Athens World Music Festival

Ένα νέο φεστιβάλ το «Athens World Music Festival», μας προσκαλεί να δούμε την Αθήνα με άλλο μάτι στην καρδιά του καλοκαιριού, κάνοντάς την σημείο αναφοράς στη Μεσόγειο και την Ευρώπη, μέσα από μουσικές από διάφορα μέρη του κόσμου.

Το φεστιβάλ ανοίγει τις πόρτες του, καθόλου τυχαία, στις 16 Ιουλίου, παράλληλα με την έναρξη της περιόδου των εκπτώσεων,

καθώς έχει ως στόχο να κάνει την Αθήνα μια πόλη ανοιχτή ασφαλή, φιλική και ζωντανή, αλλά και να αναζωογονήσει την εμπορική κίνηση που λόγω κρίσης πλήττεται έντονα.

«Θέλουμε να κερδίσουμε το στοίχημα να κρατηθεί η Αθήνα ζωντανή. Γνωρίζουμε όλοι ότι υπάρχει θέμα ασφάλειας, το οποίο είναι αρμοδιότητα του υπουργείου προστασία του πολίτη και για το λόγο αυτό θα έρθουμε σε επαφή με τον αρμόδιο υπουργό. Εμείς ως δήμος φροντίζουμε να την κρατάμε καθαρή και φωτισμένη και γεμάτη ζωή και για το τελευταίο μας βοηθάει ιδιαίτερα η Τεχνόπολις», τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Στο «Athens World Music Festival», συμμετέχουν 25 μουσικά σχήματα 30 σολίστες, περισσότεροι από 100 μουσικοί και η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, υπό τη διεύθυνση του Ελευθερίου Καλκάνη.

Την έναρξη θα κάνει η Oμάδα Κρουστών ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση, ενώ ανάμεσα στους συμμετέχοντες είναι οι Τζίπσι Ντέβιλς, με αυθεντική τσιγγάνικη μουσική, ο Μιχάλης Αfolayan με αφρικάνικα κρουστά, οι Ενκαρντία με τραγούδια της Κάτω Ιταλίας και ο Μάριος Στρόφαλης με το κουαρτέτο του και την Καλλιόπη Βέτα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παράλληλες εκδηλώσεις στο Σύνταγμα, όπου θα υπάρχει και το info kiosk του Φεστιβάλ, στην Καπνικαρέα, το Μοναστηράκι και το Θησείο.

Όπως επεσήμανε ο Διευθύνων σύμβουλος της Τεχνόπολης Κωνσταντίνος Μπιτζάνης, πρόκειται για ένα πλήρες μουσικό γεγονός, με διεθνή χαρακτήρα, το οποίο δεν στοίχισε ούτε ένα ευρώ στον Αθηναίο Δημότη, καθώς η Τεχνόπολις πλέον λειτουργεί αυτόνομα χωρίς να ζητάει οικονομική ενίσχυση από πουθενά.

«Αναβαθμίζουμε την Αθήνα και την κερδίζουμε ξανά, με πνεύμα συνεργασίας. Θέλουμε να προσελκύσουμε και τον τουρίστα του εξωτερικού, ώστε να ενισχυθεί ο εμπορικός κόσμος», είπε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Παναγής Καρέλλας.

Τέλος, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης έκανε μια γενικότερη αναφορά στις διάφορες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο δήμος μέσα στην πόλη, όπως είναι οι εκδηλώσεις των Χριστουγέννων, ο στολισμός βιτρινών και το τρίτη Πάμε Αθήνα. «Όλες οι εκδηλώσεις που κάναμε είχαν πάνω από 10 % χαμηλότερο κόστος από άλλες εποχές και το γενικότερο κόστος έφτασε μόλις τις 200 χιλιάδες ευρώ επεσήμανε.

Το φεστιβάλ θα διαρκέσει έως και τις 20 Ιουλίου και το διοργανώνουν η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και η ΕΡΤ, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών.

Το εισιτήριο κοστίζει: 7 ευρώ το ημερήσιο, 10 το διήμερο και 20 για όλες τις ημέρες του φεστιβάλ, ενώ μέρος των εσόδων θα διατεθεί στους Γιατρούς του Κόσμου. Xρήματα από την πώληση του CD του φεστιβάλ, που θα κυκλοφορήσει θα διατεθούν στο ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα