Άρης: Τα στοιχειωμένα αρνητικά ρεκόρ και το υπερβατικό βράδυ που δείχνει 1970

Μια σειρά από στοιχειωμένα αρνητικά ρεκόρ κλήθηκε να προσπεράσει ο Άρης στην προσπάθειά του να ρίξει στο... καναβάτσο την περσινή νταμπλούχο ΑΕΚ, με το βράδυ της Τετάρτης (17/1) να τον βρίσκει να πανηγυρίζει μια πρόκριση που γράφεται με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου.

Όχι τόσο για τον λόγο ότι ήταν υπερβατική, βάσει δυναμικότητας των ομάδων, αλλά γιατί ήρθε με μία πρωτόγνωρη -για τα δεδομένα του συλλόγου- αλληλουχία γεγονότων.

Σύμφωνα

με το soccerbase.gr, ο Άρης για πρώτη φορά στα -προσεχώς- 110 χρόνια ζωής του απέκλεισε στο Κύπελλο σε διπλό αγώνα μια εκ των ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Ηρακλή, καθώς μέχρι πρότινος το είχε καταφέρει σε μονά παιχνίδια ή σε επαναληπτική αναμέτρηση μετά από ισοπαλία.

Όμως, ο συνδυασμός των ιστορικών αρνητικών ρεκόρ που καταρρίφθηκαν δεν τελειώνει εδώ. Οι "κίτρινοι" όχι μόνο πέταξαν την ΑΕΚ εκτός συνέχειας του Κυπέλλου μετά από 61 χρόνια, παίρνοντας το... αίμα τους πίσω μετά τον αποκλεισμό του 2021 στην παράταση, αλλά προκρίθηκαν κόντρα σε μεγάλο αντίπαλο μετά τις 13 Ιανουαρίου του 2000.

Τότε σε μονό παιχνίδι είχαν βγάλει εκτός συνέχειας της διοργάνωσης τον Παναθηναϊκό, μετά από μονή αναμέτρηση στη Θεσσαλονίκη. Πάλι με 4-2 στα πέναλτι. Έκτοτε ο Άρης μετράει τρεις αποκλεισμούς σε ισάριθμες απόπειρές του να βγει νικητής σε ματς που φτάνει στην ψυχοφθόρο διαδικασία .

Οι οιωνοί είναι εκεί για τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης, αφού 24 χρόνια μετά υπάρχει ένα άτομο που συνδέει τις δύο ιστορικές βραδιές του Άρη και αυτός δεν είναι άλλος από τον Άκη Μάντζιο. Το 2000 κόντρα στον Παναθηναϊκό ο ποδοσφαιριστής τότε Μάντζιος ήταν ο αρχηγός των "κίτρινων", ενώ χθες (17/1) καθοδήγησε την ομάδα από την άκρη του πάγκου.

Μένει να φανεί αν οι υπερβατικές εμφανίσεις των παικτών του Άρη θα έχουν συνέχεια στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson.

Keywords
Τυχαία Θέματα