δραματικά το όριο ταχύτητας στους δρόμους της πόλης. Έτσι πέτυχε τη μείωση των διερχόμενων αυτοκινήτων κατά περίπου 2.000, καθημερινά. Ωστόσο, όπως λέει, εξακολουθεί να υφίσταται η ανάγκη να βρεθούν επιπλέον λύσεις για το πρόβλημα αυτό.

Πρόσφατα, ο δήμος της πόλης Lille αποφάσισε να συνεργαστεί με τη Waze, με στόχο η εφαρμογή να στέλνει τους οδηγούς μακριά από συγκεκριμένους δρόμους, ώστε να περιοριστεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα. Όμως, αυτή η κίνηση απλώς μεταφέρει, εντέλει, το κυκλοφοριακό σε άλλα σημεία της γαλλικής επαρχίας. Και η ζωή, αντί να απλοποιείται, γίνεται ακόμα πιο περίπλοκη.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα