Σε προεκλογικό πυρετό τα κόμματα: Πυκνώνουν τις περιοδείες τους ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση

Την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών εκφράζει ο Στέφανος Κασσελάκης εστιάζοντας στα θέματα της φορολογίας και της ακρίβειας με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταθέτει πρόταση νόμου που προβλέπει ελάφρυνση των εισφορών καθώς και μείωση του ΕΝΦΙΑ. Παράλληλα ασκεί κριτική στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για την ακρίβεια. Στο δρόμο για τις εκλογές οι πολιτικοί αρχηγοί συνεχίζουν

τις περιοδείες τους ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση. Στο δημογραφικό αναφέρθηκε από τα Γρεβενά ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Την ανάγκη πολιτικής αλλαγής, υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και εκφράζει την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών.

Στ. Κασσελάκης για ευρωεκλογές: Στις 9 Ιουνίαου η Ελλάδα θα μείνει έκθαμβη

«Κάθε εβδομάδα μεγαλώνουμε και δεν έχω αμφιβολία ότι αν κρατήσετε τις αξίες μας στην πράξη και αγκαλιάσετε όλο τον κόσμο και πρώτα απ όλα εσείς οι υποψήφιοι, ότι στις 9 Ιουνίου η Ελλάδα θα μείνει έκθαμβη» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Με στόχο την ελάφρυνση των εισφορών και την ενίσχυση καταναλωτών και επιχειρήσεων ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε σχέδιο νόμου με προτάσεις για τη φορολογία.

Η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για το φορολογικό προβλέπει μεταξύ άλλων:

-Αφορολόγητο όριο έως 10.000 για φυσικά πρόσωπα

-Μείωση του ΕΝΦΙΑ για 5,8 εκατομμύρια φορολογούμενους

(Προτείνονται μειώσεις του ΕΝΦΙΑ 60%, 50%, 40%, 35% και 30% σε αντικειμενικές αξίες ακινήτων έως 60.000 ευρώ, έως 100.000 ευρώ, έως 150.000 ευρώ, 200.000 ευρώ και 500.000 ευρώ κλιμακωτά και αντιστοίχως.)

-Θέσπιση συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.

-Κατάργηση της προκαταβολής φόρου για φυσικά και νομικά πρόσωπα

Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για επιτηδευματίες και ελεύθερους επαγγελματίες

H εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά μιλώντας στο Κόκκινο – 105.5 επιτέθηκε στην κυβέρνηση με την κατηγορίας ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ακρίβεια και εξακολουθεί, όπως είπε να φορολογεί με έμμεσους συντελεστές, εξυπηρετώντας μόνο τα δικά της συμφέροντα πλήττωντας τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Η κ. Κεχαγιά σχολίασε και την πρωτοβουλία Μητσοτάκη να απευθυνθεί στην Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Βούλα Κεχαγιά για ακρίβεια: Εάν υπήρχε πολιτική βούληση δεν θα είχαμε κάθε μέσο Έλληνα να στενάζει στο σούπερ μάρκετ

«Τώρα το ότι θα πάει ο κ. Μητσοτάκης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στους θεσμούς για να ζητήσει να πατάξουν τις πολυεθνικές και τις πρακτικές τους, αυτό ακούγεται λίγο γλαφυρό και ως υπεκφυγή. Γιατί λύσεις υπάρχουν και αν υπήρχε η πολιτική βούληση αυτές θα εφαρμόζονταν και δεν θα είχαμε κάθε μέσο Έλληνα να στενάζει μπροστά στα ράφια των σούπερ μάρκετ σε καθημερινή βάση».

Ν. Ανδρουλάκης για ευρωεκλογές: Στέλνει «μήνυμα νίκης» από Γρεβενά

«Η Δυτική Μακεδονία στέλνει μήνυμα νίκης». Με αυτή τη φράση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης από τα Γρεβενά εμφανίστηκε αισιόδοξος για την κάλπη του Ιουνίου.
«Η παράταξή μας εδώ από τη Δυτική Μακεδονία στέλνει μήνυμα νίκης. Αλλά νίκη για μας είναι η ευημερία του ελληνικού λαού. Και το πρώτο θέμα το οποίο συζητάμε εδώ στη Δυτική Μακεδονία και ιδιαίτερα στα Γρεβενά, είναι το μεγάλο εθνικό ζήτημα του δημογραφικού. Πρέπει να δημιουργήσουμε τις υποδομές ενός ισχυρού κοινωνικού κράτους» δήλωσε.

Δ. Κουτσούμπας για ευρωεκλογές: Μέσα από την κάλπη να ακουστεί το «φτάνει έως εδώ»

«Ο κόμπος έφτασε στο χτένι και πρέπει μέσα από την κάλπη να ακουστεί το φτάνει ως εδώ», διεμήνυσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας. «Τη φορά του Μητσοτάκη μπορεί να του την κόψει ο ίδιος ο λαός με ψήφο στο ΚΚΕ. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Σε αυτή τη μάχη, πραγματικά δεν περισσεύει κανένας και καμιά».

Κ. Βελόπουλος για θαλάσσια πάρκα: Σφοδρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στο θέμα των θαλάσσιων πάρκων αναφέρεται σε ανάρτησή του ο Κυριάκος Βελόπουλος και ασκεί κριτική στον πρωθυπουργό. «Ο άνθρωπος λέει ψέματα, λέει θα κάνει θαλάσσια πάρκα, αλλά αναφέρεται μόνο στα πάρκα δυτικά του 25ου μεσημβρινού, διότι ανατολικά είναι η Τουρκία και δεν αφήνει. Μητσοτάκης: Έχουμε το θαλάσσιο πάρκο της Αλοννήσου.
Δεν θυμάμαι να πήραμε την άδεια κάποιου να το δημιουργήσουμε».

Αλ. Χαρίτσης για ευρωεκλογές: «Δεν πάει άλλο με την πολιτική της κυβέρνησης» το μήνυμα της «Νέας Αριστεράς»

«Δεν πάει άλλο με την πολιτική της κυβέρνησης», είναι το μήνυμα του επικεφαλής της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος περιοδεύει στην Κρήτη. «Στέλνουμε το μήνυμα της Νέας Αριστεράς, το οποίο θέλουμε να φτάσει σε όλη την Ελλάδα.
Ένα μήνυμα αντίστασης σε μια κυβέρνηση η οποία κάθε μέρα που περνάει γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη για την ελληνική κοινωνία».

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Κάλεσμα στους ψηφοφόρους να δυναμώσουν την «Πλεύση Ελευθερίας»

Από τη Θεσσαλονίκη η Ζωή Κωνσταντοπούλου που επισκέφθηκε έκθεση βιβλίου, ζήτησε από τους ψηφοφόρους να δυναμώσουν κι άλλο την Πλεύση Ελευθερίας. «Τη σημασία του να διαβάζουμε κάτι που πολλοί βουλευτές και πολλοί υπουργοί παραλείπουν, δεν διαβάζουν ούτε τα νομοσχέδια. Να διαβεβαιώσω ότι η Πλεύση Ελευθερίας στηρίζει το βιβλίο».

Στο δρόμο για την κάλπη, ότι οι πολιτικοί αρχηγοί πυκνώνουν τις περιοδείες τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πυκνώνουν,pyknonoun