Ο Ζίνι μπήκε και άλλαξε το ματς: Οι εντυπωσιακές επιδόσεις σε μόλις 15 λεπτά

Η ΑΕΚ έφερε ισοπαλία στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς με τον Ολυμπιακό στην OPAP Arena και παρέμεινε πέντε βαθμούς (βέβαια με παιχνίδι λιγότερο) μακριά από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Η Ένωση μπήκε καλά στο παιχνίδι και βρήκε το γκολ με τον Πόνσε στο 22', όμως ο Ολυμπιακός

μπόρεσε και ισορρόπησε το παιχνίδι και είχε απάντηση με τον Ελ Κααμπί στο 38'.

Το δεύτερο μέρος είχε λιγότερες φάσεις και στις δύο εστίες, όμως στο τέλος η ΑΕΚ ήταν εκείνη που κατά κύριο λόγο πίεζε για το δεύτερο γκολ και τη νίκη. Το έναυσμα γι' αυτό έδωσε η τελευταία χρονικά αλλαγή του Αλμέιδα (μαζί με τον Άμραμπατ) που έκανε το ρήγμα από τα αριστερά σε πολλές περιπτώσεις.

Ο Ζίνι μπήκε στο χορτάρι στο 75' και έδωσε το κάτι παραπάνω που χρειαζόταν η ΑΕΚ, παίζοντας στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Μια θέση που δεν είναι η φυσική του, αλλά ο Ματίας Αλμέιδα τον "μαθαίνει" να παίζει εκεί από την προετοιμασία, θεωρώντας ότι έχει τα προσόντα να ανταποκριθεί εκεί. Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έδειξε ότι τα διαθέτει, δικαιώνοντας πλήρως τον "Πελάδο", έστω κι αν ο στόχος δεν επετεύχθη στο φινάλε.

Έκανε το ρήγμα στα αριστερά και έδωσε ό,τι χρειαζόταν για το δεύτερο γκολ που δεν ήρθε ποτέ

Οι τελευταίες κινήσεις του Ματίας Αλμέιδα από τον πάγκο ήταν να βάλει φρέσκα πόδια στις δύο πτέρυγες στο 75' (Ζίνι - Άμραμπατ), ένα χρονικό σημείο στο οποίο ήδη η ΑΕΚ είχε πάρει την μπάλα στα πόδια της και προσπαθούσε να βρει το δεύτερο γκολ. Ο Μαροκινός δεν μπόρεσε να αλλάξει κάτι και να γίνει game - changer (όπως συνηθίζει), σε αντίθεση με τον Ανγκολέζο που δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να το κάνει.

Ο Ζίνι μπήκε στο ματς και σε αντίθεση με τον Τσούμπερ που συνέκλινε αρκετά στον άξονα, όπως (σχεδόν) όλοι όσοι παίζουν στα αριστερά επί Ματίας Αλμέιδα, έμεινε στην πλευρά του, όπως βλέπουμε και στο γράφημα της Opta Stats / Perform με τις ενέργειές του.

Ο 21χρονος Ανγκολέζος επιθετικός έκανε αρκετά δύσκολη τη ζωή του Ροντινέι με τις κινήσεις του και την έκρηξή του. Μπήκε στο ματς και έγινε αρκετά απειλητικός με το "καλημέρα". Ενδεικτικές είναι οι δύο ντρίμπλες που είχε (τόσες είχαν και οι Ρότα, Ελίασον που έπαιξαν βασικοί), ενώ δεν έχασε μονομαχία από τις συνολικά τέσσερις που έδωσε.

Ενδεικτική του τι προσέφερε ήταν η φάση στο 92' με το εντυπωσιακό σλάλομ. Απέφυγε τον Βραζιλιάνο μπακ του Ολυμπιακού με υπέροχη ντρίμπλα και μοίρασε την κατάλληλη στιγμή στον Τσούμπερ μέσα στην περιοχή, όμως ο Πασχαλάκης πρόλαβε τον Πόνσε στο γύρισμα του Ελβετού.

Λίγο έλειψε να βρει και το γκολ που θα έδινε τη νίκη στην ΑΕΚ στο 82'. Ο Ρέτσος δεν μπόρεσε να απομακρύνει την μπάλα σε δύο περιπτώσεις. Στη δεύτερη την έστρωσε στον Ζίνι, ο οποίος με ένα ξερό μονοκόμματο σουτ με το δεξί έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Θα ήταν το πρώτο του γκολ με τα κιτρινόμαυρα και δεδομένα, ένα από τα πιο ωραία που θα είχαμε δει σε ντέρμπι. Παρ' όλα αυτά οφείλει να συνεχίσει έτσι, να δείξει εμπιστοσύνη στα πόδια του και η στιγμή του θα έρθει.

Ο Αλμέιδα του δείχνει ολοένα και περισσότερη εμπιστοσύνη, βάζοντας σε μια καινούργια γι' αυτόν θέση, στην οποία όμως έχει τα προσόντα για να την υπηρετήσει, όπως και τακτικά.

Δεν είναι στην ευρωπαϊκή λίστα, όμως το εκτεταμένο ροτέισον λόγω του φορτωμένου προγράμματος θα του προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες για να δείξει τι αξίζει, με ανάλογες εμφανίσεις σαν κι αυτές με τον Ολυμπιακό, στην οποία έλαμψε, κλέβοντας λίγη δόξα από τον σκόρερ, Εσέκιελ Πόνσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα