Παναθηναϊκός: Οι επαφές της Φλαμένγκο με τους εκπροσώπους του Μπερνάρ και το μέλλον του στο τριφύλλι

Δεν είναι η πρώτη φορά τους τελευταίους μήνες που "συνδέεται" μεταγραφικά ο Μπερνάρ Ντουάρτε με κάποιον σύλλογο της πατρίδας του, της Βραζιλίας.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού το όνομά του γράφτηκε τρεις φορές (σε διαφορετικά χρονικά σημεία) για την Ατλέτικο Μινέιρο, η οποία είναι και η ομάδα της καρδιάς του, αυτή που τον ανέδειξε πριν από 12-13 χρόνια στο διεθνές ποδοσφαιρικό στερέωμα. Κάτι σαν τη σχέση ζωής που είχε, έχει και θα έχει πάντα ο Γιώργος Καραγκούνης με τον Παναθηναϊκό, αν μπορεί να υπάρξει ένα αντίστοιχο παράδειγμα.

Τούτη τη φορά, τα βραζιλιάνικα

ΜΜΕ κι εν προκειμένω η ιστοσελίδα "otvfoco.com.br" έφεραν στο προσκήνιο το πολύ έντονο ενδιαφέρον μίας άλλης, μεγάλης ομάδας της χώρας, της Φλαμένγκο για τον 31χρονο μεσοεπιθετικό του Παναθηναϊκού. Η "Φλα", νικήτρια του Copa Libertadores και του Κυπέλλου Βραζιλίας το 2022 (με βασικό στέλεχος τον Γουίλιαν Αράο) βρίσκεται σε μία διαδικασία μεγάλων αλλαγών κι αναδιαμόρφωσης του ρόστερ της.

Μόλις πριν από τρεις μέρες, την περασμένη Δευτέρα (9/10) ανέθεσε το "τιμόνι" της στον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό Τίτε, τον οποίο σκοπεύει να ενισχύσει ενόψει Ιανουαρίου (και της νέας σεζόν που θα ξεκινήσει στη Βραζιλία) με ένα πολύ μεγάλο μεταγραφικό μπάτζετ το οποίο θα φτάσει τα 74,6 εκατ. ευρώ (400 εκατ. βραζιλιάνικα ρεάλ), έχοντας ήδη "κλείσει" τις πρώτες τρεις μεταγραφές της.

Τον 26χρονο κεντρικό μέσο Νικολάς ντε λα Κρουζ από τη Ρίβερ Πλέιτ, τον 32χρονο άλλοτε άσο της Τσέλσι, Όσκαρ απ’ την Σανγκάη Πορτ και τον 24χρονο κεντρικό αμυντικό, Μπρούνο Μέντες απ’ την Κορίνθιανς.

Πού "εμπλέκεται" σε όλο αυτό ο Παναθηναϊκός κι ο Μπερνάρ; Όπως αναφέρει η βραζιλιάνικη ιστοσελίδα "...η Φλαμένγκο βρίσκεται επίσης σε επαφές με τους εκπροσώπους του Μπερνάρ, πρώην παίκτη της Ατλέτικο Μινέιρο και της Εθνικής Βραζιλίας.

Ο παίκτης βρίσκεται στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό και δεσμεύεται με συμβόλαιο έως τον Ιούλιο του 2024. Ο Μπερνάρ έχει δείξει ενδιαφέρον για να επιστρέψει στη Βραζιλία, με πρώτη επιλογή του την Ατλέτικο Μινέιρο, λόγω των δεσμών που έχει και της ταύτισής του με τον σύλλογο.

Η απόφαση είναι μόνο δική του

Ο Μπερνάρ έχει συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό έως το προσεχές καλοκαίρι, όμως ακόμη είναι πολύ νωρίς για να καθοριστεί από τώρα το μέλλον του στο "τριφύλλι".

Η εφετινή εκκίνησή του με τους "πράσινους" είναι πάρα πολύ καλή, η εικόνα του μέσα στο γήπεδο (έχοντας περάσει την περίοδο επαναπροσαρμογής στα ευρωπαϊκά δεδομένα, μετά από ένα χρόνο στην Αραβία) είναι εξαιρετική στα περισσότερα παιχνίδια κι όλα θα τεθούν επί τάπητος εν ευθέτω χρόνω. Οι σκέψεις και οι προθέσεις των "πράσινων", το ύψος του συμβολαίου του (έχει το μεγαλύτερο στην ομάδα και φέτος ξεπερνάει τα 2 εκατ. ευρώ), η συνολική εικόνα και παρουσία του.

Γενικά είναι πολύ πρόωρο το όλο θέμα, καθότι δεν είναι ξεκάθαρο -πρώτα απ’ όλα- το πώς σκέφτεται το μέλλον του ο ίδιος ο παίκτης. Αν δηλαδή θα μπει σε διαδικασία να σκεφτεί τον επαναπατρισμό του, μετά από 11 χρόνια μακριά απ’ τη Βραζιλία ή θα θελήσει να συνεχίσει κι άλλα χρόνια στην Ευρώπη. Από εκεί άλλωστε, ξεκινούν και καταλήγουν όλα...

Είναι συγκεντρωμένος στο "τώρα"

Το σημαντικό, πάντως, για τον Παναθηναϊκό σ’ αυτή τη φάση της σεζόν είναι πως ο Μπερνάρ νιώθει πολύ καλά στους "πράσινους" και φαίνεται, δείχνει και είναι απόλυτα επικεντρωμένος στην εφετινή "αποστολή" του με το "τριφύλλι".

Στην καθημερινότητά του, στους αγώνες, στις προπονήσεις είναι συγκεντρωμένος στο "τώρα" και σ’ αυτά που έχει να διεκδικήσει φέτος με τον Παναθηναϊκό σε Ελλάδα κι Ευρώπη. Οι ατζέντηδές του μπορεί (κάνοντας τη δική τους δουλειά) να έχουν ήδη αρχίσει να "σκαλίζουν" από τώρα την αγορά της Βραζιλίας, για να δουν τις προτάσεις που θα μπορούσαν να του φέρουν μελλοντικά, όμως την τελική απόφαση θα την πάρει ο ίδιος ο Μπερνάρ, όταν έρθει η ώρα.

Κι αυτή η ώρα, φαίνεται πως δεν έχει έρθει ακόμη, όσο κι αν δεν του λείπουν οι προσεγγίσεις και το ενδιαφέρον απ’ την πατρίδα του...

Keywords
Τυχαία Θέματα